Hae
Palasia Arjestani

Lastenhuoneen tehosiivous 30 minuutissa

lastenhuoneen tehosiivous

Katselin ainakin pari viikkoa tytön huoneen ovelta sitä sekasotkua, käänsin selkäni, huokaisin ja kävelin pois. Millähän lapsen saisi oppimaan pitämään huoneensa siistinä? Yritetty on, tuloksetta. Pikku hiljaa huoneen lattia alkoi lainehtia vaatteita, leluja, tukkajuttuja, pehmoeläimiä sun muita eikä huoneen poikki päässyt kulkemaan kuin loikkimalla. Rehellisesti sanottuna näin punaista joka kerta kun osuin huoneen ovelle. Luulisi olevan ikävää leikkiäkin jo sellaisessa kaaoksessa, mutta tyttöä ei tuntunut hetkauttavan ympärillä vallitseva kaaos.

Katselin tubesta kodin järjestelyvideoita ja sain inspiraation. Laitan kelloon aikaa 30 minuuttia ja tehosiivoan koko sikolätin. Päätin, että käytän huoneeseen vain sen 30 minuutti enkä yhtään enempää. Siinä ajassa tehdään se minkä ehtii ja loppu saa olla. Tämä systeemi oli muuten mahdottoman hyvä! Sain enemmän aikaiseksi kun olisi normaalisti saanut tunnissa. Taidan tätä samaa systeemiä alkaa käyttämään aina ja kodin jokaiseen huoneeseen. Jossain vaiheessa yritin kovasti lanseerata meille päivittäisen siivousvartin, mutta ehkä viikon kaikki jaksoivat sitä noudattaa ja sen jälkeen se unohtui. Jospa tämä systeemi tulisi jäädäkseen! Tänään voisin käyttää tehokkaan puolituntisen vaatteiden lajitteluun ja myyntiin lataamiseen. Sain juuri myytyä ison kasan treenivaatteita ja nyt olisi normivaatteiden ja tytön vaatteiden vuoro. Näiden jälkeen voinkin siirtyä tyhjentämään varastoa! Me saatiin viikonloppuna aivan mielettömästi aikaa kotona ja pistettiin miehen kanssa paikkoja kuntoon ja tavaraa kiertoon. Veikkaan ettei meillä tarvitse tänä vuonna kummoisempia joulusiivouksia tehdä. Sitä vauhtia nimittäin siistiytyy paikat tällä hetkellä. Ollaan kovasti katseltu asuntoja ja järkkäillään nykyistä kotia sillä ajatuksella ettei sitten muuttaessa ole niin paljon hommaa. Aika hyvä motivaattori ettenkö sanoisi 😉

Alla vähän erilainen video tällä kertaa lastenhuoneen siivoukseen liittyen 😀 Mun muita videoita pääset tsekkailemaan täältä. Muista tilata myös kanava, se ei maksa mitään! Tehokasta tiistaita tyypit <3

Kävisikö tytön huoneeseen valkoinen matto? Meneekö liian vaaleaksi ja ”kliiniseksi”?

4 kommenttia

 1. Ninna kirjoitti:

  Hyvä keino tuo aikarajoitus, ei jaksa ja tarvitse kahta tuntia yhteenputkeen siivota. Sama työntekoon. Pomodoro tekniikka toimii; 25min töitä 5min tauko. onko tuttu? On se kumma kun lapsia ei sotku haittaa. Palkinnot voisivat houkutella mutten pidä sitä hyvänä tapana, siisteys pitäisi olla itsestäänselvyys eikä aina voi palkita. huonosti saa lastenvaatteita netissä myytyä. pitäisi olla merkkivaatteita ja uusia, perusvaatteet ei mene eikä kengät(aina kauhea vaatimus ja kysely koosta/materiaalista ym) missä itse myyt? kiva jos saat myytyä, joulurahaa. ostatteko paljon lahjoja?

  • Jonna kirjoitti:

   Ei ole tekniikka tuttu, mutta voisi kyllä toimia. En itse jaksa kovin pitkää aikaa putkeen puunata ja järjestellä, joten tehosiivoukset on mun juttu. Niin kuin eilen, kun lähdettiin tytön kanssa hakemaan varastosta joulukuusta ja -koristeita. Varasto on pitänyt käydä läpi ja siivota jo kauan aikaa, mutta ei ole ollut motivaatiota sen tavaramäärän keskellä. Eilen otin ja purin kaikki kamat sieltä ja järjestelin uuteen uskoon niin, että läpikäytävät on ensimmäisenä ja muut perällä. Siihen meni juurikin tuo 30 minuuttia aikaa ja toisena päivänä on helppo jatkaa vaikka laatikko kerrallaan 🙂

   Mä teen vaatteista aina isompia paketteja. Yksittäiset ei mene kaupaksi. Myyn oman alueen face-ryhmässä, huuto.netissä ja torissa. Jos en niissä saa kahteen viikkoon kaupaksi niin vien SPR:lle. Joululahjoja pyrin ostamaan tänä vuonna vähemmän ihan säästösyistä enkä itsekään halua mitään tavarakasaa kotiin kun juuri ollaan päästy krääsästä eronn.

 2. Th kirjoitti:

  Valkoinen matto sopisi kyllä hyvin, väriä voi tuoda sitten pienemmillä tekstiileillä. Tai sitten vaalean harmaa tai pastellin värinen matto olis kans kiva. Vaaleus toisi ehkä enemmän raikkautta sisustukseen.

  • Jonna kirjoitti:

   Täytyy ehdottomasti kokeilla vaaleaa mattoa, koska sellainen löytyy jo valmiiksi kotoa. Kissathan ne on ainoa uhka vaalean maton kanssa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *