Hae
Palasia Arjestani

Kuka hullu rentoutuu siivoamalla?

Processed with VSCO with c1 preset

Kaupallinen kampanja: Yhteistyössä A-lehdet.

Tuskailin eilen päivällä miten mun viikonloput menee aina siivotessa. Kaikki se mitä en ehdi ja jaksa tehdä viikolla, jää tehtäväksi viikonlopulle. Ja viikonloppuisin kun olisi niin kiva vain olla ja tehdä kaikkea kivaa. Olen monesta lehdestä lukenut ihmisten hehkutusta kuinka he rentoutuvat siivoamalla ja puunaamalla kotiaan. En voi ymmärtää näitä ihmisiä. Kuka muka nauttii siivoamisesta!? Mun mielestä se on hemmetin rasittavaa ja raskasta.

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Noh, tuskailin eilen keittiössä miten on taas niin paljon hommaa ettei tiedä mistä edes aloittaa. Teki mieli vain kömpiä peiton alle päiväunille ja unohtaa kaikki sotkut. Mies ilmoitti lähtevänsä tytön kanssa ulos ja kysyi lähdenkö mukaan. Silloin se inspiraatio iski. Ilmoitin jääväni kotiin siivoamaan! Puolitoista tuntia järjestelin, puunasin ja putsasin. Sitten olin tyytyväinen. Keittiö oli kerrankin siisti ja tavarat järjestyksessä. Tuli todella hyvä mieli. Silloin ymmärsin ihmisiä, jotka rentoutuvat siivoamalla. Se itse tekeminen ei ehkä ole kovin rentouttavaa, mutta se lopputulos – vitsi miten hyvä fiilis siitä tulee! Teki mieli vaan jatkaa ja jatkaa niin pitkään, että joka paikka kiiltäisi puhtauttaan. En kuitenkaan lähtenyt siihen leikkiin mukaan, koska tiedossa oli vielä leipomista ja ruuanlaittoa, mun lempipuuhia. Ehkä voisin tästä lähtien palkita itseni vaikka leivontahetkellä, kun olen ensin vähän siistinyt paikkoja. Lahjonta toimii aina 😉

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Tänä aamuna lueskelin pari päivää sitten postiluukusta tullutta Kotivinkkiä. Se on täynnä ihania koteja ja mikä parasta, todella hyviä siivousvinkkejä! Taidan itsekin alkaa hyödyntämään enemmän kotona ruokasoodaa ja sitruunaa. Niillä voi putsata esim. keittiön pintoja, kaakeleita ja uunin luukun.  Lehdessä oli hyviä vinkkejä siivousvälineiden hankintaan ja ainakin sappisaippuaa ja saippuavillaa täytyy hankkia. Aion myös panostaa entistä enemmän biohajoaviin pesuaineisiin. Nämä vinkit täytyy leikellä talteen!

Processed with VSCO with c1 preset

Siivousvinkkejä hetken lueskeltuani oli pakko alkaa taas siivoamaan 😀  Kävin eilen ostamassa Tammer-Tukun outletista tytön leluille kauniin rottinkiarkun ja käytiin aamulla kaikki tytön lelut läpi. Osa lähti roskiin ja osa kierrätykseen. Ja taas tuli lisää tilaa olkkariin, kun kaikki lelut on yhdessä paikassa ja turhat on poistettu nurkista pyörimästä. Taidanpa jatkaa kodin järkkäilyä vielä illalla. Palkintona annan itselleni palan raakakakkua ja kokkaushetken 🙂

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Onko teillä tapana rentoutua siivoamalla? Onko jotain välineitä, joita ilman ette voi elää?

Jos Kotivinkki lehtenä kiinnostaa niin mun blogin lukijana voit nyt tilata 6 nroa 19,90 € (norm. 36,90 €) + lahjaksi saat Ivana Helsinki Lankasydän-kosmetiikkalaukun! Tilata voi täältä. Muista käyttää koodia jonna1983 saadaksesi alennuksen

6 kommenttia

 1. Krisse K kirjoitti:

  Meillä oli myös eilen siivouspäivä. Sain miehenkin kaveriksi mukaan, kun lääkäri kielsi minulta imuroinnin. Ihana fiilis oli kyllä sen jälkeen, kun homma oli ohi. Mä lukeudun kai jollain tapaa noihin, jotka rentoutuu siivoamalla.

  Kiitos Jonna inspiroivasta blogistasi! Olen täällä vieraillut lukemattomia kertoja, mutta nyt taidan kommentoida vasta ekaa kertaa. Sinulla on mahtavia reseptejä ja liikunta-aktiivisuutesi tsemppaa myös muita. Kiitos siitä, Jonna!

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, kyllä mä nyt ymmärrän ihmisiä jotka oikeasti tykkää siivota, koska se lopputulos <3 Harmittaa, että arkena ei ehdi kuin laittaa astiat pesukoneeseen ja siinäpä se onkin.

   Kiva kun kommentoit ja huikeaa kuulla, että täältä saa tsemppiä omiinkin tekemisiin 😉

 2. gunagolu kirjoitti:

  En rentoudu siivoamalla mutta ei se siivoaminen ole minusta inhottavaakaan. Olen aika suurpiirteinen ihminen mitä siivoamiseen tulee ja siksi meillä imuroidaan noin kerran kahdessa kuukaudessa ja pölyt pyyhin, no, pari kertaa vuodessa. Ikkunoita en ole pessyt vielä kertaakaan tässä asunnossa ja ollaan kuitenkin asuttu tässä 2,5 vuotta. En koe sen olevan laiskuutta tai saamattomuutta; en vain koe tarvetta siivota sen useammin. Keskityn elämässä moneen muuhun asiaan mitkä koen mulle tärkeäksi. En oikein tiedä mitä stressi on kun en osaa stressata; monet ihmiset kun tuntuu stressaavan mm. Tekemättömistä kotitöistä.

  • Jonna kirjoitti:

   Mä olen kotoota tainnut saada kasvatuksen, että siistiä pitäis olla. Muistelen että meillä oli aina todella siistiä ja siivouspäivät oli tiettyinä päivinä. Aina. Kyllä tässä itsekin joutuu vähän sormien välistä katselemaan. Kun on nuo kissat niin imuria pitäisi heiluttaa joka päivä, mutta ei kyllä kykene. Mieluummin teen jotain muuta!

   Mutta on mulla kyllä huono tapa stressata tekemättömistä kotitöistä 🙁 Pitäis opetella pois siitä!

 3. Heidi kirjoitti:

  Ei, en rentoudu siivoamalla, vaan olen huonosti peitellyn raivon vallassa sen muutaman tunnin, mitä viikkosiivous kestää. Onneksi mies tekee puolet – jos ei tekisi, raivo ei olisi peiteltyä. Mutta se ihana tunne, kun petivaatteet on tuuletettu, lakanat vaihdettu, kylppärit pesty, lattiat imuroitu ja pesty, ja pölyt pyyhitty. Ihan vain istun, juon kupin kahvia ja tuijotan puhdasta kotia. Ja sama taas viikon päästä 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Jep, se fiilis kun kaikki on tehty <3 Mielläkin mies onneksi osallistuu nykyään vähän enemmän. Ainakin jos pyytää apua 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *