Hae
Palasia Arjestani

Miksi puskurirahastoon säästäminen kannattaa?

Miksi puskurirahastoon säästäminen kannattaa?

Ajattelin joskus nuorempana ettei säästäminen kannata ollenkaan. Silloin ei ollut juuri rahaa säästääkään ja luulin, että on ihan turha laittaa paria kymppiä kuussa säästöön. Miten väärässä olinkaan! Olen monta kertaa miettinyt, että minkälaiset säästöt mulla voisikaan olla, jos olisin aloittanut säästämisen ajoissa. Pienikin säästö on nimittäin parempi kuin ei yhtään. Sen olen näin vanhemmalla iällä huomannut. Koskaan ei tiedä mitä elämässä tulee eteen. Miten voi selvitä elämän töyssyistä, jos ei ole minkäänlaista puskurirahasto olemassa?

Mikä puskurirahasto?

Puskurirahastolla tarkoitetaan rahastoa tai tiliä, johon on säästetty pahan päivän varalle. Se on nimenomaan tarkoitettu kulutettavaksi sitten kun on tarve, kuten jos vaikkapa pesukone hajoaa tai tulee yllättävä eläinlääkärikäynti. Me jouduttiin eilen käyttämään kissaa Viikin eläinsairaalassa, koska kisun jalka oli todella turvoksissa eikä se pystynyt enää kävelemään kunnolla. En halunnut jäädä odottelemaan arkea ja antaa kissan kärsiä. Selvittiin reissusta yllättävän halvalla, sillä eläinlääkäriin ja lääkkeisiin meni vajaa 200 euroa. Oltiin varauduttu ainakin kaksinkertaiseen summaan. Onneksi oli puskurirahastossa pelivaraa ja maksu hoitui ilman sen suurempia miettimisiä ja tunnontuskia.

Miksi ihmiset eivät säästä?

Tiedän mitä on ajatella ettei säästäminen kannata. Nykyään ihmettelen mikseivät ihmiset säästä. Sehän on aivan järjetöntä! Jo ihan pienistä tuloista voisi säästää vaikka 10 euroa kuussa, mutta moni ei yksinkertaisesti viitsi, koska summa on niin pieni. Säästäminen on pitkäjänteistä hommaa eikä pidä ajatella, että asialla on kiire. Jo pienistä summista kasvaa hyvät säästöt pitkällä aikavälillä. Ajatellaan, että säästää vaikkapa 50 euroa kuussa toiselle tilille. Se tekee jo 600 euroa vuodessa! Jos vielä tutustuu enemmän rahastoihin, joissa on suhteellisen hyvä korko, summa on vieläkin suurempi. Minä olen laittanut viimeiset 9 vuotta joka kuukausi 30-100 euroa Dansken 75 k -rahastoon ja se on kasvanut voittoa nyt noin 1300 euroa. Ei huono summa mun mielestä! Tämän lisäksi säästän myös tytön lapsilisät eri tilille ja 50-100 euroa kuussa erilliseen puskurirahastoon. Viime viikolla kävin pankissa neuvottelemassa toisesta rahastosta, johon laitan tulevaisuudessa 50 euroa kuussa.

Miksi puskurirahastoon säästäminen kannattaa?

Jos et ole jo aloittanut säästämistä niin tee se viimeistään nyt! Meillä puskurirahastoon säästetään esim. matkaa varten sekä ihan pahan päivän varalle. Tiedän, että kohtapuoliin postiluukusta napsahtaa taas opintolainan korkojen maksu, joten nekin saan maksettua puskurista pois. Suosittelen lämpimästi rahastoon sijoittamista sekä puskurirahaston perustamista. Moni velkakierteeseen joutunut olisi voinut välttyä ongelmilta, jos säästöjä olisi alettu kerryttämään ajoissa. Jo pienistä tuloista voi säästää!

Onko teillä olemassa puskurirahasto? Jos ei niin miten kustannatte yllättävät menot?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: 2017 joulukortit ja päiväkodin aikuisten lahjat.

12 kommenttia

 1. maikki kirjoitti:

  Todellakin puskurirahasto käytössä, joka kk menee 50€, lomarahoista/palautuksista myös aina jonkin verran. En kyllä ois pärjännyt ilman sitä, sen avulla hankittu isompia hankintoja, selvitty opintovapaasta ja myös mm. reissattu

  • Jonna kirjoitti:

   Sen tärkeyden huomaa oikeasti vasta sitten kun tulee eteen tiukka paikka! En luopuisi enää mistään hinnasta 🙂

 2. Melissa kirjoitti:

  Rahaa mene säästöön joka kuukausi kahdelle eri tilille, toiseen säästän mm matkoja varten ja toiseen muuten vain pahanpäivän varalle! Rahastoja olen miettinyt, voisitko tehdä niistä omaa postausta !? Esim millaisena olet kokenut tuon dansken 75 k:n!? Itse en oikein ymmärrä näistä mitään ja pitäisi olla sellainen simppeli rahasto, jossa pääsisi pienelläkin summalla alkuun 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Toi Dansken 75 K suositeltiin minulle joskus vuosia sitten, kun aloitin säästämisen. On siis tarkoitettu pitkän ajan säästämiseen ja riski on hieman korkeampi. Täällä enemmän rahastosta: https://www.danskeinvest.fi/w/show_funds.product?p_nId=1432&p_nFundgroup=59&p_nFund=2311

   En itsekään noista juuri ymmärrä niin valittiin tuo yhdessä virkailijan kanssa. Toiseksi rahastoksi otin itselleni eurooppa-rahaston. Näissä molemmissa pääsee pienellä summalla alkuun ja voi pitää välillä taukoakin, jos tulee tiukka paikka.

 3. Tiina kirjoitti:

  Suosittelen lämpimästi tutustumaan Seligsonin rahastoihin (www.seligson.fi). On helppo hajauttaa rahaa erilaisiin rahastoihin. Osa on aktiivisia, osa passiivisia. Rahasummatkin voivat olla pieniä millä aloittaa. Turvallista ja helppoa.

 4. Mimmi kirjoitti:

  Itsekin olen herännyt säästämiseen muutama vuosi sitten. Ja monesti harmittelen etten ole aloittanut aikaisemmin. Mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan! Minulla lähtee rahastoon joka kuukausi 75 e ja lapsien (nyt kaksi, pian kolme) omiin rahastoihin 20e /kk. Lisäksi siirrän eei tilille vielä kuukauden tuloista riippuen. Säästäminen on kannattanut koska nyt edessä toisen auton hankinta ja tähän löytyy rahat säästöstä eikä tarvitse ottaa lainaa ? Toki säästlt hupenee mutta eipä tarvtse ottaa lainaa!

  • Jonna kirjoitti:

   Just tuo on säästämisessä mahtavinta eli niitä voi käyttää sitten kun tulee todellinen tarve! Toki se harmittaa, kun kaikki säästöt hupenee, mutta sitten vaan alusta säästämään taas. Aika paljon kalliimmaksi olisi tullut lainalla 😉

 5. Sanna kirjoitti:

  Meillä oli kunnon puskurirahasto ja oltiin ajateltu että siitä sitten voi ottaa rahaa myös matkusteluun sen varsinaisen tarkoituksen lisäksi.. no sitten löyty talosta hometta ja yks kymppitonnin puskurirahasto oli pelkkä kärpäsen paska koko korjaussummasta. Siihen loppu mun into säästämiseen. Nykyään käytän paljon mieluummin sen ylimääräisen kympin tai kaks arjen hemmotteluun, tuntu niin turhalta säästää vuosia ja kaikki menee sen siliän tien. Ymmärrän pointin säästämisestä, mut itte se ei enää kiinnosta ? haluun et arki on niin mukavaa kun vaan olla voi.

  • Jonna kirjoitti:

   Tuo aika yleinen ajatus sen jälkeen kun kaikki säätöt ovat menneet. Säästämistä on vaikeaa aloittaa uudestaan. Mä en voisi kuvitellakaan, että eläisin kädestä suuhun. Joskus saattaa tulla se paha päivä, kun säästöt pelastavat monelta ongelmalta ja juuri sen takia haluan, että mulla on koko ajan rahaa säästössä. Pankista saa toki lainaa, mutta joutuu aina maksamaan extrana korkoja. Omilla säästöillä kustannettuna ei olisi tullut. Ei muuta kuin itseä niskasta kiinni nyt!

 6. Pipsa kirjoitti:

  Hei, olen todella tyhmä ja todella aloittelija näissä säästöasioissa, mutta nyt olisin todella kiinnostunut aloittamaan säästämisen. Puskurirahasto oli aivan uusi termi minulle, onko se tavallinen säästötili pankissa vai mikä? Mitä pitää ensin töikseen tehdä jos haluaa aloittaa puskurirahaston? Entä sitten muut rahastot, onko sinulla neuvoja minulle mitä teen ensin?

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla puskurirahasto on ihan tavallinen säästötili, jonne siirrän itse kuukausittain rahaa. Sieltä voi sitten ottaa jos tulee tiukka paikka, mutta välttelen viimeiseen asti koskemasta kyseiseen tiliin. Jos sinulla ei ole kuin yksi tili käytössä niin käy pankissa perustamassa toinen siihen rinnalle. Samalla reissulla voit kysellä myös varsinaisen rahaston perustamisesta. Olen itse näiden tiimoilta asioinut aina suoraan pankissa, kysellyt ja kuunnellut ehdotuksia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *