Hae
Palasia Arjestani

Juhannuksen suunnitelmia

juhannus_mangojuustokakku

Niin se vaan juhannuskin kolkuttelee taas ovella. Tuntuu, että koko ajan ollaan menossa joko joulua tai juhannusta kohti. Me ollaan vietetty juhannusta mökillä siitä lähtien kun alettiin seurustelemaan eli aika monta vuotta! Olisko tämä nyt sitten kymmenes vuosi putkeen, jos en väärin muista. Niin kuin jouluakin niin juhannustakin vietetään aina isolla poppoolla. Miehen suku on aika läheistä keskenään, joten näissä kekkereissä väkeä on aina paljon. Juhannuksena ehkä vielä enemmän, koska seuraan liittyy sukua muualtakin Suomesta perheineen. Ruokaa ja juomaa on tarjolla yllin kyllin, kokko poltetaan joka vuosi, nauru raikaa ja hauskaa on. Viime vuosina meidän porukka tosin on lähtenyt näistä bileistä jo ennen kokon polttamista, koska tyttö ei ole jaksanut valvoa niin pitkään ja itikoitakin on mun makuun myöhään illalla vähän liiankin paljon. Ehkä tänä juhannuksena jaksetaan katsoa kokkoakin?

juhannus_ateriajuhannus_salaatti1juhannus_ruokia

Moni varmasti miettii mitä valmistaisi ruuaksi juhannuksena. Me ollaan melkeinpä aina oltu jonkun toisen vieraana, joten ruokapuoli ei ole meidän hallussa. Tykkään itse syödä juhannuksena todella rennosti ja juuri sitä mitä on tarjolla. Kaipasitte vinkkejä vähän kevyempiin ja terveellisempiin tarjottaviin, joten tässä tulee muutama! Yleensä juhannuksen pääpointti on grillaamisessa (jos sää sallii) ja kaikki lähtee mun mielestä marinoimisesta. Ostaisin itse kaikki tarjottavat lihat, kanat ja kalat marinoimattomina ja marinoisin itse. Hyviin marinadeihin on netti täynnä ohjeita, mutta käytän itse aina marinointiin oliiviöljyä, valkosipulin kynsiä, yrttejä sekä mausteita. Itse marinoimalla saat aina parempaa ja laadukkaampaa syötävää tarjolle!

juhannus_marjabrita

Proteiinin kaveriksi iso salaatti tai grillattuja vihanneksia. Esimerkiksi vuohenjuusto-mansikkasalaatti, itse tehty coleslaw ja perunasalaatti ovat aivan ihania ja grillissä voi kypsentää melkeinpä minkä vihanneksen tahansa. Me grillataan melkeinpä aina paprikaa, maissia ja kesäkurpitsaa lihan kaveriksi. Grillattavien kaveriksi sopii tietysti myös uudet perunat ja miksei myös bataattiranskikset! Mä tykkään, että grillattavien kaverina on monta erilaista salaattia enkä kaipaa muuta hiilaria siihen kylkeen. Menee liian raskaaksi mun makuun. Hei, muista myös erilaiset grillattavat vartaat!

juhannus_salaatti

Entäs sitten jälkiruoka? Myös jälkiruuan voi käyttää grillin kautta jos tykkää. Itse pidän suunnattomasti grillatusta ananaksesta sekä persikasta. Kaveriksi jäätelöä tai mascarponevaahtoa. Me tehtiin pari vuotta sitten mökillä jälkiruuaksi grillattua persikkaa ja vaniljakermaa. Tämä oli todella helppo jälkkäri ja maistui kaikille. Ohjeen löydät täältä. Näin juuri jossain lehdessä ohjeen grillattuihin banaaneihin, joiden sisään laitetaan nutellaa. Näitä ajattelin kokeilla itse, jos vaan löydän ohjeen jostain.. Jos haluat valmistaa jälkkärin reilusti etukäteen niin juhannuksena toimii erinomaisesti perinteinen mansikkakakku, raparperi- ja mustikkapiirakka sekä erilaiset juustokakut. Jos tahdot terveellisemmän kakun niin kokeile raakakakkuja tai vaikkapa edellisen postauksen key lime pieta!

juhannus_ateria1mansikkakakku

grillatut_persikat

Jos näistä mun ehdotuksista ei mikään napannut niin tsekkaavaikkapa Maku-lehden ja K-ruoan ja sivut lisäinspiraatiota tuomaan 😉 Mitä herkkuja te aiotte laittaa juhannukseksi? Kuvat meidän kahdelta edelliseltä juhannukselta!

2 kommenttia

  1. Sanna kirjoitti:

    En meinannut tehdä mitään normaalista poikkeavaa ruokaa juhannuksena. Oon töissä, yövuoroissa, koko juhannuksen. Yhtenä päivänä jos söisi grillimakkaraa. ☺

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *