Hae
Palasia Arjestani

Maidottomat mansikka-suklaa tikkujädet

Processed with VSCO with c1 preset

Vaikka kelit on nyt olleet vähän mitä on (perinteinen Suomen kesä..) niin jäde meillä maistuu aina! Terveellisiä nicecreameja mä olen tehnyt useastikin, mutta muunlaisia maidottomia jätskejä harvemmin. Tikkujädejä en ole tehnyt itse yhtään kertaa! Sain kotiin testattavaksi Lèkuèn silikonisia jätskimuotteja ja teinkin nämä mansikka-suklaa jätskit niihin. Näissä muoteissa on hauskoja ja erilaisia muotoja ja tytön suuri suosikki oli jalan muotoinen jätski. Lapsille hyvä idea on myös hedelmäjääpuikko johon voi pakastaa erilaisia hedelmiä jäätelöpuikon muotoon. Me tosin käytettiin tätäkin ihan vain jäden tekoon. Nämä Lékuén jätskimuotit ovat konepestäviä ja valmistettu 100% platinasilikonista eli samasta materiaalista kuin vauvojen tutitkin! Saatavilla hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista sekä tietysti Mastermarkbrandsin nettisivuilta.

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 preset

Itse jäätelömassan tekoon ei kauan mennyt. Tähän sokerittomaan, maidottomaan ja vegaaniin jäätelöön tehdään kaksi erilaista jäätelömassaa – mansikka ja suklaa. Näitä kahta massaa lusikoidaan muotteihin kerroksittain jolloin saadaan jäätelöön eri makuisia ja värisiä kerroksia. Tuoreet mansikat käyvät mielettömän hyvin tähän jäätelöön!

Maidottomat mansikka-suklaa tikkujädet (6-10 kpl muoteista riippuen)

SUKLAAKERROS

  • 2 isoa banaania
  • 2 kukkuraista ruokalusikallista maapähkinävoita
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 2 rkl kaakaonibsejä

MANSIKKAKERROS

  • 1 tlk (400ml) kookosmaitoa (jähmetetty yön yli jääkaapissa)
  • 1/2 tl vaniljauhetta
  • 2 rkl kookossiirappia tai muuta makeutusta (käytin vaahterasiirappia)
  • reilu desi tuoreita mansikoita pieneksi pilkottuna

Laita banaanit, maapähkinävoi ja kaakaojauhe blenderiin ja aja tasaiseksi. Lisää kaakanibsit ja sekoita kevyesti. Kaada seos pieneen kulhoon ja jätä odottamaan (tai voit jättää blenderin kulhoonkin).

Lusikoi kookosmaitopurkista päällimmäinen jähmettynyt osa toiseen kulhoon. Lisää vaniljajauhe sekä makeutus ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Lisää vielä tuoreet mansikat ja sekoita ne muun massaan joukkoon kevyesti.

Ota esille jäätelömuottisi ja lusikoi niihin vuorotellen suklaa- ja mansikka seosta. Laita täydet muotit pakastimeen ja pakasta jätskejä 4-6 tuntia tai kunnes ne ovat jähmettyneet kunnolla. Irrota jäätelöt muoteistaan lämpimän veden avulla!

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 preset

Tämä resepti on peräisin Virpi Mikkosen ja Tuulia Talvion englanninkielisestä kirjasta nimeltä N´ice cream, jonka tilasin itselleni amazonista. Tästä on saatavilla myös suomenkielinen versio! Jos nicecreamit ja maidottomat sekä vegaanit jäätelöt innostavat niin tämä on hankkimisen arvoinen opus 🙂

 

2 kommenttia

  1. Emma kirjoitti:

    Onnistuukohan tuo pakastemansikoista? Entäpä onkohan nuo kaakaonibsit välttämättömiä, voisikohan ne korvata? Tekis mieli testata huomenna mutta tuoreet mansikat puuttuu ja nibsit, eikä mahdollisuutta päästä niitä ostamaan ennen sunnuntaita 🙂 ihanat nuo jalkamuotit!

  2. Jonna kirjoitti:

    Valuta pakastemansikoista neste pois tai jos saat ne kohmeisina pilkottua sekaan? Luulis niin onnistuvan! Kaskaonibsit voi ihan hyvin jättää pois!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *