Hae
Palasia Arjestani

Rahapäiväkirja – Lomarahat tuli ja meni

lomarahat tuli ja meni

Viime viikolla mietin, että rahapäiväkirja tähän väliin voisi olla hyvä juttu! Tykkään seurata mihin rahaa menee ja tämä jos jokin on mainio keino siihen. Viime viikolla nasahti tilille lomarahat palkan päälle. Raahamäärä näyttää aina järjettömän suurella, mutta nopeasti sen myös saa katoamaan! En ole eritellyt tähän maksamiani laskuja tai muita normaaleja juoksevia kuluja, jotka makselin pois. Lomarahoista laitoin 800e matkakassaan ja 150 euroa osakkeisiin. Tällä viikolla on tulossa pari hierontaa ja lisäksi kissan eläinlääkäri, joten lomaraht tuli ja meni! Aina ne kuitenkin tarpeeseen tulee. Mennäänpä sitten katsomaan miltä viime viikon rahapäiväkirja näyttää.

Maanantai:

Ei ostoksia.

Tiistai:

Salilta testiin kaksi Supermass Nutritionin Prezone -juomaa, 6e

Työkaverilta tytölle iso kasa vaatteita, 20e

Keskiviikko:

S-marketista töihin klementiinejä, suomalaisia vadelmia ja salaattiannos itsepalvelutiskistä, 12,37e.

lomarahat tuli ja meni

lomarahat tuli ja meni

Torstai:

Ostokset alepassa, 24,99e. Ostin mm. marjoja, pari energiajuomaa (sokeritonta), pari Go On soijarahkaa, maapähkinävoita, jogurttia tytölle, omenoita ja riisipiirakoita.

Perjantai:

Kankaita kahdesta eri paikasta, yht. 120e.

Lauantai:

Ennen leffaanmenoa Prismasta irtonamuja, paksu pepe -laku, Lion- ja snickers-patukka, 5e

Cittarista Fastin proteiinismoothie leffaan ja lisäksi kaksi Lol surprise -lelua, 27,69e.

lomarahat tuli ja meni

Leffaevästä.

Sunnuntai:

Jyskistä tytölle sänkyyn uusi patja, 50e.

Alepasta ruokaa, ostin mm. Alpron soijarahkoja, leipää, kauramaitoa, vihanneksia, nyhtökauraa, punasipulia, banaania ja avocadoja, 19,24e (sain pulloista hyvitystä 7,5e)

Viikon kulut yhteensä 273,55e.

Tykkään välillä ostaa testiin erilaisia treenijuomia ja nappasin salilta mukaan pari Supermass Nutritionin Prezonea. Toimii erinomaisesti ennen treeniä, mutta maistuu aivan järkyttävälle! Lisäksi maksoin tiistaina työkaverilta ostetut lastenvaatteet, jotka piti maksaa jo viime kuussa… Kassissa oli paljon hyvälaatuisia lasten merkkivaatteita, kuten MiniRodinia ja Papua. Nämä vaatteet onkin olleet viime aikoina kovassa käytössä. Samalla laitettiin vanhoja vaatteita kiertoon iso kasa.

Keskiviikkona olin iltavuorossa ja kävin hakemassa perinteisesti ässän itsepalvelutiskistä salaatin. Jälkkäriksi suomalaisia vadelmia ja välipalaksi klementiinejä. Suorastaan hemmottelin itseäni!

Torstaina perusostokset Alepasta. Meillä ei ole mitään suurempaa kauppaa tai Lidliä ihan lähellä, joten usein teen ostoksia juurikin Alepassa. Tämä on asia rahan kannalta, jossa olisi petrattavaa. Lidlistä saisi niin paljon halvemmalla vihanneksia ja hedelmiä, mutta kun ei osata käydä siellä koskaan ajoissa. Iltavuorosta kotiin polkiessa matkan varrella olisi yksi Lidl ja voisin ihan hyvin tehdä pikapyrähdyksen sinne! Otetaanpa opetteluun.

Lomarahojen kunniaksi tilasin itselleni uusia kankaita kokonaista 8 metriä, lähinnä joustocollegea. Aion ommella itselleni parit yoggersit sekä hupparin. Näytin kankaat myös tytölle ja kuulemma hänellekin pitää tehdä samanlainen huppari 😀 Yritän löytää kankaat facebook-ryhmien kautta ja tälläkin kertaa selvisin halvemmalla kuin jos olisin ostanut kankaat nettikaupasta tai kivijalkaliikkeestä.

lomarahat tuli ja meni

Lauantaina käytiin tytön kanssa katsomassa elokuvissa Coco. Oli tooooodella hyvä elokuva, mutta mielestäni aika surullinen tuon ikäisille. Arvatkaa kuka pidätteli kyyneleitä melkein koko elokuvan…? No minä! Meillä oli ilmaisliput, joten elokuvalippuihin ei mennyt rahaa yhtään. Ennen leffaa käytiin tosin ostamassa vähän leffaherkkuja ja lomarahojen kunniaksi ostin tytölle kaksi uutta Lol surprisea. Ne kun ovat nyt niin kuumaa kamaa. Leffan jälkeen mentiin syömään American dineriin. Aterian maksoin lounareilla, joten siihenkään ei mennyt varsinaisesti rahaa.

Sunnuntaina käytiin ostamassa tytön parvisänkyyn uusi patja, koska vanhan sängyn patja oli siihen aivan liian pieni. Oli hyvä ja tarpeellinen ostos. Kelpaa nyt jonkin aikaa siinä pötkötellä! Illalla kävin Alepassa hakemassa ruokatarpeita alkuviikoksi ja mun vegaanista viikkoa varten. Huomasin, että useimmat vegaaniset tuotteet ovat aika paljon kalliimpia kuin vastaavat maitotuotteet…

Lomarahat tuli ja meni, mutta en silti haksahtanut ostelemaan mitään turhuuksia, vaikka rahaa hetken olikin enemmän kuin hetkeen. Meillä lomarahat tulevat siis kerran vuodessa könttänä.  Miltäs teidän silmään mun viime viikon taloudenhallinta näyttää?

Edellinen postaus: 7 syytä miksi säilytämme vaatteita, joita emme käytä

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

12 kommenttia

 1. Sannis kirjoitti:

  Minä en raaskisi ostaa proteiini- ja energiajuomia ja panostaisin edullisemmassa kaupassa käymiseen ja isompien ostosten tekemiseen kerralla jos mahdollista. Muuten näyttää varsin hyödyllisiltä ostoksilta eikä suurempia tuhlailuja. ?

  Meillä on käytäntönä laittaa tietyt summat kuukaudessa asuntotilille ja ruokatilille, joista maksetaan kaikki asumiseen ja ruokaostoksiin liittyvät yhteiset laskut. Loput rahat sitten omiin laskuihin, menoihin ja säästöön.

  Otin juuri käyttöön Monefy-sovelluksen, jolla seuraan tuloja ja menoja ja budjetoin etukäteen tiedossa olevia menoja. Suosittelen, se on helppokäyttöinen. Tavoitteena mullakin on parantaa oman talouden hallintaa. ?

  • Jonna kirjoitti:

   Proteiinijuomia en minäkään kovin usein osta. Nyt ostin ja sitä ennen….en edes muista! Edullisempaan kauppaan tosiaan voisin mennä minäkin, mutta kun sellaista ei aina ole lähellä tai matkan varrella. Tämä on asia, jossa on meillä petrattavaa!

   Meillä on molemmilla omat tilit ja omat rahat. Toki asumiskustannukset ym maksetaan kuta kuinkin puoliksi. Puhuttiin hetki sitten yhteisen tilin perustamisesta ja sellainen saattaa olla lähiaikoina tulossa 🙂 täytyypä tsekata Monefy! tuollaiset sovellukset ovat äärimmäisen käteviä!

 2. Tuulia kirjoitti:

  Tätä oli kiinnostavaa lukea. Suuri osa menoista peruskamaa ja materiaaliset hankinnat on hyvä pohtia läpi, minusta perusteltuja olivat.

  On totta että kasvimaitotuotteet on kalliimpia. Mutta niidenkin sisällä hintavaihtelu on isoa. Alpron Go Onit maksaa ainakin täällä 5-6 e/kg, kun taas isompia soijajogurtteja saa alle 4e/kg (toki osassa on vähemmän proteiinia, mutta ne voi terästää itse maustetulla protskujauholla joka on suhteessa tosi halpaa) ja isoja kauragurtteja vieläkin edullisemmin, siihen vaan proteiinit sekaan.

  Soijajogurttia voi muuten tehdä soijamaidosta itse ihan kuten maitojogurttiakin tehdään, silloin kilohinta on saman verran kuin soijamaidolla eli jotain 1,2 euroa. 🙂 Toki vaatii vähän vaivannäköä, mutta ei edes hirveästi.

  Yksi mielenkiintoinen tilastoinnin aihe on, paljonko erilaisiin nesteisiin menee viikossa rahaa. Itse olen huomannut, että juuri niihin hulahtaa nykyään helposti euro jos toinenkin ja erityisesti fitnesspuolen juomilla rahastetaan ihan kunnolla, vaikka monella ei kehitys ole edes niistä kiinni vaan vaikutus on lähinnä henkinen.

  • Jonna kirjoitti:

   Mun täytyy vähän seurailla, että mikä olisi hyvänmakuinen vegeprotsku? Sellaistahan tosiaan voisi vain itse sekoittaa halvempaan versioon. Enpäs ole koskaan jogurttia itse tehnyt! Ehkä nyt voisi kokeilla, jos se ei vaikeaa ole?

   Jep, nuo kaikenmaailman proteiini ym juomat on kalliita. Tähän päiväkirjaan niitä sattui nyt useampi, normaalisti en niitä osta. Paitsi Lidlin bcaa-juomia ja noita mega forceja. Kyllä niihinkin saa reilun kympin viikossa uppoamaan, mutta ne on mun arjen luksusta!

 3. Tinsku kirjoitti:

  Raha kiinnostaa aina. ?

  Minusta on mielenkiintoista miten kukakin rahaa käyttää. Ja millaisia juttuja kaupasta ostetaan. Ja miten perheessä jaetaan kuluja..

  Teillä vissiin mies tekee myöskin ruokakauppa ostoksia?

  Minä seuraan lähinnä omaa rahan käyttöä, kun ruuat ostetaan aina s-visalla ja tämä maksetaan pois kuun vika päivä. Tästä näkeekin näppärästi paljonko ruokaa meni rahaa kuussa. Meillä on exeliä jostain vuodesta 2005 asti, mistä näkee kun kuun plussat/miinukset. Paljon jäi yhteiselle tilille säästöön. Paljonko kumpikin laittoi omiin rahastoihin/osakkeisiin. Paljonko laina lyheni. Myös kirjoitetaan siihen jos jotain isompaa menoa on ollut, tyyliin matka, pesukone hajosi..

  Minä sijoitin lomarahat lainan ylimääräiseen lyhennykseen ja vähän seligsoniin.

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, meillä käy molemmat kaupassa. Mies isosti perjantaina Prismassa ja loput haetaan sitten milloin mistäkin. Me ollaan tosi huonoja suunnittelemaan viikon ruokia. Sen kun oppisi, niin rahaa säästyisi. Juuri ja juuri alkuviikon tiedän aina. Tässäpä asia, jossa petrata. Visan käyttäminen on muuten ihan hyvä ratkaisu! Sieltä ainakin näkee miten paljon on mennyt yhteensä kuussa rahaa. Ei tarvitse pelata lippulappujen kanssa. Excelin käytöstäkin voisi keskustella miehen kanssa. Ei olisi huono ratkaisu sekään!

   Mulla menee melkeinpä aina lomarahat matkustamiseen ja nyt toki sain lisäksi vähän säästöönkin 🙂

 4. Nimetön kirjoitti:

  Kiinnitin huomiota siihen että ostat aika paljon nesteitä kaupasta. Tarkoitan siis energiajuomia ja sporttijuomia. Jättäisin ne tyystin ostamatta, koska jo viikon aikana niihin menee varmaan yli kymppi? Minusta se on paljon.

  • Jonna kirjoitti:

   Nuo proteiinijuomat eivät normaalisti kuulu mun ostoslistaan. Nyt sattui tähän päiväkirjaan enemmän, mutta edellistä kertaa en edes muista milloin olisin niitä ostanut! Sen sijaan Lidlin bcaa-juomia ja noita megaforceja ostan. Ne ovat mun arjen luksusta enkä niistä luovu! 😀 Tiedän että niihin menee se kymppi viikossa, mutta se on ihan tiedostettua.

 5. Meeri kirjoitti:

  Kiinnostava postaus! Yllättävän vähän viikon ostoksissasi näkyy se, että sinulla on lapsi. Isommat ruokaostokset taitaa hoitaa teillä mies? Tarpeellisia nuo isommat hankinnat mielestäni. Itse lopetin kaikkien limsojen juonnin 3vkoa sitten. Ennen ostin joka päivä vähintään 0,5l pepsimax-pullon, joten oon huomannut että noihin nesteisiin meni itselläni paljon rahaa.

  • Jonna kirjoitti:

   Mies ostaa meillä oikeastaan kaikki lihat ja kanat sekä osan hedelmistä. Minä taas vihannekset, leivät ja välipalatuotteet. Mies käy kerran viikossa isosti Prismassa hakemassa nuo perustarpeet ja pienemmät käydään milloin missäkin. Kiireen keskellä Alepassa, mutten Lidlissä. Minä en limuja juo ollenkaan, mies taas juo. Mulla menee kyllä rahaa Lidlin bcaa-juomiin ja noihin megaforceihin, ja tiedostan sen kyllä! Niistä en silti luovu 😀

 6. Meealiina kirjoitti:

  Rahapostaukset ja ruokaostokset on aina tosi mielenkiintoisia, kiva että kirjoitat aiheesta.? Tuli mieleen että oletkohan tutustunut fiksuruoka.fi -sivustoon? Heiltä voi siis tilata tuotteita, joiden parasta ennen-päiväys on lähenemässä, ja sieltä löytyy nyt näköjään myös proteiinipatukoita,BCAA-juomia yms.aika isoilla alennuksilla. Olen selannut valikoimaa monta kertaa,mutta ei ole vielä löytynyt riittävästi itselleni sopivia tuotteita (valikoima vaihtelee) jotta oisin tilausta tehnyt.

  • Jonna kirjoitti:

   Moi,

   Olen joo joskus sitä vilkaissut, mutta en tilannut mitään juuri samasta syystä kuin sinäkin. Ei viitsi yhden asian takia tehdä tilausta…Mutta täytyy taas tsekata josko olis jotakin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *