Hae
Palasia Arjestani

Ei kai lomalla kannata treenata…

Processed with VSCO

Lomalla treenaaminen. Aihe, joka jakaa ihmisiä todella paljon. Toiset vannovat treenaamisen nimeen myös läpi kesän ja ulkomaanmatkoillakin ensimmäisenä etsitään omiin tavoitteisiin sopiva treenipaikka. Toiset taas vähät välittää salihommista kesäaikaan ja lomareissutkin lähinnä pötkötellään ja syödään. Itse olen sitä mieltä, että jokaisen täytyy tehdä niin kuin hyväksi kokee, mutta turha valittaa lomakiloista, jos syö koko kesän kuin porsas ja jättää kaiken liikunnan pois. Se on vain se hinta, joka täytyy maksaa!

Processed with VSCO

Itse olen tässäkin asiassa hyvin pitkältä fiiliksen pohjalta eläjä. Viime vuonna Turkin matkalla en treenannut viikon aikana yhtään, kun taas Bulgarian reissulla tehtiin tyttöjen kanssa useampi sähäkkä salitreeni. Kreetan lomalle en asettanut mitään tavoitteita, vaan päätin mennä täysin fiiliksen mukaan ja sen kyllä teinkin. Tsekkasin ennen reissua lomakohteen treenimahdollisuudet, jotka muuten olivat loistavat, ja päätin että treenaan jos siltä tuntuu. Viikon aikana kävin paristi salilla ja kolme kertaa vesijumpassa. Siihen tietysti ”ammattilaistason” vesipallot, uimiset ja kävelyt päälle. Olin miettinyt, että johonkin ohjattuun ryhmäliikuntatuntiinkin voisi osallistua, mutta kun ei huvittanut niin en sitten mennyt. Nähtävästi ruuan ja liikkumisen suhde oli melko lailla bueno, koska lomakiloja en onnistunut tällä reissulla hankkimaan!

Olen itse tottunut treenaamaan aktviisisesti ja kroppa alkaa kyllä huutaa liikuntaa jossain vaiheessa, jos olen unohtanut liikunnan pariksikin päiväksi lomalla. Siksi en oikein pysty ymmärtämään ihmisiä, jotka treenaavat hiki hatussa koko kylmän syksyn ja talven ja kesän tullessa lopettavat kaiken liikunnan kuin seinään. Toki se talven treenaaminenkin on parempi kuin ei mitään, mutta miksi ei voisi pitää kuntoa yllä vaikka parilla treenikerralla? Puhun nyt ihmisistä, jotka eivät oikeasti tee muuta kuin vetävät bisseä ja grillimättöä kesäkuukausina, koska kesä, lämpö ja loma. En vaan ymmärrä. Sitten syksyllä voivotellaan, kun täytyy aloittaa kaikki alusta monen kuukauden tauon jälkeen ja on niin vaikeaa palata ”ruotuun”. Sen ymmärrän, ja se on fiksuakin, että ilmojen lämmetessä salitreenit vaihdetaan lenkkeilyyn ja ulkoliikuntaan. Itsekin lähden mieluummin aurinkoisella säällä lenkille kuin synkkään saliluolaan! Mutta ehdottomasti iso peukku myös lomatreenaamiselle 😉 Edes tällaisena olkapäävammaisena en ole pystynyt olemaan liikkumatta koko kesää ja miksi pitäisikään?

Processed with VSCO

Mites teillä, treenaatteko lomalla vai ette? Vai menettekö fiiliksen mukaan? Mikä on pisin aika, jonka pystytte olemaan likkumatta?

Kuvat 1 ja 2: Kaisa K ja Reetta K.

16 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti:

  Todellakin treenaan! Onko mitään parempaa kun on kerrankin aikaa sekä treenata, että tehdä muita mukavia juttuja ajan kanssa. Ei tarvii potea huonoa omatuntoa treeneihin lähtemisestä tai niihin menemättä jättämisestä. Tietty lomalla(kaan) maailma ei kaadu, jos treeni jää mukavempien asioiden tähden tekemättä.

  • Jonna kirjoitti:

   Mä oon huomannut, että mun pitää aiak tarkasti suunnitella päivän treeni aikataulullisesti myös lomalla. Kun ei ole muuta kuin aikaa niin siirrän helposti treeniä myöhemmäks ja myöhemmäks 😀

 2. Miltsu kirjoitti:

  Todella! Hotelli valitaan niin et pääsen salille ja parasta lomaa syödä hyvin ja treenata ja loppupäivä viettää muissa touhuissa 🙂

 3. Sari kirjoitti:

  Ehdottomasti reenaan kesälomalla! Itseasiassa reilusti enemmänkin kun on aikaa ja energiaa. En kyllä osaisi jättää reenaamista pois lomalla sillä se on kuitenkin itselle rakas vapaa-ajan aktiviteetti sekä myös sosiaalinen tapahtuma jos reenaa kaverin kanssa.
  Reissut toki saattaa olla poikkeuksia. Omat reissut on ollut enemmän kaupunkilomia niin siellä ei tule reenattua kun päivät kävelee pitkin poikin, mutta rantalomalla saattaisin jotain liikuntaa kaivata ettei ihan tukkoinen olo tulisi 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Näin on! Lomalla ei ole muuta kuin aikaa treenata 🙂 Vitsi mä haaveilen kaupunkilomasta. En ole vielä kertaakaan päässyt 🙁

 4. Anita kirjoitti:

  Tottakai treenit pyörii normaalisti lomalla ja kesälläkin! Viime kesänä kiinassa oli just parasta aamu(päivä)llä heräämisen jälkeen sännätä lähisalille ja sieltä ruokapaikan kautta hotelille ja starttaan päivää. 🙂

  Oon kyl sun kans ihan samoilla linjoilla. Jos treenaava ja ruokavaliostaan huolehtiva ihminen lyö yhtäkkiä stopin kaikelle, mitä hän kuvittelee saavansa? Tosiaanki sillon ne lomakilot on ihan itte aiheutettuja. Ei aina tietenkään tarvi nipottaa, treenata ja syödä orjallisesti, mutta jos se on enemmän elämäntapa ku pakollinen paha niin se säilyy myös olosuhteiden muuttuessa.

  • Jonna kirjoitti:

   Näin mäkin olen ajatellut, että jos on tosissaan elämäntapa niin ei se jää pois vaikka olosuhteet muuttuu. Sen olen huomannut omalla kohdalla. Vaikka on ollut tässä näitä vastoinkäymisiä niin ja välillä oon ollut treenaamattakin niin aina se urheilu jossain muodossa mönkii takaisin 🙂

 5. Virpi kirjoitti:

  Itselläni, niin kuin ilmeisesti muillakin tähän viestiisi vastanneella, elämäntapoihin kuuluu liikkuminen samalla tavalla kuin esim. syöminen. Sitä ei juurikaan tarvitse kyseenalaistaa koska kroppa ja mieli vaatii liikuntaa päivään. Ja juuri niin kuin moni sanoi, lomalla on aikaa liikkua silloin kun se itsestä parhaalta tuntuu.
  Toki ruokailu on vapaampaa kuin normaalisti ja paino saattaa hieman nousta loman aikana mutta arkena se taas asettuu normilukemiin.

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, ruokailut on tosiaan rennompia, mutta lomalla on myös aikaa kokkailla kaikkia ihania juttuja 🙂 Itselläni tänään just tulossa taas uutta reseptikyhäilyä. Ihan huippua kun on aikaa ja lenkillekin voi lähteä vaikka iltamyöhällä. Nyt kun sataa juuri vettä…

 6. Iiris kirjoitti:

  Yleensä mulla on ollut kesätauko, ainakin heinäkuun (yhtenä kesänä raahasin kahvakuulan purjeveneeseen mutta siellä se oli nurkassa koko loman). Kesällä kyllä lenkkeillään ja uidaan ja kotipihalla sitten jotain kahvakuulaa/trx:sää, mutta kuntosalin ovet yleensä aina jossain vaiheessa menee kiinni. Joku kuukauden-kahden tauko ei tunnu missään treeni saattaa syksyllä jopa mennä paremmin kunnon levon jälkeen. Kiloista en tiedä, ne liittyy syömiseen enemmänkin…

  • Jonna kirjoitti:

   No veneessä saattaa treenaaminen ollakin melko haasteellista! Ja tääkin on sellainene asia, että jokaisen täytyy mennä fiiliksen mukaan. En ota itsekään stressiä ja jos ei huvita treenata niin sali odottaa kyllä 😉

 7. henna kirjoitti:

  Treenaan! ihanaa kun saa treenata ilman kiirettä ja vaikka parikin treeniä päivässä (lenkki ja sali) mutta vastapainona on tullut lomalla syötyäkkin vähän enemmän ;D

 8. Ninna kirjoitti:

  tottakai voi ja pitää treenata. en ymmärrä miksi monet sanoo että ”älä stressaa vaan rentoudu” No se liikunta nimenomaan rentouttaa! endorfiinit jyllää, uni tulee paremmin, vatsa toimii(tärkeää!)ja mieliala kohenee. jokainen loma on treeniloma, silloin ei tarvitse miettiä siivousta, pyykkiä, töitä, laskuja. Parasta on kokeilla paikallisia ryhmäliikuntatunteja, saa samalla kokea ”kulttuurieroja” Varsinkin Espanjassa vesijumppaohjaajat ovat lähes aina miehiä ja siinä saa kyllä samalla silmäruokaa kun kyseessä ei ole mikään perus-mattimeikäläinen vaan kunnon hercules-adonis=)Jokainen lomailkoon niin kuin itse haluaa eikä mieti mitä muut ajattelee vai mitä? Hyvältä kuulostaa tuo fiiliksen mukaan meneminen koska lomailu ei saa olla suorittamista(ellei sitten maratonille/kisoihin ole menossa)ja jättää jumpat pois jos ei huvita. Kiitos tästä Jonna!

  • Jonna kirjoitti:

   Oho, pakko varmaan lähteä Espanjaan 😀 Lomalla tosiaan on ihanaa kun ei tartte niitä siivouksia sun muita tylsiä juttuja miettiä, vaan voi mennä ihan fiiliksen mukaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *