Hae
Palasia Arjestani

Viikon 31 ruokapäiväkirja – kananmunafetissi

viikon 31 ruokapäiväkirja

Ihanaa perjantai ja sen kunniaksi viikon 31 ruokapäiväkirja! Ranteen takia olen ollut treenaamatta jo tovin, mutta viime viikolla tein yhden cf-treenin, yhden 5 km juoksulenkin ja paljon joogaa ja lihashuoltoa. Olin ihan yllättynyt, että jaksoin juosta 5 km paria kävelyaskelta lukuunottamatta yhteen putkeen. Yritin keksiä tekosyitä lopettamiselle, mutta päätin koittaa jaksaisinko juosta tuon matkan yhteen putkeen. Minä jaksoin! Tuosta lenkistä jäi oikeastaan pieni kipinä juoksemiseen. Ehkä sitäkin voisi tehdä enemmän. Ruokapuolelta muistan viime viikolta parhaiten visiitin siskoni luokse. Sisko on superhyvä kokki teki meille ihanat ruuat! Kuopiossa pääsin myös maistamaan ensimmäistä kertaa mustikkakukkoa. Ai niin, pakko tunnustaa. Meillä on töissä karamellipussi, josta olen päivittäin ottanut yhden tai kaksi namia. En merkkaa niitä ruokapäiväkirjaan erikseen. Päätin kertoa niin ei tule ainakaan jälkipuheita 😀 No niin, mennäämpäs katsomaan miltä näyttää viikon 31 ruokapäiväkirja!

MAANANTAI

viikon 31 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 kauraleipää juustolla ja vihanneksia, protskuvanukas mustikoilla ja teetä

11.00 kaksi kasvisjauhispihviä ja iso kasa vihanneksia

16.30 pehmopala juustolla ja paistetulla kananmunalla

17.15 cappucino

18.30 jooga 35 minsaa

20.00 kasa banskulettuja ja päällä sipaus nutellaa

TIISTAI

viikon 31 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 ruisleipää salaatilla, juustolla ja kananmunalla, kiivi ja teetä

11.00 Härkäpapu-bowl Picnicistä

14.00 riisikakkuja ja banaania

16.00 latte machiato

17.30 5 km juoksu aikaan 30:40

19.00 lasagnea, vihanneksia ja avocadoa iso satsi (ei tarvinnut iltapalaa)

KESKIVIIKKO

viikon 31 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 Pehmopala salaatilla, juustolla ja kananmunalla+ teetä

9.00 teetä ja omena-kaneliraakapatukka

11.15 kasvisjauhispihviä, fetajuustoa ja vihanneksia

16.15 puuroa marjoilla ja pähkinöillä

18.00 jooga 45 minsaa

19.30 pestopastaa

20.30 gluteenitonta brownieta ja Lohilo-jäätelöä

TORSTAI

viikon 31 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 kauraleipää vihanneksilla, juustolla ja kananmunilla + teetä

9.00 teetä ja taateli-kookosraakapatukka

11.15 pestopastaa ja vihanneksia

16.30 kauraleipää salaatilla, juustolla ja kananmunalla + cappucino

19.30 banskulettuja sipauksella nutellaa

PERJANTAI

viikon 31 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-14 15

5.20 kauraleipää salaatilla, juustolla ja kananmunalla + teetä + d-vitamiini, monivitamiini ja kurkuma-kapseli

9.00 teetä ja omena

11.15 pestopastaa ja vihanneksia

15.00 junassa Picnicin härkäpapu-bowl, riisipiirakka ja jälkkäriksi porkkanajuustokakkua

19.30 siskon luona kasvissosekeittoa ja lasi viiniä

Ehkä syötiin jotain iltapalaakin….

LAUANTAI

viikon 31 ruokapäiväkirja9.45 puuroa mansikoilla ja ruisleipää juustolla ja kinkulla

14.00 Subissa kasvispihvipatonki, oli hyvää!

18.00 perunoita, kantarelli-pekonikastiketta, pekoniin käärittyjä herkkusieniä, salaattia ja grillattuja piffejä

20.00 mustikkakukkoa vaniljakastikkeella

21.00 banskulettuja mansikoilla

päivän aikana irtareita ja pari lasia viiniä

SUNNUNTAI

viikon 31 ruokapäiväkirja

8.45 paahdettua ruisleipää kinkulla, juustolla ja kurkulla + teetä

12.30 kasvissosekeittoa ja paahdettu leipä juustolla

15.30 junassa pikkupizzoja, banaani ja protskuvanukas + irtaripussin jämät

19.00 cappucino

21.00 turkkilaista jogurttia, omenaa ja Nutisalin jogurttisekoitusta

Mulla on nykyään ihan ihme himo kauraleipään ja kananmunaan. Olen jättänyt viime aikoina iltapäivän välipalan töissä pois ja syönyt vasta kotona. Mietin joka päivä, että tänään syön jotain muuta kuin leipää ja kananmunia, mutta ei. Se vaan on niiiiin hyvää! Olen myös kaivellut meidän Dolce gusto -kahvikoneen kaapista ja keitellyt sillä cappucinoa ja latte machiatoa. Mun vatsahan ei kestä normaalia kahvia ollenkaan, mutta cappucinossa ja latte machiatossa kahvin määrä on sen verran vähäinen, että hyvin kestää! Ja noihinkin on tullut kauhea himo..Ainoa huono puoli on se ettei meidän lähikaupassa myydä latte machiatoa ollenkaan. Täytyy aina lähteä isolle kirkolle ostoksille. Jotenkin tuo kahvikone tuo tietynlaista luksusta arkipäivään. Ihanaa laitta kone ruksuttamaan ja nautiskella kupillinen hyvää ohjelmaa katsoen. Ehkä olen vähän outo, mutta tuo on yksi päiväni parhaista hetkistä!

Miltäs näyttää viikon 31 ruokapäiväkirja?

Lue myös Viikon 30 ruokapäiväkirja & Jumalaisen hyvä snickers raakakakku

Löydät minut myös instasta, facebookista ja Youtubesta!

8 kommenttia

 1. Ninna kirjoitti:

  Perinteiseen tapaan kommenttia pukkaa. Arvostan rehellisyyttäsi; tuo 1-2karkkia ei ole paha. En usko että moni laittaa esim. pastillit ja purkat tai santsikahvikupit. Kiva kun juoksu onnistui toivottavasti iskisi kipinä. Kunto on ainakin kohdallaan. Niin se usein on ettei itse usko pystyvänsä vaikka pystyy. Vaikkei olisi juossut on se hapenottokyky kuitenkin hyvä muiden lajien ansiosta. Mielestä viikko varsin siisti. Ilahdutti ma, ke, to, pe kasvispäivät. Ihana kun siskosi on hyvä kokki ja aina kiva päästä ”valmiiseen pöytään”? Onko iso vai pikkusisko? Miltä nuo kasvisjauhispihvit ,maistuu olen tutkaillut niitä mutten vielä uskaltanut ostaa. Aika paljon samoja ruokia härkisbowl ja pestopastaa monta pvä peräkkäin. et kyllästy? Jos kauraleipä ja munat maistuu jatka niillä en koe että pitäisi vaihtaa. ruisleipä joka sulla oli su olisi tietty vaihtoehto? entäs marjat/hedelmät aamulla niitä sulla ei ole, vai eikö maistu aamulla? välipalakaan ei ole välttämätön mielestäni jos pärjäät kotiin asti. Monesti jotkut ateriat ovat tottumuksia syödään tavan vuoksi. Mitä Lohilo makua maistoit olet maistanut? Suosikki suositteletko? Entä tuo kurkumakapseli mitä varten se on? Hyödyt? Tiistain ruoat sanoisin että täydellinen paketti hyvä tankkaus ennen juoksua ja sen jälkeen. Banaaniakin meni aika paljon viikon aikana mutta sehän ei ole kielletty. Jos jotain kehitettävää niin ma ke su lisäisin kasviksia lisää tosin vaikea kuvista sanoa määrää. ti oli hyvä kasvissaantipäivä. Kalaakin olisi hyvä saada.

  • Jonna kirjoitti:

   Minä olen meidän perheen nuorin eli minulla on isosisko ja isoveli. Kasvisjauhispihvit on aivan loistavia! Ajattelin etten tykkäisi, mutta toisin kävi. Siis todella hyviä ja meheviä! Mä syön aika usein monena päivänä samaa ruokaa. Joskus joka päivä eri sapuskaa, joskus samaa. Ihan mikä sattuu olemaan jääkaapin tilanne 🙂 Marjoista ja hedelmistä tykkään, mutta aina ei vain aamulla muista. Tykkään marjat syödä joko turkkilaisen jogurtin kanssa tai smoothien seassa. Tänään yritän muistaa illalla tehdä smoothien valmiiksi jääkaappiin. On sitten aamulla valmiina!

   Lohiloista olen maistanut ainoastaan tuota suklaata ja oli hyvää sekin! Täytyy metsästää vielä muitakin makuja. Meillä syödään kurkumaa aika paljon: tuoreena, jauheena ja kapseleina. Kannattaa googlata! On melkoinen terveyspommi 😉

 2. Laura kirjoitti:

  Tosi kiva että olet saanut lihaa vähennettyä noin hyvin! Aina ilahduttaa kun joku haluaa panostaa kasvissyöntiin? Toivottavasti jatkat samalla tyylillä.

  • Jonna kirjoitti:

   Pakko myöntää ettei viime viikko mennyt samalla mallilla….tällä viikolla petraan taas!

 3. TT kirjoitti:

  Heh, nauratti tuo ”sipaisu nutellaa”. Itsellä olis mennyt sipaisu, lusikallinen ja vielä pari lisää, ja purkki olis ollut jo puolessa 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Hehe, sipaisu on suhteellinen käsite 😀 Nutellan kanssa lähtee helposti mopo käsistä!

 4. Tuulia kirjoitti:

  Rehellistä ja aitoa perusmeininkiä.

  Kommentoin parista näkökulmasta:
  a) Ilahduttavasti tosiaan erilaisia kasvisruokia tullut lisää ja olet uskaltautunut kokeilemaan monenlaista. Toivottavasti myös omassa kokkauksessa repertuaari laajenee. Arkena ei ole sinänsä mitään väärää mennä samalla sapuskalla monta päivää putkeen vaikka lounailla, sehän säästää aikaa ja vaivaa jos kotona kokkaa isompaa settiä. Marjat on mahtava osa ruokavaliota tähän aikaan vuotta! 🙂

  b) Viime aikoina usein pohtimasi säästämisen näkökulmasta voisi huomiota kiinnittää muutamaan asiaan – mutta riippuu tietysti monista jutuista, että miten helppoa säästöperiaatteiden seuraaminen on arjessa ennen kuin niistä tulee rutiineja. No, joka tapauksessa: Yhden Picnicin härkiskulhon hinnalla voisi itse tehdä todennäköisesti neljä samanlaista, ja erilaisten välipalanautintojen puolella nuo välipalapatukat, jotkut vähän hienommat paistopistetuotteet sekä kapselikahvit nostaa yllättävän äkkiä päivittäistä ruokabudjettia. Kasvissosekeittoihin uppoaa toisaalta usein mainiosti sesongin halvimpia kasviksia, eli sille plussa tästäkin näkökulmasta. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Harmillisesti viime viikko ei mennyt kasvisruokien osalta ihan samalla mallilla kuin tämä ruokapäiväkirjan viikko. Noh, petraan taas tällä viikolla! Mä pystyn helposti syömään samaa ruokaa kaksi kertaa päivässä ja monena päivänä putkeen. Ei tee edes tiukkaa 😀 Mutta pyrin kuitenkin aina siihen, että lounaalla olisi vähemmän hiilaria ja illalla vähän enemmän. Aina ei kuitenkaan jaksa alkaa tekemään monia ruokia.

   Ihanaa kun otit säästämisen näkökulman esiin! Tässä sulle vastauksia siihen liittyen:

   Mulla on vielä tuhottavana jokunen lounari ja niillä olen noita bowleja käynyt hakemassa. Tiedostan niiden hinnan enkä varmasti muuten kävisi ostamassakaan. Todennäköisesti niiden syöminen loppuu tai ainakin vähenee huomattavasti kunhan lounarit on käytetty! Kahvikapselit olen saanut Buzzador-testauksen myötä eli niistäkään en ole mitään maksanut 🙂 Ne tosin tulevat jäämään käyttöön, koska haluan ne pitää pienenä arjen luksuksena itselläni 🙂 Tästä sainkin kimmokkeen tehdä ihan itse raakapatukoita. AIneksiakin kun on kaapissa! Tulee paljon edullisemmaksi 🙂

   Tänään taidankin tehdä kasvissosekeitto ruuaksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.