Hae
Palasia Arjestani

Treenitaukoa ja pohjatonta pizzaa.

Hola! Mä olen päivistä ja vähän kaikesta sekaisin. En muista mitä oon tehnyt ja millon. Mulla alkoi keskiviikkona kuuden päivän vapaa ja oon taas sairastellut. Siinä kaksi hyvää syytä olla ihan kuutamolla 😀 Alkuviikosta olin jo ihan terve ja torstaina taas tukossa kuin mikäkin. Tää on niin hämärä tauti: mä oon ihan tukossa vaikkei nenä ole tukossa, olo on kuumeinen vaikke ole edes lämpöä ja otsa ja poskipäät tuntuu paineisilta vaikkei niissä ole mitään. Perjantaina kävin erikoislääkärin vastaanotolla ja poskiontelot kuvattiin ja ne oli ihan tyhjät. Allergiaa tämä ei kuulemma ole eikä hän uskonut mihinkään homealtisteeseenkaan. Kyseessä lienee vain hemmetin sitkeä virus ja tätä on sit liikkeellä enemmänkin! Ainoa ”vika” mikä musta löytyi oli selkeästi turvonneet nenäontelot ja ne saattaa aiheuttaa tuon tukkoisuuden tunteen. Nyt vaan sit kortisonia nokkaan kaks kertaa päivässä 😉

IMG_20131231_080250

Tiistaina mä kävin pyörähtämässä Malmin East Bodylla tekemässä kevyen treenin, koska olin ollut terve jo monta päivää! Tein kevyellä kuormalla clean & jerkkiä, tempausta raakana (koska en vieläkään pääse kyykkyyn…), valakyykkyä ja leukoja. Tarkoituksella valitsin sellaisia liikkeitä joissa ei sykkeet nouse ja keskityin vain ja ainoastaan tekniikkaan.

Ennen treeniä tarkastin pukkarissa jalat. Siel ne oli,

Ennen treeniä tarkastin pukkarissa jalat. Siel ne oli 🙂

kuvia 002

Kuvia otin vain leuoista kun oli niin paljon jengiä..

Kuvia otin vain leuoista kun oli niin paljon jengiä..

kuvia 004

kuvia 005

Oliskohan ollut keskiviikko kun tehtiin pohjatonta pizzaa ruuaksi. Iso kiitos tästä reseptistä kuuluu Monnalle 🙂 Pizza on erittäin vähähiilarinen, mut kalorit korvataan sit rasvalla ja prodella. Ei mikään wight watchersin pizza 😀

Pohjaton pizza aka meatlovers pizza

 • 800g jauhelihaa
 • 4 kananmunaa
 • 1 sipuli
 • valkosipuli
 • suolaa & mausteita
 • tomaattipyreetä
 • 1 prk ananasta
 • tomaattia
 • 2 pss mozzarellaa
 • fetajuustoa
 • juustoraastetta
 • oliiveja

Pilko sipulit pieniksi. Sekoita keskenään jauheliha, kananmunat, sipulit ja mausteet tasaiseksi massaksi. Muotoile massa uunipellille laivinpaperin päälle pizzalle pohjaksi. Paista uunisa 200 asteessa kunnes pohja alkaa ruskistua. Ota pohja uunista. Levitä täytteet pohjan päälle haluamassasi järjestyksessä ja paista uunissa kunnes juusto alkaa ruskistua. Nauti suurella ruokahalulla! Ja voin sanoa, että oli todella hyvää! Mieskin kehui tämän vetävän helposti vertoja ihan oikealle pizzalle 😉

kuvia 010

kuvia 011

kuvia 012

kuvia 013

kuvia 014

 

Mä olen kieltämättä ollut vähän alakuloinen ja muutenkin henkisesti tiukilla taas viime päivinä. Tuntuu, et kaikki kaatuu niskaan enkä onnistu missään. Eihän se niin kuitenkaan ole, mut valoa tunnelin päässä on välillä vähän vaikeaa nähdä. Sen on valitettavasti myös perhe saanut huomata. Ei ole kauhean hauskaa olla yhtenä päivänä terve ja iloinen ja heti seuraavana päivänä tuhannen tukossa, masentunut ja pahan tuulinen. Välillä oon niin loppu etten jaksa kunnolla edes lapsen kanssa leikkiä ja se saa tuntemaan entistä enemmän syyllisyyttä. Yritän kuitenkin parhaani ja heti kun voimat palaavat niin aina korvaan sen tytölle tavalla tai toisella. Eilen oli taas huonompi päivä ja tapojeni vastaisesti en jaksanut edes ruokaa laittaa päivällä. Pitkästä aikaa meillä turvauduttiin pelkkiin eineksiin ja vedettiin pinaattilettuja, perunasalaatti ja patonkia ruuaksi. Sinänsä oli hauska huomata ettei einekset oikein maistuneet tytölle. Mulle se nyt oli ihan sama vaikka olisin pieniä kiviä syönyt kun mikään ei maistunut miltään. Sokeriton on kuitenkin pitänyt! 🙂

Näin meidän päivä on kuluneet :)

Näin meidän päivä on kuluneet 🙂

20140104_131107

Iltakävelyllä.

Iltakävelyllä.

IMG_20140101_205413IMG_20131231_143145

Vähäsokerisen tammikuun lähtökondis, day 1!

Vähäsokerisen tammikuun lähtökondis, day 1!

Muut päivät olenkin syönyt ihan normaalisti ja ruoka-ajoistakin olen saanut pidettyä hyvin kiinni. Pitää vaan jaksaa uskoa ja luottaa että kohta tää on ohi! Treenikieltoa on siihen asti kun tunnen oikeasti olevani terve. Vielä en todellakaan tunne… Viikon päästä olisi boksilla Anni Vuohijoen tempaus-klinikka, jonne toivon hartaasti pääseväni. Pidetään sormet & varpaat ristissä, jookos?

Surullinen einespäivä..

Surullinen einespäivä..


Jokaisen äidin helppo ratkaisu: makaronia ja jauhelihakastiketta.

Jokaisen äidin helppo ratkaisu: makaronia ja jauhelihakastiketta.


Lisää helppoja: munakasta!

Lisää helppoja: munakasta!

IMG_20140104_171159

Kovassa käytössä nuo Arabian 24h lautaset ;) Pukki toi!

Kovassa käytössä nuo Arabian 24h lautaset 😉 Pukki toi!

Tänään käytiin kaupoilla pyörähtämässä ja piristin mieltäni shoppaamalla. Löysin Stadiumin alerekistä Reebokin Crossfit-shortsit joita oon jo pitkään havitellut itselleni. Shortseissä on sisällä toinen housuosa mikä varmistaa ettei tavara vilka lahkeista millon sattuu 😀

Lähdössä kaupoille.

Lähdössä kaupoille.

IMG_20140104_142116IMG_20140104_153041

Mies kantoi kotiin laatikollisen donitseja ja alkuun itkin kyllä verta ja paljon.. Sit tajusin, että ehkä Arnolds on pystyssä vielä helmikuussakin? Mikähän siinäkin on, että nyt kun sokeri on kielletty niin mun tekee kauheasti mieli karkkia, pullaa ja kakkuja joita en normaalisti edes syö! Näin siinä käy kun itseltään kieltää jonkun kokonaan… ei sovi mulle! Vähäsokerisessa tammikuussa ollaan edelleen mukana ja kohta pääsen maistelemaan itsetehtyjä herkkuja: hiilaritonta suolaista piirakkaa ja terveellistä mustikkapiirakkaa, joka ei sisällä grammaakaan mitään sontaa! Reseptit tulossa blogiin 😉

Ei muuta kuin kovia treenejä ja terveellistä tammikuuta kaikille! Treenatkaa kun voitte 🙂

 

 

 

 

 

 

21 kommenttia

 1. Karoliina kirjoitti:

  Mitä jos sulla ei vaan ole energiaa parantua kun tuntuu et koko ajan on joku ruokavalio/dieetti menossa? Ootko ajatellut, että tankkaisit vähän aikaa kunnon perusruokaa kovia määriä? Jos sun kroppa vaan on loppu ja tulehdukset on merkki siitä? Kikkailut pois ja back to basics. Mitä väliä jollain läskillä jos toinen vaihtoehto on jatkuva kärvistely?

  • Jonna kirjoitti:

   En mä ole ollut millään dieetillä enkä tietyllä ja määrätyllä ruokavaliolla. Mistä oot semmosen käsityksen saanut? Oon syönyt vaikka kuinka kauan just sitä mitä haluan ja nimenomaan huolehdin siitä että kaloreita ja hiilareita tulee. Syön siis ihan kaikkee ja paljon 🙂 Nyt lähdin mukaan vähäsokeriseen tammikuuhun mut tuskin sokerin syöminen mua parantaa?

   • Karoliina kirjoitti:

    No siis sun blogista ja fb:stä on tullut sellanen olo, mutta ehkä se vaan oon lukijan silmissä. Jotenkin mulla kyllä on sellanen käsitys, että sä kauheesti pulmikoit tota syömistä. Muista ainakin bodysafkat, lahdutuksen, paleon, paleon lisätyillä hiilareilla, tavisruuan, gluteenittoman ja maidottoman, sekä kaikki superfoodit jne. Ja en tarkota dieetillä ylhäällä sitä mitä fitnessissä dieetti tarkottaa, vaan sitä, että koko ajan on silloin joku rajoitus päällä. Että mitä jos rajoitusten takia kalorimäärät jääkin tosi alhaiseksi? Mulle cf-valmennus on vihjannut jopa 1000 kcl lisäämistä perusaineenvaihdunnan päälle. En kyllä uskalla niin paljon syödä vielä, mutta yritän lisätä pikku hiljaa.

    • Jonna1983 kirjoitti:

     No onhan noita tullut kyllä kokeiltua vuosien varrella mut pitkän aikaa oon kyllä syönyt mitä mieli tekee 🙂 noiden kokeilujen ansiosta oon löytänyt tämän oman tyylini syödä joka mun mielestä on sellainen ettei sitä tartte enää sen enempää miettiä.

     Kaloreita en oo hetkeen laskenut mut näppituntumalla sanottuna niitä tulee ihan jonkun verran. Siinä oot ihan oikeassa et crossfit vaatii aika paljon kaloreita ja mullakin se määrä nousee yli 3000 varmasti mitä pitäis tulla. Niin paljon ei vielä tule mut oon nyt koko ajan nostanut ruokamäärää ja yritän päästä sinne vaaditulle tasolle. Aika pelottavalta määrältä tuntuu kyllä tuollainen…

     Mut ehkäpä kalorien laskeminen olis paikallaan taas tässä vaiheessa!

     Sain muuten tästä sun kommentista hyvän postausidean, kiitos siitä 🙂 ja muutenkin ajatuksia herättävä kommentti. Ravinnolla on todella suuri merkitys terveydessä!

     • Karoliina kirjoitti:

      Joo, nuo ruokavaliot tietysti on yksilöllisiä ja mä ihailen sun viitseliäisyyttä ja mielikuvitusta ruuanvalmistuksessa. Terveellisestä perusruuasta noita plus kolmentonnin kaloreita on ainakin mun mahdoton saada, joten tykkään myös siitä, että sä leivot ja selkeästi et nipota kaloreista. Mä en oikein tiiä uskonko mihinkään gluteenittomuuteen tms. mutta omakin olo parempi ilman leipää. Parhaiten mulle tuntuis sopivan hiilareista leipä. Maidosta monet hengitystieoireiset ja astmaatikot kyllä sanoo, että kannattaa välttää. Kiva jos tuli postausidea, niinkus näet niin kyllä me lukijat mietitään kans sun terveyttä ja syitä flunssalle 🙂 Eletään mukana 🙂

     • Jonna kirjoitti:

      Niin te teette ja suuren suuri kiitos siitä 🙂 Mulla kans selkeesti leipä aiehuttaa kauheeta turvotusta, epäilen sen johtuvan gluteiinista. Toisaalta taas pastaa pystyn syömään ilman turvotuksia että mene ja tiedä. Ennen treeniä en ainakaan tahdo mitään kauheeta turvotusta päälle, ei oo kiva jumpata maha kauheena möllykkänä 😀

      Maitotuotteita mä en vältä millään tavalla, kaikkea käytän sopivassa suhteessa. Hyvistä rasvoista kaloreita saa aika kivasti, mut en usko että niitäkään kannattaa määrää enempää syödä. Riisistä on tosiaan helppo saada isot määrät hiilareita, sitä voiskin taas lisätä lounaalle ja treenin jälkeen (sit kun pääsen treenaamaan…).

      Vaikenta tässä crossfitin treenaamisessa on ollut ymmärtää että kroppa tarttee enemmän energiaa ja varsinkin hiilareita suhteessa punttitreeniin. Mulle oli kauhee kynnys lisätä hiilareita esim. lounaalle mut nyt oon päässyt siitäkin yli ja popsin hyvällä omalla tunnolla isot satsit 😀 Täytyy vaan jatkaa maltillista kalorien nostoa!

     • Karoliina kirjoitti:

      Korjaus…. Parhaiten hiilareista sopii riisi.

     • Annie kirjoitti:

      Nyt tulee monenlaista vinkkiä monesta suunnasta 😉 mutta eikö tuo ole bloggaamisen ajatuskin.

      Voipi olla, että kommentti tulee väärään kohtaan johtuen Lumian vaihtelevasta yhteistyökyvykkyydestä… Tuohon turvotukseen leivästä… Tiedän tuttavia, joilla hiiva aiheuttaa turvotusta. He välttävät sen takia leipää, pullaa ym., mutta kaikki vaalea jauho muutoin käy.

     • Jonna kirjoitti:

      Juu, se on vaan hyvä kun tulee paljon vinkkejä! Usein itseltä jääkin joku asia huomaamatta 🙂

      Hiivahan se muuten saattaa turvotusta tehdäkin! Mä pystyn esim. kaurahiutaleita syömään kyllä ilman mitään turvotuksia mut leipä pakkaa välittömästi nesteet päälle ja leipä kun olis niiiiiin hyvää…

 2. Nazz kirjoitti:

  Onko kukaan lääkäri puhunut / testannut sulta mykoplasmaa? Mulla oli kesällä 2011 samanlaista oireilua, ihan kummallisia oireita jotka tuli ja meni. Sitä kesti noin 4.5kk, olin sinä aikana max viikon putkeen terveenä. Työterveyslääkäri sanoi et stressiä, relaa, ni menee ohi. Bullshit. Menin yksityiselle, ekana otti mykoplasmatestit. Tulosten saamiseen meni aika kauan, mut ne oli positiiviset. Söin viikon antibioottikuurin ja siihen loppu koko oireilu. Tais olla et olin yli vuoden terveenä sen jälkeen ennenku sit tuli joku flunssa.. Mut se mykoplasmaoireilu ei ikinä tullut takas enää. Tiedän varsin hyvin et tollane ottaa mielen päälle! Mut onneks se ei oo ikuista! Tsemppiä, toiv. paranet/syy oireiluun löytyy!

  • Jonna kirjoitti:

   Mycoplasma otettiin pari kk sit ja oli aavistuksen koholla mikä viittaa vanhaan ja jo parantineeseen infektioon. Söin siihenkin varmuuden vuoksi kuurin ja sillon olo kyllä parani kunnes iski tää toinen flunssa joks on kestäny jo aika pitkään..

 3. Annie kirjoitti:

  Kiitos mukavasta ja mielenkiintoisesta blogista! Olen juurikin aloitellut crossfitin muutama kuukausi sitten ja hurahtanut siihen täysin. Tiedonahneena olen koettanut etsiä suomalaisten naiscrossfittaajien blogeja, mutta eipä niitä montaakaan löytynyt tai sitten epäonnistuin hauissani. Ehkä tästä vielä intoutuu aloittamaan omaa kirjoituksen taivalta aloittelijan näkökulmasta 😉
  Aiheenani oli kiittää sokerittoman tammikuun postauksesta. En ollut aikaisemmin tällaisesta kuullutkaan, mutta nyt se ilmaantui oikeaan aikaan minun eteeni. Kuulun siihen osaan väestöstä, joka ei vanno projektien ja uusien hullutusten nimeen. Mutta tätä lähdin heti toteuttamaan! En ole mikään mahdoton sokerihiiri, mutta joskus tukee viikkoja syöden päivittäin jotain makeaa, joskus viikkoja päiviä ilman sokeria. Olin koko loppu vuoden erittäin väsynyt, mikä alkoi vaikuttamaan jo perhe-elämäänikin. Ihmetystä herätti väsymyksen määrä, koska en tunnistanut ongelmia ruokavaliossani, liikunnassani, stressitasossani ym. Reilu viikko takana vähäsokerittomana sekä tarkempana ruokavalion kanssa, ja en muista aikaa viimeksi näin pitkään ilman päikkäreitä! Empiirinen tutkimus jatkukoon, onko minun kohdallani sokeri tosiaan se suurin ongelman ydin. Motivaattorina sinulle, jään innolla odottamaan uusia postauksia terveellisemmistä herkuista 🙂
  Toivon suuresti pikaista parantumista sairastelukierteestä!

  • Jonna kirjoitti:

   Moikka Annie ja onnittelut loistavasta lajivalinnasta 🙂

   Naiscrossfittaajien blogeja ei tosiaan ole vielä kovin montaa, ilmoita ihmeessä jos innostut perustsmaan oman!

   Monilla valkoinen sokeri aiheuttaa väsymystä ja ylipäänsä höttöhiilarienkin käyttö aiheuttaa väsymystä. Mulla ei sinänsä ollut mitään ongelmaa sokerin syönnin kanssa mutta haluan löytää taas terveelliset herkut osaksi elämää ettei aina tarttis syödä sokeripullaa ; (

   Kyllä tämä munkin elo lähtee ennen pitkää taas käyntiin 😉 tosi kiva että kommentoit ja mielettömästi hyviä treenejä sinulle!

 4. suski kirjoitti:

  Mä liityin myös vähäsokeriseen tammikuuhun, ja tähän asti hyvin mennyt! Kiva lukea tätä blogia, ja mua ainakin auttaa tässä haasteessa se, että sä oot mukana 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Jee, kiva kuulla että oot mukana! Hyvin tää menee eiks jeh 😉

 5. riitu kirjoitti:

  Minäkin lähdin vähäsokeriseen, vaikken oikein makeesta välitäkään..tai no hups eilen taisin kylässä sydä yhden piparin ja suklaapalan 😀 mutta vältän lisäämästä sokeria mihinkään erikseen ja vältän kyllä myös makeita muutenkin.. hmm sallitaanko hunala teessä muuten 🙂 sehän on luonnon aines ja ei sitä mukikaupalla tuu syötyä 😉 toivottavasti paranet pian ja pääsis säännöllisesti treenaamaan..tollamem syö naista 🙁

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Aijai 😀 miten sä nyt sillä tavalla 😀

   Mä ainakin käytän hunajaa, koska se on luonnollinen sokeri. Leivonnassa se on erinomainen makeuttaja valkoisen sokerin tilalla 🙂

   Nyt on taas selkeesti olo paranemaan päin. Taidan kuitenkin vaatia vielä allergiakokeet ihan oman mielenrauhani vuoksi 🙂

 6. Tuju kirjoitti:

  http://www.luontaisnetti.fi/index.php?valikko=valikko&sivu=aikuiset_seerumin_rauta_tarkea_terveyden_mittari

  Syötkö rautaa? Tuossa artikkelissa kerrotaan, että erilaiset tulehduskierteet voivat johtua raudan puutteesta. Sinäkin liikut niin paljon, oot vuoden aikana läpikäynyt dieetin ja muutama vuosi sitten ollut raskaana ja imettänyt. Hemoglobiini ei kerro mitään elimistön rautatasosta vaikka sitä virheellisesti aina toitotetaankin. Vois olla viisasta käydä mittauttamassa varastorauta, maksaa yksityisellä n. 40€. Kuulostais nimittäin siltä, että sulla saattaa varastorauta olla tosi matalalla..

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Meillä sen varmaan sais duunin kautta! Täytyypä ottaa puheeksi. Multa ei oo vähään aikaan otettu oikeastaan mitään verikokeita tulehduskokeita lukuunottamatta. Samalla vois mittauttaa D-vitamiini. Hyvä kun muistutit 🙂

 7. Anu Suotula kirjoitti:

  Heissan!
  valitettavasti kärsin ihan samankaltaisesta tukkoisuudesta.. poskionteloissa ja kurkussa olikin tulehdus ennen joulua, sain 10 päivän lääkekuurin ja samalla kuurattiin myös poskiontelot. hetkellinen apu ja tukkoisuus jatkuu edelleen. joulukuussa löysäsin ruokavaliota ja vedin evästä ihan huolella enkä rajoittanut kalorinsaantia. treenit olivat jäissä ihan pelkän tukkoisuuden takia. nyt olen pikku hiljaa palannut treenailemaan, allergialääkettä ja kortisonisuihketta otan tukkoisuuteen ja ruokavalion pidän siistinä ja sokerittomana. oireet hieman vähentyneet, mutta eivät täysin poistuneet.

  pari vuotta sitten mullakin tutkittin tuo mykoplasma ja todettiin että olisi ollut joitakin aikoja sitten. nyt mietinkin, että voiko elimistöön jäädä joku muistijälki sairasteluista ja ne aktivoituvat helpommin ja oireilevat olematta kuitenkaan virallisesti ”päällä”?!

  lisämunuaisten ylirasitustila on yksi vaiva joka voisi aiheuttaa tämänkaltaisia oireita. jaksaisi vain mennä aina lääkäriin tutkituttaaan nämä oireet, tuntuu että alkavat sielläkin pitämään jo ihan kahjona ..

  tsemppiä! toivotaan että parannutaan pian!

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla oli myös streptokokki ennen joulua kurkussa ja ilmeisesti tää on nyt sen jälkimaininkeja. Ainakin sen jälkeen oon sairastanut koko ajan. Virus siellä siis jyllää! Ei auta kuin sairastaa ja odotella….

   Nyt vaan ruokaa kunnolla niin elimistö pystyy taistelemaan täysillä virusta vastaan. Mulla kans kortisoni auttaa ja nenäkannu myös 🙂 Ei oo muuten mitään hajua tuosta ”muistijäljestä”…

   Kyllä me vielä parannutaan! Mullakin on tänään jo ollut vähän parempi päivä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *