Hae
Palasia Arjestani

Meidän makkarissa

Olen lupaillut teille kuvia meidän kodista jo jonkin aikaa ja nyt sain vihdoin ja viimein kuvattua vähän makkaria. Ehkä suurin syy miksi oon niin arka kuvaamaan omaa kotia on se ettei se tosiaankaan ole mikään viimeisimmällä designilla sisustettu huippukoti. Sitten mietin, että on se kuitenkin just meidän näköinen koti ja tehdään siellä koko ajan muutoksia meidän omien mieltymysten mukaan. Sitä paitsi sisustaa voi myös halvallakin! Mun mielestä on paljon mielenkiintoisempaa sisustaa juuri halvemmilla löydöillä ja oppia tekemään itse kaikenlaista. Seuraan itse paljon sisustusblogeja ja mun suosikeiksi ovat nousseet juuri sellaiset blogit, joissa tehdään paljon itse ja keksitään kivoja ratkaisuja edullisilla menetelmillä.

kuvia 001No mutta sitten meidän makkariin. Meillähän on kämpässä kaksi huonetta mikä tarkoittaa sitä, että tyttö nukkuu edelleen meidän kanssa samassa huoneessa. Omassa sängyssä tosin, mutta vain parin metrin päässä meistä. Tytön lisäksi makkaria valoittavat ahkerasti meidän kolme karvaista kittimilliä ja se näkyy kivasti päiväpeiton ja petivaatteiden karvaantumisena.

kuvia 002kuvia 003kuvia 011

180cm leveä sänky hommattiin muuton yhteydessä reilu kolme vuotta sitten Jyskistä ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Kohta on aika hommata uudet patjat, koska mies on sen verran painava että patja alkaa olla hänen puoleltaan kuopalla. Yöpöydät ja lamput on hankittu Ikeasta jo Kuopioon. Violetin päiväpeiton vaihdoin vasta vaalean paikalle ja Ikean kamaa on sekin. Tähtityynyt Ellokselta ja pinkeistä ei mitään hajua. Valkean pimennysverhon ostin myöskin Ellokselta ja vaaleudestaan huolimatta se pimentää huoneen todella hyvin!

kuvia 004kuvia 006kuvia 005Toisella seinustalla on liukuovikaapisto minun ja miehen vaatteille sekä Ikean lipasto tytön vaatteille. Lipaston päällä on vaihteleva näyttely milloin mitäkin. Tällä hetkellä lipaston päällä on bonsaipuu, lyhty sekä tytön valokuva. Ja sakset 😀

kuvia 007kuvia 008No niin, sitten tämä neitokaisen nurkkaus. Kuten kuvasta näkyy niin suurin päätäntävalta seinälle laitettavista asioista on ollut neitokaisella itsellään. Vaikkei noi sisustuksellisesti kovin kauniita olekaan niin mun mielestä lapsi saa myös näkyä kotona. Sänky saatiin tytön serkulta ja se(kin) on Ikean mallistoa. Samaan settiin kuuluu vielä vaatekaappi sekä lipasto, jotka odottelevat kälyn varastossa siihen asti kunnes tyttö saa oman huoneen. Toivottavasti siihen ei mene enää kauan 😉

kuvia 009kuvia 010Tytön sängyllä on aina kasa pehmoleluja, joista yritän aika ajoin osan ujuttaa piiloon ettei ihan kaikki olisi näkyvillä. Kaikki mahdolliset säilytysratkaisut on lapsen kanssa kovassa käytössä ja yritän koko ajan etsiä yhä parempia ja kauniimpia tapoja säilyttää leluja ja tavaroita. Olen hamstrannut paljon erilaisia säilytyspussukoita ja laatikoita ja niihin saa kivasti tungettua kaiken ylimääräisen piiloon. Tytön sänkyyn olen jo jonkin aikaa etsinyt kivaa päiväpeittoa eli jos silmiinne osuu lapsen sänkyyn sopiva päiväpeitto niin viestiä mulle! 🙂

20141125_130032-120141125_130048Mallailin tänään noita pallovalojakin takaisin makkariin. Katselen noita pari päivää tuossa ja päätän sitten jätänkö vai en. Aikaisemmin nuo valot olivat eteisen peilin ympärillä, mutta siihen aion nyt ripustaa jouluvalot. Makkaria aion sisustaa taas pikku hiljaa. Haaveissa olisi kokonaan uusi ja tummempi tapetti, uudet yöpöydät sekä lamput. Myös kattoon haluaisin vaihtelun vuoksi jonkin erilaisen lampun. Oon sisustajana vähän sellainen ettei mun todellakaan tarvitse saada kaikkea heti vaan katselen pikku hiljaa ja ostan sitten kun sopiva osuu kohdalle. Yritän hommata huonekaluja sekä sisustustavaroita pääasiassa käytettyinä, mutta joskus kohdalle osaa myös jokin must have-tuote uutenakin ja sehän on sit menoa 😀

20141125_11272220141125_112657Makkarin lamppu on hankittu Kodin1:stä ja meillä on samanlainen lamppu myös olkkarissa. Makkariin tahtoisin kuitenkin jonkun erilaisen lampun, esimerkiksi tämän Ikean mallin:

lamppuTytön sängyn yläpuolelle olisi kiva saada jokin hyllykkö ja ehkä pieni naulakko kaikille kauniille mekoille. Tältäpä näyttää meidän makkari tällä hetkellä! Lisää kuvia kodosta tulossa kunhan saan kuvailtua (ja siivottua :D). Miltäs se teidän silmäänne näyttää?

 

16 kommenttia

 1. Eikku kirjoitti:

  Aww, en kestä, miten noi kisut on noin söpösti pää toisen kyljessä <3.

 2. Mimmukka kirjoitti:

  Kisut on niin söpösti sun kuvissa! 🙂
  Ja makkarisi sisustus on kivan näköinen. Mutta kattolampusta en tykkää yhtään!! Mutta jokaisellahan on omanlaisensa maku.

  • Jonna kirjoitti:

   Tuon tyyliset lamput jakaakin aika paljon mielipiteitä. Me tykättiin niin ostettiin samoin tein kaksi. Nyt kyllä kaipaan jo jotain vaihtelua kun oon tuotakin lamppua kolme vuotta katsellut. Hui miten aika rientää!

 3. Taru kirjoitti:

  Kivan näköistä! =)

 4. Leena kirjoitti:

  Viitaten tuohon ylempänä olevaan kommenttiin, jokaisella tosiaan on oma maku – mä tykkään tuosta kattolampusta tosi paljon! 😀 Suloisia nuo teidän kissat. 🙂 Oon ihan samaa mieltä siitä, että lapsi saa näkyä kotona. Olisi tylsää kieltää lapselta omasta huoneestaan (tai nurkkauksestaan, what ever) vaikka ne kivat julisteet sen vuoksi, ettei ne sovi sisustukseen.

  • Jonna kirjoitti:

   Onneksi tulee myös se aika kun lapsen kamat pysyy siellä omassa huoneessa 😉 Sit saa äiti sisustaa just niin kuin tykkää!

 5. Tii Hanna kirjoitti:

  Taitaa olla mun eka kommentti sun blogiin, vaikka oon lukenu jo kesästä 2012 asti! Oon vasta viime aikoina alkanu kommentoimaan ylipäätään 😀 Toi lamppu on hieno! Meillä oli samansävyinen päiväpeitto jotain neljä vuotta käytössä ja en tykänny siitä varmaan vuoteen, mutten raaskinu ostaa uutta. Sit hommasin jonkun cittarin tarjouspeiton..nyt sun kuvissa toi näyttää väriltään taas kivalta, pitäiskös vaihtaa takasin liilaan 😀 Elämisen jäljet kuuluu näkyä kotona. Ite vaan tuppaan siivoomaan kaikki ylimääräsen aina piiloon (lapsia ei tosin olekaan).. Välillä yritän jättää vaikka jotain lehtiä pöydille lojumaan, mut sit äkkiä laitanki ne jo pois 😀 Huh, täällä pitäis alottaa kylppäriremppaa. Miten voi olla niin vaikee päättää kaikkee sinne :S Teiän kylppäripostausta odotellessa 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla oli kans toi peitto varmaan vuoden jemmassa ja pidin vain vaaleita päiväpeittoja. Sit aloin kaipaamaan lisää väriä ja vaihdoin takaisin violettiin.

   Sä et kestäisi asua meillä varmaan päivääkään 😀 Täällä on koko ajan jotain levällään vaikka kuinka yrittää pitää paikat siistinä!

   Kylppäri onkin sit kinkkinen juttu. Mä yritän juuri etsiä sopivaa kaappia sinne mut vielä ei oo löytyny. Meillä on mustat lattiakaakelit ja ne on aika haasteelliset pitää puhtaina. Kaikki pöly, saippuajäämät ja varsinkin kissojen kuljettamat hiekkakikkareet näkyy mustissa laatoissa kivasti…

 6. Mn kirjoitti:

  Nättiä on.Mistä nuo ihanat pallovalot on hankittu?:)

  • Jonna kirjoitti:

   Noi on La case de cousin paulin pallovalot. Muistaakseni jostain nettikaupasta tilasin alesta. Saman tyylisiä on myynnissä esim. Clas ohlsonilla ja kuulemma myös saiturinpörssissä halvemmalla!

 7. Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

  Kattolamppu on upea. Mä haluaisin samantyylisen eteiseen ja olkkariin. Rakastan kaikkea blingiä! Olin yllättynyt tuosta että tyttö nukkuu samassa huoneessa, en nimittäin tiennyt että teillä on kaksio, tai jotenkin tuo tieto on mennyt ohi. Onko ajatuksia ollut siirtyä hieman isompaan asuntoon? Vanhemmille oma aika ja rauha makuuhuoneessa voisi olla aika kova sana 😉

  Siitä oon samaa mieltä että rahalla ei sisusteta, ja sillä ei myöskään osteta tyylitajua. Halvallakin voi siis tehdä tosi upeita juttuja, ja sisustuksessa saa olla persoonaa! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Muuttaisin isompaan vaikka heti jos sopiva sattuisi eteen 😀 Ei tässä loputtomiin voida asua ihan jo senkin takia että isi ja äitikin tarttee oman rauhan, niin kuin sanoitkin. Nyt olis ostajan markkinat; )

 8. Outi Karita kirjoitti:

  Sisustuspostaukset on kivoja ja niitä katsellessa mulle on se ja sama onko kallista designia vai ei 😛 sisustuslehtiä en juuri jaksa katsella kun niissä yleensä mennään saman muodin mukaan, enkä tunnu niistä saavan ideoita. Blogeissa on se kiva, kun seuraa jonkun juttuja niin on mielenkiintoista päästä vähän tirkistelemään toisen tyyliä kodissakin 😀 teillä on ihanasti käytetty värejä, mutta silti rauhallisesti, tykkään tuosta sisustuksesta kaikkineen. Tytön nurkkaus on hänen näköisensä ja niin pitääkin olla! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Itekin tykkään sisustuslehdistä joissa on paljon ihan tavallisia, mutta kekseliäitä, koteja. Esim. Talo&koti-lehti on just sellainen 🙂

   Juu kyllä lapsi saa näkyä kotona ja väriäkin saa olla. Piristää kummasti tätä harmaata syksyä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *