Hae
Palasia Arjestani

Georgian House – Ruokakerho kokoontuu

Georgian House

Georgian House – herkullista georgialaista ruokaa

Mä olen jo pitkään halunnut lanseerata ruokakerhon. Tai edes kuulua sellaiseen. Ehkä olettekin jo huomanneet, että ruoka näyttelee hyvin suurta osaa mun elämässä. Oi kun voisikin käydä useamman kerran viikossa (tai edes kuussa!) syömässä eri paikoissa, kokkailla kotona päivät pitkän ja leipoa kaikkea hyvää. Se olis mun unelma! Tämähän toisaalta toteutuisi vaihtamalla ammattia, mutta en tiedä olisiko se enää sama asia. Moni ei ehkä uskokaan kuinka paljon tutkiskelen Helsingin eri ravintoloita ja kulutan aikaa reseptien bongailuun ja suunnitteluun. Vielä kun riittäisi aikaa kaiken toteuttamiseen…On ehkä pakko voittaa lotosta! Sillä ratkeasi moni ongelma.

Noh, ehdotin Queen of everything -blogin Evelle vähän aikaa sitten yhteisen ruokakerhon perustamista ja treffattiin eilen asian tiimoilta ensimmäistä kertaa. Paikaksi valikoitui Georgian House Kurvissa hyvien liikenneyhteyksien päässä. Sinne oli niin helppo löytää, että jopa minä löysin perille ensi yrittämällä. Mun suuntavaisto kun ei ole mitään priimaa. Toistaiseksi meidän ruokakerhoon kuulumme vain me, mutta hakemuksia otetaan vastaan suosittelujen kera 😀 Toisaalta, en tiedä muistaako Eve enää koko ruokakerhojuttua.  Mä tiedän, että mulla on sokeriton tammikuu menossa, mutta poikkeuksiahan täytyy aina tehdä ja ravintola-aterian eteen uhraan mitkä tahansa sokerittomat sun muut.

Georgian House

Georgian House

Georgian House

Georgian House on pieni, rauhallinen (ainakin arkena klo 16 aikaan) ja tunnelmallinen paikka. Henkilökunta puhuu englantia, joten tähän kannattaa varautua pöytää varatessa. Ravintolasta löytyy lounasbuffa ja illat toimivat pöytävarauksella. Georgian Housesta olen ennen tätä käyntiä kuullut sekä hyvää että huonoa, mutta oma kokemukseni oli varsin positiivinen. Ruoka oli todella hyvää ja maukasta georgialaista ruokaa ja paikka viihtyisä! Taustalla soi georgialainen musiikki ja paikka oli sisustettu asianmukaiseen tyyliin.

Kolmen ruokalajin chef´s menu

Alkuruuaksi söimme Adzhapsandalin eli grillattua munakoisoa, paprikaa, tomaattia, vihreitä papuja, georgialaisia yrttejä sekä Adzaruli khacapuri eli lämmin juustoleipä kananmunalla. Tämä annos oli alkuruuaksi todella iso ja olin jo puolessa välissä aivan täynnä. Ruoka oli kuitenkin niin järjettömän hyvää, että sitä vain söi ja söi. Alkupaloihin kuului myös Machadi, joka on makeaa maissileipää, jonka päällä on vielä pinaatista ja juustosta tehty päällinen Pkhali. Kokonaisuudessaan alkupala oli todellinen hitti ja arvosanaltaan 5/5.

Georgian House

Georgian House

Georgian House

Pääruuaksi oletimme saavamme alkuruokaakin isomman satsin ruokaa, mutta toisin kävi. Alkuruokana tarjoiltiin Khinkali sian- ja naudanlihalla, jotka ovat siis taikinanyyttejä sian- ja jauhenlihatäytteellä. Olin varautunut todella isoon satsiin, mutta nyyttejä tuotiin pöytään vain kaksi per nassu. Esteettisesti ei kovin kaunis annos, mutta täyte oli todella maukasta ja kastike herkullista. Listan mukaan annokseen olisi kuulunut lisää leipää, mutta sitä emme pöytään saaneet. Arvosana 3/5.

Georgian House

Jälkiruokana saimme pöytään pienen ruskean pötkylän sekä georgialaisen leivoksen. Listan mukaan ruskea pötkylä oli Churchela ja se sisältää hasselpähkinää ja saksanpähkinää. Lisänä listan mukaan olisi tullut jäätelöä, mutta sitä ei meille tarjoiltu. Toisena jälkiruokana saimme maistella makeaa georgialaista leivosta nimeltä Qada. Tähän olisin kyllä kaivannut esimerkiksi sen jäätelön. Oman makuuni jälkkärit olivat hieman kuivia, mutta maukkaita kuitenkin.

Georgian House

Georgian House

Nuo menusta puuttuvat asiat hieman hämmensivät, mutta tokihan lista voi muuttua. Tämä kolmen ruokalajin kokonaisuus oli hyvä juuri näillä annoksilla. Ruokaa oli riittävästi, mutta ei liikaa ja kaikki maut olivat ihania. Eve otti ruuan kanssa georgialaista päärynälimonadia, joka oli mielettömän hyvää! Suosittelen ottamaan sitä juomaksi, jos menette joskus Goergian houseen syömään. Ravintolasta lähti kaksi tyytyväistä ja juuri sopivan täynnä olevaa naista. Kokonaisarvosanaksi koko menulle antaisin 3,5/5.

Onko Georgian House tai georgialainen ruoka teille ylipäänsä tuttua?

Offerillassa on tällä hetkellä Georgian Housen chef´s menu tarjouksessa kahdelle tai neljälle hengelle alkaen 49e. Tsekkaa tarjous tästä.

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Mitä hyvä ja kestävä parisuhde vaatii?

8 kommenttia

 1. Sanna kirjoitti:

  Hei mie oon kans halunnut perustaa ruokakerhon, silleen just et kokkailis kaikkea kivaa (uutta) porukas ja kävis aina kokeilees uusia juttuja ravintolassa! Sosiaalinen syöminen on parasta! Täällä itärajalla vaan nuo jatkuvasti uudet ravintolat ovat vähän nihkeessä 😀
  järjestin pari viikkoa sitten synttäreitteni kunniaksi astetta isomman sunnuntaibrunssin, olipa kivaa ja hyvää, vaikka itse sanonkin.

  itseasias ens maanantai-tiistaina oon tulossa helsinkiin, niin heti piti köydä pohtimaan missä söis 🙂 ja päädyinkin että meen myöhäselle lounaalle Sandroon kamppiin ennen kotimatkaa, kun oon sinnekin himoinnut pitkään. Sinne vaan ruokakerhoilemaan miun kanssa 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Mä en ole koskaan käynyt Sandrossa, mutta sitä on kyllä kehuttu kovasti! Mä oon töissä niin en pääse koskaan täältä lounasaikaan irtoamaan 🙁 Olis kyllä ollut kiva päästä sun kanssa syömään!

 2. Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

  Kyllä mä muistan ruokakerhon. Meillä on nyt semmoinen, tosin tässä vaiheessa vasta kahden hengen mutta kuitenkin. Ei kun seuraavaa suunnittelemaan!

 3. Anna kirjoitti:

  Georgialainen ruoka on kyllä hyvää – hatšapuri on oma suosikkini! Superjuustoinen leipä ei vaan voi olla huono valinta.. ? Suomen georgialaispaikoista ei tosin ole lainkaan kokemusta, kun noita ruokia on tullut maisteltua ainoastaan itärajan tuolla puolen.

  • Jonna kirjoitti:

   Oi, sä oletkin päässyt sitten varsin autenttisiin tunnelmiin 🙂 Ihan pelkän ruuan perusteella vois matkustella itärajan toiselle puolelle…

 4. Suivi kirjoitti:

  Oooi, ruokakerhoon kuuluminen olisi ihanaa! :)) Itse olen myös sellainen, että voisin vain kokkailla kaikki päivät ja ruoanlaitto&leipominen ovatkin parasta stressin lievitystä minulle. Varsinkin kun pääsee kunnon isoon keittiöön (esim vanhemmilleni), josta löytyy myös tiskikone… 😀

  Ulkona syöminen on myös ihanaa ja usein huomaa, kuinka hyvässä seurassa ruokakin maistuu vielä entistä paremmalle

  • Jonna kirjoitti:

   Iso keittiö olis ihana <3 siis sellainen että tilaa on riittävästi levittäytyä ihan huolella. Mutta joku vois kyllä siivota mun jäljet 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *