Hae
Palasia Arjestani

Uunipaprikat ala mifu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mun kasvisruokapainotteinen viikko on alkanut aika kivasti. Lihan muodossa olen syönyt lähinnä leikkelettä leivän päällä ja yhden annoksen kanaa, mutta siinäpä se sitten onkin. Sain maanantaina Valiolta ison korin mifua testattavaksi ja kylkeen muitakin raaka-aineita kokkailua tukemaan. Korista olisi tarkoitus kokkailla mifu-ateria viikon jokaiselle päivälle, mutta yksin kun täällä kotona nyt olen, niin yhdestä kokkailua riittääkin mulle parille päivälle! Korin mukana tuli pino reseptejä, joten mun tehtäväkseni on jäänyt ainoastaan toteutus sekä syöminen, totta kai. Ja tähän naiseenhan ruoka uppoaa vähän liiankin hyvin 😀

Aloitin mifun testaamisen uunipaprikoiden muodossa. Niin, jos joku teistä ei tiedä mitä mifu on, niin se on Valion uusi maitopohjainen pääraaka-aine lämpimään ruoanvalmistukseen ja sitä voi käyttää korvaamaan lihaa ja kanaa ruoissa. Voi sitä toki käyttää niiden kanssakin! Ulkonäöltään mifu muistuttaa raejuustoa ja suutuntuma on pureskeltava, mutta pehmoinen. Mifua saa sekä maustamattomana että maustettuna! Mutta niihin paprikoihin. En valehtele yhtään jos sanon, että nämä olivat ehkä parhaimpia uunipaprikoita, joita olen koskaan tehnyt! Nuolin jopa paistinpannun täytteen valmistuksen jälkeen puhtaaksi! Saattoi osa täytteestä mennä parempiin suihin ennen aikojaan…

Uunipaprikat ala mifu

 • 3 paprikaa
 • 1  rkl Valio Oivariini® juoksevaa
 • ½  tl suolaa
 • 1  (200 g) grillattu broilerin koipi-reisi
 • 1 sipuli
 • 1  pak (330 g)Valio MiFU® ruokaraetta Meksikon pippuri
 • 2  dl Valio Juustomestarin vahvempi gouda raastetta
 • paistamiseen Oivariini-rasvaa/öljyä/voita

Tee näin:

Halkaise pestyt paprikat. Poista sisus. Voitele paprikoiden sisäpinnat Oivariini rasvalla ja mausta pinnat suolalla. Nosta paprikat vieri viereen voideltuun uunivuokaan. Esipaista paprikoita uunin keskitasolla 200 asteessa 10 min. Valmista sillä aikaa täyte.

Irrota liha broilerin koipi-reisipalasta. Paloittele liha veitsellä ja hienonna halutessasi joukkoon myös grillattua nahkaa. Hienonna sipuli.

Kuumenna Oivariini rasva paistinpannulla. Lisää Mifu ruokarae. Ruskista harvakseltaan sekoitellen. Lisää broileri ja sipuli. Paista hetki. Nosta pannu pois liedeltä. Sekoita joukkoon 1 dl juustoraastetta. Nostele täyte esikypsennettyihin paprikoihin – jos paprikoihin on kertynyt nestettä, voit valuttaa sen pois (onnistuu helposti keittiöpihdeillä!). Ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Jatka kypsentämistä uunissa 20 min.

Tarjoa paprikat pääruokana leivän ja salaatin kanssa tai lisukeruokana

Reseptin löydät myös Valion sivulta.

 

2 kommenttia

 1. P kirjoitti:

  Pakko tulla ensimmäistä kertaa kommentoimaan blogiin, koska mun kokemus mifusta oli vähemmän positiivinen. Sinänsä harmi, koska kasvissyöjänä ottaisin mielelläni vastaan uudet ideat. Mun kokemuksen perusteella mifu oli mautonta (vaikka oli maustettu versio) ja koostumuksetonta. Ruoan pääraaka-aineeksi siitä ei ole. Näemmä tässä sunkin reseptissä on kanaa mukana 😀 Viime aikoina myyntiin tulleet Härkis ja Oumph ovat huomattavasti parempia kuin tämä maitopohjainen möhnä. Mielelläni toki kuulen, jos joku on onnistunut tekemään mifusta oikeasti hyvää ruokaa ilman lihaa. PS. Sun blogi on yksi mun suosikkeja, jatka samaan malliin 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Siis koostumukseltaanhan mifu on pehmeää niin kuin raejuusto ja vaatii kaveriksi vahvoja mausteita. Noissa täytetyissä paprikoissa oli tosiaan kanaa kaverina ja ne olikin mielettömän hyviä! Laitan lähipäivinä lisää mifu-reseptejä jahka sitä testailen enemmän!

   Mä en oo härkistä, nyhtökauraa tai oumphia vielä testannut, mutta ovat kyllä listalla! Varsinkin härkistä on kovasti kehuttu 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.