Hae
Palasia Arjestani

Näitä asioita kaipaan blogeissa

Mä olen kirjoittanut tätä blogia varmaan jo 10 vuotta. Pakko myöntää etten edes muista koska olen blogini aloittanut enkä jaksa asiaa tarkistaakaan. Mun blogi sai alkunsa Pakkotoiston ja Fastin treenipäiväkirjoista joihin halusin alkaa kirjoittamaan myös muista elämän asioista kuin treenaamisesta. Niinpä syntyi Jonna1983-blogi jonka nimi juonsi juurikin mun Pakkotoiston aikaiseen nimimerkkiin. Kekseliästä, eikö? 😀 Okei, pakko oli käydä lisäämässä blogin sivupalkkiin arkisto, josta voitte selata mun vanhojakin postauksia! Ensimmäisen postauksen olen näköjään kirjoittanut 16.10.2008 😉 Onhan tuosta jo aikaa! Tästä ja tästä pääset lukemaan mun ensimmäiset postaukset. Kuvissa näkyy hiukka nuorempi versio minusta!

Noina aikoina kirjoittelin todella paljon treeneistä ja listasin treenejä painoineen ja sarjoineen ylös. 2008 ei vielä kovin paljon ollut blogeja ja treeniblogien skene oli aika pieni. Bloggaajat tunsivat hyvin toisensa ja treffailtiin usein esim. kisoissa ja oltiin muutenkin yhteyksissä. Nykyään blogeja on järjettömät määrät ja suurin osa jää (minulta) tuntemattomiksi. Varsinaisia treeniblogeja on todella vähän. Siis sellaisia, jotka keskittyvä nimenomaan treenaamiseen ja päiväkirjamaisia treeniblogeja vielä vähemmän. Kaipaan vanhojen blogien päiväkirjamaisuutta todella paljon. Nykyään täytyy aina jokaiselle postaukselle keksiä tietty aihe ja kirjoittaa siitä. Aina vain uusien aiheiden keksiminen on todella vaikeaa ja ainakin mulla kirjoittaminen takkuaa juuri sen vuoksi. Olenkin viime aikoina miettinyt pitäisiko ainakin osittain palauttaa vanha päiväkirjamainen tyyli takaisin? Ihan vain kertoilla edellisen päivän tapahtumista muutamalla kuvalla höystettynä.

Bloggaaminen on Suomessa ammattimaistunut todella paljon ja se on mun mielestä toisaalta harmi. Blogeista on kadonnut tietynlainen aitous ja rosoisuus. Kuvista yritetään saada nykyään ammattivalokuvaajan tasoisia ja harvassa blogissa näkyy enää peilin kautta otettuja räpsyjä. Eikä siinä mitään, kuvat ovat kauniita ja niitä on kiva katsella, mutta liian silotellut kuvat eivät ole mun makuuni. En ole itse vieläkään kovin kummoinen valokuvaaja eikä minusta varmasti koskaan tulekaan. Minulta puuttuu valokuvaamiseen vaadittava taiteellinen silmä kokonaan. En osaa asetella itseäni enkä asioita ja tiedostan sen varsin hyvin. Monissa blogeissa on vain hienoja kuvia, mutta ei juuri muuta sisältöä. Minua sellainen ei kiinnosta. Olen enemmänkin kiinnostunut ihmisestä ja hänen ajatuksistaan kuin viimeiseen asti fotoshopatuista kuvista ja kahvikupeista, jotka on kaunisti aseteltu tietokoneen viereen kera kukkakimpun. Voihan toki olla, että YouTube tulee vielä kaappaamaan vallan blogeilta. Itsekin olen kovasti tykästynyt vloggaamiseen, koska siellä ihminen näkyy aidompana kuin blogien kuvissa. Pakko myöntää, että viime aikoina olen miettinyt useampaan otteeseen blogin hiljentämistä, mutta niin kauan kuin juttua riittää, pysyttelen minäkin ruudun tällä puolella! Sitten siirryn pelkästään videoiden tekemiseen 😉 Mun youtube-kanavan löydät täältä.

Kaipaatko sinäkin vanhan ajan päiväkirjamaisia blogeja?

18 kommenttia

 1. Maria kirjoitti:

  Kannatan, että alat kirjaamaan tänne treenejäsi toistoineen ja painoineen. Mua ainakin kiinnostaa! ?

 2. ninna kirjoitti:

  En tiennytkään tuosta pväkirjatyylistä, ainakin olisi helpompi lukea(lukihäiriötä kun itsellä on)ja yleensäkin myday postaukset. Kuitenkin ei pelkillä kuvilla ja lyhyillä tokaisuilla vaan myös ajatuksia ja fiiliksiä. Nyt kirjoitetaan joko pieniä ”twittertyyppisiä” postauksia paljon turhapäisyyttä ja lyhyitä kuulumisia ”menossa töihin/hyvää yötä” tai sitten ylipitkiä ajatuksia elämästä joita ei aina jaksa lukea. Samoin päivän asu/meikki, tuotemainokset ja tilitykset ei jaksa kiinnostaa

  • Jonna kirjoitti:

   Juu, ehkä vois itsekin alkaa rennommin kirjoittelemaan kuulumisia eikä aina niin, että pitää olla joku tietty aihe mistä kirjoittaa. Joskus on hauska kirjoitella ihan pelkkää tajunnanvirtaa, mitä nyt sattuu milloinkin olemaan mielessä tai tapahtunut elämässä 🙂

 3. viivi kirjoitti:

  Tykkään myös itse enemmän sellaisesta päiväkirjamaisesta tekstistä ja arkisesta elämästä, kun ympäripyöreistä pohdiskeluteksteistä elämän tarkoitusesta.. Aika monet blogit jää nykyään lukematta, kun ei oo mitään tarttumapintaa. Ehkä sen takia blogit on sitä parempia, mitä tuntemattomampia ne on…
  Tykkään sun blogista ja videoista. Ihan arkista elämää ja silti löytyy joku punainen lanka 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Jep, en jaksa minäkään mitään elämän tarkoitus -pohdintoja. Ihmisten oikea elämä kiinnostaa kyllä 🙂

 4. Pia kirjoitti:

  Itsekin kaipaan blogien päiväkirjamaista tyyliä ja kotikutoisuutta. Tietenkin laadukkaammat kuvat on kiva, mutta toisaalta mieluummin katsoisin vaikka peiliselfieitä, kuin useammassa postauksessa käytettyä samaa kuvaa… Parempi mielestäni on huono laatusemmat kuvat kuin samat paremman laatuiset.

  Mulla on kyllä tosi paljon vähentynyt blogien lukeminen entisestä, osittain varmaankin siksi, että tarttumapintaa on blogeista nykyään vaikeampi saada kun monet blogit on niin hiottuja.

  https://tuhatlausetta.blogspot.fi/

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla on myös vähentynyt todella paljon! Tuntuu ettei ”minunlaisia” blogeja juuri ole..Noh, täytyy vaan jatkaa etsimistä!

 5. Punttimimmi kirjoitti:

  Olen ihan samaa mieltä kanssasi! Tykkäsin paljon enemmän lukea blogeja silloin kun ne oli niitä treenipäiväkirjatyyppisiä ja päiväkirjamaisia, kuin näitä kommenteissakin mainittuja ympäripyöreitä pohdintoja elämän tarkoituksesta. Peukku siis sille että alkaisit kirjoittamaan myös ”vanhan tyylisiä” postauksia 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Arvasin että on muitakin jotka näitä kaipaa! Heh, täytyy van muistaa ihan arjessakin räpsiä parit kuvat niin ei tarvitse pelkkää tekstiä katsella. Ennen otin päivän aikanakin tosi paljon kuvia, nykyään todella vähän 🙁

 6. ulla kirjoitti:

  Mä en jaksa edes lukea sellaisia juttuja, joissa on vaan siloteltuja kuvia… juttu on sitten monesti niin mitään sanomaton.
  Sulla on kivat kirjoitukset ja normaalit kuvat 🙂 Ei mitään aseteltuja just näitä kahvikuppeja ja kukkia 😀

  • Jonna kirjoitti:

   No en minäkään! Ehkä rohkaistun liusumaan homassa hieman taaksepäin vanhaan tyyliin 🙂

 7. Ama/sillyblondie.com kirjoitti:

  Taas samoja ajatuksia. Luen nykyään super vähän blogeja, koska moni on kuin nykyajan ostos tv! Liikaa mainoksia ja höpöhöpöä!
  Mua aina naurattaa justiin se fakta, että yleensä ainakin mun blogissa eniten saa lukijoita ne extrempore kirjoitetut tekstit joita ei ole liikaa mietytty.

  • Jonna kirjoitti:

   Saman olen minäkin huomannut! Ainakin itseäni kiinnostaa nimenomaan ne oikeat ajatukset ihan tavallisesta arjesta 🙂

 8. maikki kirjoitti:

  Samaa mieltä sun kanssasi! Väkisillä väännetyt aihepostaukset ja yhteistyöt on kyllä niin tylsää luettavaa.
  Vlogeja ois kiva katella, mutta ne vie ajallisesti niiin paljom kauemmin ku postausten lukeminen

  • Jonna kirjoitti:

   Mun mielestä yhteistyöpostauksetkin voi olla hyviä, jos en on toteutettu hyvin. Niistäkin tosin paistaa helposti läpi, jos aihe on keksimällä keksitty…

 9. Taru kirjoitti:

  Mä oon varmaan ainoo joka ei kaipaa päiväkirjamaisuutta. Tykkään kyllä lukea kuulumisia, mutta haluan että blogissa on niiden lisäksi muitakin juttuja. 🙂 Tykkään myös laadukkaista kuvista – sisältöä pitää silti olla! 🙂 Kirjoitustaito vaikuttaa myös; joku saa arkikuulumiset kirjoitettua mielenkiintoiseksi tekstisti paremmin kuin toinen. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, ehdottomasti pitää olla muutakin! En itsekään täysin vanhalle linjalle lähtisi, mutta silloin tällöin niitä voisi kyllä tehdä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *