Hae
Palasia Arjestani

Arkiruokaa: Köyhän miehen bulgogi & paistetut nuudelit

Processed with VSCO with c1 presetMä en ole kauheasti aasialaista ruokaa kotona laittanut, vaikka, tykkään valtavasti sen makumaailmasta. Kävin vähän aikaa sitten Indiedaysin järjestämässä bloggaajatapahtumassa ja sain siellä Santa Marian pisteellä haasteen valmistaa jonkin helpon arkiruuan Santa Marian tuotteita käyttäen. Tiesin heti, että nyt olisi mahdollisuus kokata jotain oman mukavuusalueen ulkopuolelta. Arkiruuassa minun mielestä tärkeintä on helppous ja nopeus ja päätin tehdä sellaisen aterian, joka on sekä helppo ja nopea tehdä että vielä maistuu hyvältä! Täytyy sanoa, että onnisuin omasta mielestäni paremmin kuin odotin 😉

Köyhän miehen bulgogi & paistetut nuudelit

Valmistusaika noin 45 minuuttia

 • 400g naudanpaistisuikaleita
 • 1 pss Santa Marian Korean BBQ bulgogi-maustetta
 • 1 rkl öljyä + 1 rkl vettä
 • voita paistamiseen
 • 1 parsakaali
 • Santa Marian riisinuudeleita syöjien mukaan
 • 1tl suolaa +  1rkl öljyä
 • 2 rkl soijakastiketta
 • 2 rkl Santa Marian Sweet chili kastiketta
 • 1 kananmuna
 • ananasta
 • tuoretta chiliä

Processed with VSCO with c1 presetSekoita 1 rkl öljyä ja 1 rkl vettä Korean BBq bulgogi-mausteen kanssa marinadiksi. Sekoita marinadi huoneenlämpöiseen lihaan ja jätä 15 minuutiksi maustumaan. Ruskista maustunut liha pienessä määrässä voita. Lisää lihan sekaan noin desi vettä, pienennä lämpöä, aseta kansi paistinpannun päälle ja jätä liha hautumaan noin 30 minuutiksi.

Lihan hautuessa valmistat kätevästi kaiken muun. Höyrytä parsakaalia noin 7 minuuttia, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä odottamaan. Laita vesi kattilaan nuudeleita varten, lisää veteen 1 tl suolaa ja kiehauta vesi kuumaksi. Nosta kattila pois liedeltä, laita nuudelit veteen, kansi päälle ja jätä valmistumaan kolmeksi minuutiksi. Valuta nuudeleista vesi pois, huuhtele ne kylmällä vedellä, kaada takaisin kattilaan ja lisää sekaan 1 rkl öljyä, jotta nuudelit eivät tartu toisiinsa kiinni.

Kuumenna paistinpannu ja paista nuudeleita hetki pienessä tilkassa öljyä. Lisää sekaan soijakastike, sweet chili kastike sekä parsakaalit. Kääntele kaikki hyvin sekaisin. Riko paiston loppuvaiheessa nuudeleiden sekaan 1 kananmuna ja kääntele sekaisin. Anna paistua hetki.

Nostele lautaselle ensin paistettuja nuudeleita ja päälle haudutettua lihaa. Lisää vielä ananasta sekä chiliä oman mielesi mukaan.

Processed with VSCO with c1 presetTämä kilpailuresepti on toteutettu yhteistyössä Indieadaysin sekä Santa Marian kanssa!

Kokkailetteko te paljon aasialaista ruokaa?

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *