Hae
Palasia Arjestani

Iskikö joulun jälkeen tavaraähky?

tavaraähky

Iskikö teille joulun jälkeen tavaraähky? Saitteko hirveät määrät tavaraa lahjaksi, joille ei meinaa löytyä paikkaa mistään? Tänä vuonna oli ensimmäinen joulu pitkiin aikoihin, kun meille ei tullut lahjaksi mitään turhaa tai ylimääräistä. Lapsenahan se oli äärettömän kivaa, kun sai monia pieniä paketteja, mutta nykyään se ei ole enää yhtään kivaa. Omalla kohdallani materian aikakausi alkaa selkeästi väistymään ja rahaa käyttää mielellään kaikkeen muuhun paitsi tavaroihin. Jos tarvitsen jotain materiaa oikein akuutisti, niin yritän metsästää sen ensimmäisenä käytettynä. Tässä suhteessa minusta on tullut jopa melkoisen pihi. Jos voin jonkun asian saada käytettynä ja halvemmalla, sen myös hankin käytettynä ja halvemmalla!

Koti tyhjemmäksi pikku hiljaa

Olette ehkä lukeneetkin jo moneen kertaan, että olen tyhjentänyt meidän kotia pikku hiljaa kaikesta turhasta ja meille tarpeettomasta. Tänään aamulla huomasin, että tulosta on ihan oikeasti tullut, vaikka en olekaan edennyt konmarituksen sääntöjen mukaan ja raivannut koko asuntoa yhdessä viikonlopussa. Vielä täytyy käydä läpi isolla kädellä tytön huone (mistäähn löytyisi motivaatio siihen), kirjahylly ja oma vaatekaappi ja sitten aletaankin olemaan selvillä vesillä. Suunnitelmallisuutta ja pitkää pinnaa tällainen homma vaatii, mutta se todella palkitsee, kun kotona alkaa olemaan väljää ja tavaroilla omat paikkansa. Nautin väljästä tilasta suunnattomasti ja tässäkin asiassa nälkä kasvaa syödessä. Tekee nimittäin mieli luopua tavarasta vähän isommallakin kädellä! Niinpä treenivaatteita lähtee kiertoon iso kassi ja monta säkkiä hyvää käyttökelpoista tavaraa kirpparille. Tässä elämässä tärkeintä ei todellakaan ole materia, vaan onnellisuus, ja minulle onnellisuus tulee siitä että pystyn hengittämään kotona ja iloitsemaan tyhjistä tasoista ja siisteistä huoneista eikä aikaa siivoamiseen kulu monia tunteja. Aika kun on kovin kallista tässä vaiheessa elämää.

lahjakorteilla vain tarpeellista

Me vältettiin joulun tavaraähky pyytämällä lahjaksi vain lahjakortteja, jos nyt joku haluaa jotain ostaa. Lahjakorttien turvin käytiin ostamassa jo uudet tyynyt ja niillä hankitaan myös lapselle talveksi uudet luistimet. Loput lahjakorteista jääköön odottamaan päivää, jolloin niille on tarvetta. Vuosi sitten sain myös jonkin verran lahjakortteja ja osan niistä käytin vasta kesän kynnyksellä uusiin ulkoiluvaatteisiin. Eipä siis ole kauheasti tarvetta millekään esineille, vaatteille ja asioille! Olen myös huomannut ettei minulle tule enää sellaista shoppailuhimoa kuin joskus muutamia vuosia sitten. Palkkapäivänä piti vain päästä ostelemaan jotain uutta ja kivaa. Ihan sama mitä se oli, kunhan vain sain ostaa jotain. Ainahan raha toki saa johonkin kulutettua ja minua onkin odottamassa vajaan 1000 euron reissu hammaslääkäriin kissojen kanssa! Heiltä pitää poistaa muutamia hampaita, joten sinne saan varmasti kulutettua (hyvään tarkoitukseen) taas sievoisen summan 😀

Mites teillä, tuliko tavaraähky jouluna vai vältyittekö siltä?

Edellinen postaus: Suunnittelemalla helpotusta arkeen

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.