Hae
Palasia Arjestani

Tiesitkö tämän pähkinöistä? (+arvonta)

Processed with VSCO with a6 preset

Kaupallinen yhteistyö: Nutisal

Meillä kuluu pähkinöitä viikossa aivan järkyttävä määrä. Tyttö tykkää napostella niitä aamupalalla ja välipalalla, mies syö niitä ennen treeniä kera riisin ja mustaherukoiden ja minä teen pähkinöistä paljon raakakakkuja ja laitan niitä smoothieen, puuroihin ja syön ihan sellaisenaankin. Pähkinöitä on kätevää kuljettaa mukana ja mulla on aina yksi pussi myös työpaikalla välipaloja varten. Hyvän maun lisäksi pähkinöissä on runsaasti hyviä rasvoja sekä kuituja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Runsas rasvamäärä toki merkitsee myös korkeampaa kalorimäärää, mutta kun puhutaan kuitenkin ”hyvistä kaloreista” niin itse en ainakaan jaksa näistä stressata. Terveysvaikutukset kumoaa kalorimäärän mennen tullen! 100 grammassa pähkinöitä on keskimäärin 500 kcal ja itselläni pähkinöitä kuluu päivässä noin 50 grammaa. Raakakakkujen muodossa joskus enemmänkin.

Mutta tiesittekö nämä asiat pähkinöistä?

Cashewpähkinä

Cashewpähkinä on todellisuudessa kovakuorinen hedelmän siemen, jonka alkuperämaa on Brasilia, mutta se kasvaa myös Aasiassa sekä Afrikassa. Cashewpuu voi kasvaa jopa 14-metriseksi ja se alkaa kantaa hedelmää noin 5 vuoden iässä. Eniten puu tuottaa hedelmiä 8-10 vuoden iässä. Silloin pähkinöitä saadaan noin 7kg/sato. Cashewsiemen kasvaa cashew-omenan kärjessä, joka näyttää omenan ja paprikan välimuodolta. Kun omena putoaa maahan, pähkinä on kypsä. Ennen kuin cashew on valmis syötäväksi, se on kuumennettava ja ympäriltä on poistettava kaksi kuorta. Jokainen cashewpähkinä kuoritaan käsin. Se on pehmeä ja täyteläisen makuinen ja sopii erinomaisesti esimerkiksi vegaanikastikkeisiin sekä raakakakkuihin.  Cashewpähkinä sisältää pähkinöistä eniten rautaa ja sinkkiä ja siinä on myös jodia, fosforia, foolihappoa sekä magnesiumia. Kivennäisaineiden lisäksi cashewpähkinöissä on proteiinia, hiilihydraatteja sekä tyydyttymättömiä rasvahappoja.

Cashew-omena. Kuva.

Cashew-omena. Kuva.

Hasselpähkinä

Hasselpähkinä on cashewpähkinän tavoin kovakuorinen yksisoluinen hedelmä, jota viljellään muun muassa Turkissa, Italiassa ja USA:ssa. Hasselpähkinäpensas kasvaa jopa 15 metriseksi ja saavuttaa tuhansien vuosien eliniän. Sato poimitaan pensaista ja maasta varisseena käsin. Hasselpähkinä on hyvin voimakkaan makuinen ja rasvainen pähkinä ja se sisältää pähkinöistä eniten kuitua. Hasselpähkinöissä on runsaasti E-vitamiinia sekä kolesterolia alentavaa betakolesterolia. Ennen aikaan hasselpähkinän uskottiin parantavan muun muassa kaljuuntumista! Nykyään sitä käytetään paljon öljynä, suklaassa, kosmetiikassa sekä saippuateollisuudessa.

Maapähkinä

Maapähkinä ei suinkaan ole pähkinä vaan palkokasvi, vaikka nimi muuta väittääkin. Maapähkinä kasvaa nimensä mukaisesti maanpinnan alla ja se on kotoisin Etelä-Amerikasta, jossa sitä kasvatetaan pellolla aivan niin kuin perunaa. Kasvi kasvaa 30-50 senttiä korkeaksi. Kukkimisen jälkeen varsi laskeutuu vähitellen maan tasalle ja palot alkavat kehittyä maanpinnan alle. Yhdessä palossa on 1-3 siementä eli pähkinää. Maapähkinä sisältää pähkinöistä eniten proteiinia sekä runsaasti myös kuitua, E-vitamiinia sekä B-vitamiinia. Maapähkinä on ensimmäinen pohjoismaihin myyntiin tuotu pähkinä.

Maapähkinöitä nostettuna maasta. Kuva.

Maapähkinöitä nostettuna maasta. Kuva.

Macadamianpähkinä

Macadamianpähkinä on toiselta nimeltään australianpähkinä ja se on maailman kallein pähkinä Sitä kasvaa muun muassa Australiassa. Macadamiapuu tuottaa satoa vasta seitsemäntenä vuotena. Pähkinät tippuvat alas puusta itsestään tai ne ravistellaan alas ja imuroidaan maasta. Pähkinöitä kuivatetaan noin kolme viikkoa, jonka jälkeen pähkinä irtoaa kuorestaan. Kuori on erittäin kova ja vaikea rikkoa: se aukeaa vain vasaralla. Pähkinän hintaan vaikuttavat pieni satomäärä sekä monimutkainen valmistusprosessi. Macadamianpähkinän maku on herkullinen ja se sisältääkin pähkinöistä eniten rasvaa. Vastaavasti siinä on pähkinöistä vähiten hiilihydraatteja. Macadamiassa on maapähkinän tavoin runsaasti myös B-vitamiinia.

Manteli

Vaikka manteli luokitellaan pähkinäksi niin todellisuudessa se on kivihedelmä. Manteli eli mantelipuun hedelmä on luumarja, jonka sisällä oleva siemen muistuttaa pähkinää. Manteli on kotoisin Lähi-Idästä, jossa se on kevään ensimmäinen kukkiva puu. Mantelia kasvatetaan myös USA:ssa sekä Euroopassa. Mantelit kerätään puista ravistamalla hedelmät ensin maahan, josta ne imuroidaan suurella imurilla. Manteli on maultaan mieto ja makea ja se on erinomainen kalsiumin lähde. Mantelit sisältävät myös runsaasti proteiinia, magnesiumia sekä rautaa.

Processed with VSCO with a6 preset

Parapähkinä

Parapähkinä on toiselta nimeltään brasilianpähkinä ja se kasvaa luonnonvaraisena Brasiliassa, Boliviassa sekä Perussa. Puut, joista parapähkinöitä saadaan, kasvavat 40-50 metrin korkuisiksi ja ne elävät 500-800 vuoden ikäisiksi! Puun hedelmä on avautumaton kota, jonka sisältämiä suuria siemeniä kutsutaan pähkinöiksi. Kota on kookospähkinän kokoinen ja se painaa 2-5 kg. Yksi kota voi sisältää 10-25 pähkinää appelsiinilohkomaisessa muodostelmassa. Pähkinät kerätään kodasta käsin. Parapähkinän selviytymisen kannalta erittäin tärkeä otus on paka-eläin, joka syö ravinnokseen parapähkinöitä ja ulosteessaan levittää pähkinöiden siemeniä ympäri viidakkoa. Parapähkinä on maultaan miedon aromaattinen ja täyteläinen. Parapähkinöissä on runsaasti seleeniä, jopa 1000 kertaa enemmän kuin muissa pähkinöissä! Korkean rasvapitoisuuden vuoksi parapähkinät härskiintyvät erityisen herkästi, joten niitä kannattaa säilyttää jääkaapissa tai pakastimessa.

Parapähkinän kota. Kuva.

Parapähkinän kota. Kuva.

Saksanpähkinä

Saksanpähkinä on todellisuudessa hedelmän kivi (verrattavissa kirsikan kiveen) ja se elää luonnonvaraisena Balkanilta aina Aasiaan saakka. Saksanpähkinäpuu on suosittu puistopuu, jota kasvaa myös Suomessa. Sääolosuhteiden vuoksi se ei kuitenkaan menesty kovin hyvin. Puu kasvaa 20 metriä korkeaksi ja jopa 20 metrin levyiseksi. Se on pehmeä ja rapea ja muistuttaa ulkomuodoltaan aivoja. Sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja, kuituja ja polyfenoli-antioksidantteja. Saksanpähkinöiden on tutkittu olevan pähkinöistä kaikista terveellisin. Saksanpähkinöitä nauttimalla parannat yöuntasi sekä serotoniinin muodostumista. Tiesittekö, että saksanpähkinäöljy oli yksi tärkeimmistä öljyistä renesanssin maalareille? Se kuivuu nopeasti eikä kellastu yhtä paljon kuin muut öljyt. Öljyä käytetään vielä nykyäänkin pensseleiden puhdistukseen tärpätin tilalla.

Pistaasipähkinä

Pistaasipähkinä on mantelipistaasipuun siemen ja se kasvaa luonnonvaraisena Iranissa, Afganistanissa ja Turkmenistaniassa. Sitä viljellään muun muassa Välimeren seudulla, Kaliforniassa sekä Australiassa. Pistaasipähkinät kasvavat puissa ja kun pähkinä on kypsä, kuori avautuu napsautuksella. Kuvitelkaa tilanne, jossa sadat pähkinät avautuvat yhtä aikaa! Mitä vihreämpi pistaasipähkinä on sitä paremman makuinen se on. Se sisältää runsaasti proteiinia ja kuitua sekä mm. silmien terveyttä edistävää luteiinia. Pistaasipähkinöissä on pähkinöistä eniten kaliumia.

Pekaanipähkinä

Pekaanipähkinä on todellisuudessa siemen ja se muistuttaa ulkonäöltään saksanpähkinää. Sitä kasvatetaan muun muassa USA:ssa. Suotuisilla kasvupaikoilla pekaanipähkinäpuu voi kasvaa jopa 55 metrin korkuiseksi ja saavuttaa 300 vuoden iän. Siementuotanto alkaa kunnolla noin 20 vuoden iässä ja saavuttaa huippunsa 75-225 vuoden iässä. Puun kypsyvä hedelmä on ohuen hedelmäsuojuksen suojaama pähkinä. Muodoltaan se muistuttaa kananmunaa joka kypsyessään vihreästä tummanruskeaksi ja jakaantuu neljään liuskaan. Liuskan sisältä paljastuu vaaleanruskea, ohutkurinen pähkinä, joka kätkee sisälleen syötävän siemenen. Yksi puu tuottaa noin 40 kg pähkinöitä vuodessa. Pekaanipähkinöissä on runsaasti antioksidantteja ja ne sisältävät yli 10 vitamiinia ja kivennäisainetta sekä kasvisterolia ja kuituja.

Pekaanipuun hedelmä. Kuva.

Pekaanipuun hedelmä. Kuva.

Muistathan säilyttää pähkinöitäsi kotona oikein sillä valo ja ilma eivät tee hyvää pähkinöille. Sulje siis pakkaus hyvin ja säilytä niitä pimeässä. Korkean rasvapitoisuuden vuoksipähkinät härskiintyvät helposti, joten paras säilytyspaikka niille on viileässä. Meillä varsinkin parapähkinät asustavat jääkaapissa!

Laitetaas loppuun pieni arvonta! Kerro kommenttikentässä mitä pähkinöitä sinä käytät ja mihin niitä käytät? Arvonnan palkintona on 2 pussia Nutisalin uutuuspähkinöitä 10 onnekkaalle! Jaossa siis 20 pussia pähkinöitä! Uutuuspähkinät ovat kuivapaahdettuja (paahdettu avotulella ilman öljyä) cashewpähkinöitä makuina salt & pepper sekä sourcream & onion. Arvonta-aika päättyy perjantaina 22.4.2016 klo 20. Muistathan jättää toimivan sähköpostiosoitteesi (ei näy muille), jotta saan voittajat kiinni palkinnon toimitusta varten 😉

Onnea arvontaan!

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

 

188 kommenttia

 1. Petra kirjoitti:

  Syön muutaman parapähkinän joka päivä 🙂 ja maapähkinävoita tulee käytettyä.

 2. jassu kirjoitti:

  cashewta, hasselpähkinöitä, manteleita, parapähkinöitä, maapähkinöitä kulluu eniten. sellaisenaan naposteluun tai tuorepuuron sekaan

 3. Mira kirjoitti:

  Käytän pähkinöitä päivittäin rasvan lähteenä. 40g tulee popsittua päivittäin, kotoota löytyy suosikkeina pekaanipähkinöitä, manteleita ja cashewpähkinöitä.

  • Jonna kirjoitti:

   Onnea Mira! Voitit arvonnassa itsellesi kaksi pussia Nutisalin uutuuspähkinöitä 🙂

 4. Jasmin kirjoitti:

  Syön erityisesti manteleita, parapähkinöitä ja cashew-pähkinöitä sellaisenaan kuivattujen hedelmien ja marjojen kanssa. Lisäksi rakastan maapähkinävoita, mutta en ole ostanut sitä pitkään aikaan, sillä kun kaapissa on avattu purkki niin syön sen tyhjäksi alta aikayksikön. On vain niin helppoa kauhoa maapähkinävoita lusikalla suoraan purkista 😀

 5. Sofia kirjoitti:

  Syön pähkinöitä pääasiassa levitteiden muodossa; mantelivoita menee puuron lisukkeena ja maapähkinävoita esimerkiksi taatelin täytteenä herkkuhimoon 😉 tykkään myös napostella erilaisia pähkinäsekoituksia sellaisenaan. Tulipa osuvan saumaan tää arvonta, kun juuri tänään harmittelin ettei kuivapaahdettuja pähkinöitä oo sourcream&onion tms makuisina :’D olin näköjään väärässä!

 6. TT kirjoitti:

  Pähkinöitä tulee syötyä vähän kausittain, ongelmana kun on se, että niitä tulee sitten kerralla syötyä vähän liiankin reippaasti eikä elimistö siedä sitä. Suosikit ovat ehdottomasti saksanpähkinä ja mantelit, mutta kaikkia tulee syötyä silloin kun syön.. 🙂

 7. Emma kirjoitti:

  Minulla tulee syötyä sellaisenaan erityisesti cashewpähkinöitä, sekä manteleita. Erilaisia raakaleivonnaisia teen jonkin verran ja niihin käytän edellä mainittujen lisäksi esimerkiksi para- ja hasselpähkinöitä.

 8. Tiia kirjoitti:

  Pistaasipähkinöitä, cashewpähkinöitä ja saksanpähkinöitä tulee käytettyä eniten. Pähkinöitä käytän salaateissa, leivonnassa sekä syön sellaisenaan

 9. pähkinä kirjoitti:

  Kaikki pähkinät laidasta laitaan maistuvat, tällä hetkellä on taas yksi pähkinäsekoituspussi pöydällä koska se on niin helppo ja nopea välipala, erityisesti nyt kun pieni lapsi ei aina anna aikaa syödä pitkästi ja hartaasti! Käytän myös salaateissa lisukkeena siementen kera, raakaleivonnassa, puurossa, rahkassa, missä vaan siis 😀
  Tällä hetkellä maapähkinävoitakin syön välillä liiankin isolla lusikallisella…

  Mutta arvonnan voitot ei menisi ainakaan kaapin perukoille pölyyntymään 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Onnea pähkinä! Voitit arvonnassa itsellesi kaksi pussia Nutisalin uutuuspähkinöitä 🙂

 10. Xeveliina kirjoitti:

  Syön pähkinöitä välipaloina töissä, tai eväinä pidemmillä reissuilla. Suosikkejani ovat mantelit ja cashew-pähkinät. 🙂

 11. Milla kirjoitti:

  Oii ihana arvonta! Mä syön usein cashew- ja maapähkinöitä. Välillä herkuttelen myös saksan- ja pekaanipähkinöillä!

 12. Eva kirjoitti:

  No olipas varsinainen tietopläjäys. Ite tykkään pähkinöistä kovasti ja söisin niitä ihan määrättömät määrät.

 13. Sarppaliini kirjoitti:

  Ostan usein pähkinäsekoituksia ja välillä suklaapähkinöitä herkutteluun. Pähkinätahnat myös kiinnostavat

 14. Sinii kirjoitti:

  Mantelit on lempparit! Jogurtin kera, sellaiseen missävaan:D Niitä syön kaikista eniten pähkinöistä.
  Cashewpähkinät myös oikein hyviä pistaasipähkinöistä puhumattakaan 😀 Söisin pähkinöitä kuin popparia, mutta rasvat ovat niissä hiukan eri tasolla 😀

 15. Henna kirjoitti:

  Syön muutaman parapähkinän päivässä ja välipaloilla muita pähkinöitä, lemppari on ehkä cashew- pähkinä. 🙂

 16. Katja kirjoitti:

  Cashew- ja pekaanipähkinät on lemppareita, ja menee ihan sellasenaan naposteluun tai herkutteluun!

 17. Piia Heikkinen kirjoitti:

  Pistaasipähkinöitä ja cashewpähkinöitä enimmäkseen, mutta myös erilaisia pähkinäsekoituksia. Ja ihan vaan herkutteluun ja naposteluun 🙂

 18. Ninna kirjoitti:

  Kasvissyöjänä syön päivittäin; natural kuorelliset mantelit ja caschew sopivat herkälle vatsalleni parhaiten ja liotan ne aina vedessä. syön minäkin vähintään sen 50g=)

 19. pex kirjoitti:

  pistaasi ja suolapähkinät..ihan sellaisenaan nautin.

 20. Milla61 kirjoitti:

  Aika harvoin syön lähinnä salaateissa lisukkeena tai leivonnaisissa(leivon aika paljon)ruoanlaitossa käytän mantelirouhetta korppujauhon sijaan aika usein.

 21. HHH kirjoitti:

  Mä laitan joka aamu pähkinöitä puuroon ja joskus myös rahkan sekaan. Tekis mieli joskus kokeilla jonkun pähkinäisen raakakakun tekemistä mut toistaiseksi on jäänyt, kun mitään ainesosia ei ole ja kaikki pitäisi kerralla ostaa – hirveä menoerä opiskelijalle 😀 Tavallisen kakun ”sokeria ja jauhoja” taas löytyy aina jostain kaapin perältä.

  • Jonna kirjoitti:

   Onnea HHH! Voitit arvonnassa itsellesi kaksi pussia Nutisalin uutuuspähkinöitä 🙂

 22. Henze kirjoitti:

  Pistaasi- ja cashewpähkinöitä napostelen viikoittain ja suolattuina 😀

 23. Hennnaas kirjoitti:

  lempparina ovat cashewit ja pekaaninpähkinät samoin myös saksanpähkinät ovat hyviä 🙂 pähkinöitä käytän smoothieissa, raakakakuissa ja ihan välipaloina. nam! ja myös olen alkanut tekemään myslipatukoita joihin tulee pähkinöitä ja siemeniä.

 24. mapsu kirjoitti:

  Cashewpähkinöitä kuluu paljon! Syön niitä vähän joka aterialla 🙂

 25. Laura kirjoitti:

  Lapset syö casheweita ja manteleita, Itse syön mitä raskin ostaa 🙂

 26. manna kirjoitti:

  Pähkinäsekoitukset ovat suosikkini

 27. Kati kirjoitti:

  Käytän pähkinöitä päivittäin salaatissa lisukkeena, näppäränä välipalana sellaisenaan tai uunissa tehtynä välipalasekoituksena (’bacon trail mix) ja herkkuhimoon hunajan kanssa (kippoon maustamattomia pähkinöitä ja loraus juoksevaa hunajaa päälle, nams!).

 28. Moona kirjoitti:

  Yritän käyttää mahdollisimman monipuolisesti kaikkia pähkinöitä, kuitenkin cashew-pähkinät on omia suosikkejani 🙂 Yleensä menee välipalalla ja iltapalalla, treenilaukussa on aina minigrip-pussissa eväänä, samoin myös raakapatukoita. Raakakakuissa tulee käytettyä myös, en vaan raaski kovin usein leipoa, pähkinät on sen verran kalliita, että halvemmalla saa tehtyä käyttämällä esim siemeniä 🙂 Ja eikai sitä tarvitse erikseen edes sanoa, että kaikki kuorrutetut pähkinät on namia! 😀

 29. Tiia kirjoitti:

  Meillä syödään tosi paljon pähkinöitä 🙂 päivittäin menee cashew-pähkinöitä, myös erilaiset pähkinäsekoitukset tekee kauppansa meidän perheessä. Ihan kaikkein eniten tykkään itse pistaasipähkinöistä. Salaatti on paahdan aika usein pähkinöitä pannulla.

 30. Teija kirjoitti:

  Cashewpähkinät ovat lemppareitani, mutta yritän kyllä ostaa myös pähkinäsekoituksia vaihteluksi. Yleensä ne napostellaan sellaisenaan.

 31. Ripsu kirjoitti:

  Päivittäin tulee syötyä cashew- ja pistaasipähkinöitä sekä manteleita. Pähkinöitä kuluu noin 2 isoa kourallista päivässä, mikä on juuri sopiva energialisä pitkien juoksulenkkien kuluttaman energian korvaamiseksi. En myöskään jaksa syödä hurjan isoja annoksia ns. kunnon ruokaa, joten pähkinät ovat kätevä tapa lisätä energiansaantia. Joskus herkuttelen paahdetuilla ja suolatuilla cashew-pähkinöillä mutta pääasiassa syön pähkinäni ilman mitään mauste- tai suolalisiä.

 32. Jonna kirjoitti:

  Manteleita naposteluun (:

 33. Sanni kirjoitti:

  Oih mikä arvonta! Omia lemppareita ovat cashew- ja erityisesti parapähkinät, erinomaisia lisiä aina välipalaan. Harmittaa vaan kun välillä hinnat melko pilvissä, onneksi lidlissä sentään halvempaa! ;D

 34. Noorat kirjoitti:

  Lempparit ovat saksanpähkinät ja parapähkinät! Yleensä syön välipalaksi, mutta käytännössä ne sopivat mihin vaan ja milloin vaan 🙂

 35. Reetta kirjoitti:

  Kaikki menee!!!! Joka päivä jotain, yleensä cashew tai saksanpähkinä ?

  • Jonna kirjoitti:

   Onnea Reetta! Voitit arvonnassa itsellesi kaksi pussia Nutisalin uutuuspähkinöitä 🙂

 36. Marjo kirjoitti:

  Maapähkinävoita, manteleita myslin seassa ja leivonnassa, saksanpähkinöitä ruoanlaitossa ,cashew- ja pistaasipähkinöitä naposteluun! 🙂

 37. Marjukka kirjoitti:

  Maapähkinöitä käytän maapähkinävoin tekoon ja muita (erit. Parapähkinöitä, cashew – ja saksanpähkinöitä) naposteluun ja esim. Välipalojen osana 🙂 jos kotiin ostaa pussin pähkinöitä niin voi olla varma että tyhjenee nopeasti.. Kahdelta pähkinähullulta ei tyhjentämiseen kauan mene 😀

 38. sirpa kyllönen kirjoitti:

  cashewpähkinät on suosikkejani.syön sellaisenaan

 39. Outi kirjoitti:

  Meillä syödään pähkinäsekoituksia, manteleita, parapähkinöitä… Joka päivä jotain. Sellaisenaan naposteltuna parhaita!?

 40. ulla kirjoitti:

  Oooh. nyt jos voitan, alan viimein syömään puurossa pähkinöitä . Chian- sekä auringonkukansiemeniä olen jo oppinut käyttämään- pähkinät on ollut monesti mielessä 😀

 41. Maikki- kirjoitti:

  Ihan vasta viimeisen kuukauden aikana olen alkanut ostamaan cashewpähkinöitä ja manteleita ihan sellaisenaan naposteltavaksi… ☺ pienentää itsellä ainakin herkuttelujen riskiä kun napostelee jotain pientä ja terveellisempää silloin tällöin ☺

 42. Juupe kirjoitti:

  Cashewpähkinöitä ja pekaanipähkinöitä pääosin. Mässyttelyyn käytän pääosin, cashewpähkinöitä myös aamujugurttii/smoothieen, sekä kakkuihin!

 43. Laura kirjoitti:

  Välipalana kuluu cashewpähkinöitä ja pistaaseja 🙂

 44. Eeva kirjoitti:

  Pähkinämixiä heittelen milloin mihinkin ruokaan ja välillä käsi eksyy pussiin muutenkin… 😀

 45. Johanna Lindgren kirjoitti:

  Cashew pähkinöitä tulee syötyä

 46. Marika kirjoitti:

  Cashew-, para-, ja saksanpähkinät on mun ehottomia lemppareita. Yleensä niitä tulee syötyä ihan vain sellaisinaan välipaloilla:)

 47. Laura K. kirjoitti:

  Pähkinöitä syön kausittain. Tällä hetkellä kovassa kulutuksessa mantelit :D. Aiemmin meni pussitolkulla pistaasipähkinöitä ja näiden sivussa suosikki cashewpähkinöitä menee myös jonkun verran. Pähkinät on loistavia töissä kun niitä voi kiireen keskellö nopeasti syödä 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Onnea Laura K! Voitit arvonnassa itsellesi kaksi pussia Nutisalin uutuuspähkinöitä 🙂

 48. laura kirjoitti:

  mpv riisikakulla banaanin ja tuoretaatelin alla! ja puurossa. aika arasti vielä napsin, kun olen pelännyt niitä energian ja korkean rasvapitoisuuden vuoksi, mutta kovasti yritän samoista syistä palauttaa ne taas ruokavaliooni. ihan huippuenergiaa. 🙂 lemppareita cashew ja pistaasit.

 49. Anastasia kirjoitti:

  Macademiapähkinöitä sellaisenaan, cashewpähkinöitä raakakakkuihin, maapähkinöitä voina kastikkeisiin

 50. A kirjoitti:

  Eniten tulee syötyä cashewpähkinöitä,ihan sellaisenaan. Joskus tulee heitettyä niitä rahkan tai salaatin sekaan:)

 51. Miila kirjoitti:

  Pähkinöitä tulee käytettyä paljon raakakakuissa ja melkein jokapäivä välipalana tulee napattua muutama pähkinä 🙂

 52. Faanatar kirjoitti:

  Yleensä jos pähkinöitä ostan niin ne tulee syötyä sellaisenaan osana vaikkapa välipalaa tai heitettyä ruoan joukkoon. Esim. pistaasipähkinästä saa ihanaa makua kastikkeisiin!

 53. ElinaL kirjoitti:

  Syön pähkinöitä sellaisenaan ja kaiken mahdollisen seassa ja mukana 😉 : salaatissa, raakaleivoksissa, smoothie& puuron tilpehööränä, siemennäkkärissä, leivässä, pähkinävoissa jne. Pähkinät on vaan niin huippuja ja monikäyttöisiä! Lemppareitani ovat mantelit, saksanpähkinät ja pekaanipähkinät. Mutta muutkin tietty maistuu 🙂

 54. Tutu kirjoitti:

  Pistaasipähkinöitä ja cashewpähkinöitä tulee enimmäkseen syötyä.

 55. Ida kirjoitti:

  Pähkinöitä menee päivittäin niin jugurtin ja puuron kanssa kuin myös eri patojen seassa. Maapähkinöistä teen pähkinävoita 🙂 lemppareita ovat saksan-ja pekaanipähkinät,joita käytän usein kakkujen pohjissa 🙂

 56. laura m. kirjoitti:

  Pyrin syömään joka päivä parapähkinöitä kilpirauhassairauden takia, mutta ovat niin kalliita ettei kukkaro oikein aina anna myöten.

 57. Jaana kirjoitti:

  Mulla on aina kaapissa erilaisia pähkinäsekoituksia, mutta eniten menee cashew pähkinöitä ja parapähkinöitä! 🙂 Yleensä osana välipalaa

 58. Hanna kirjoitti:

  Maapähkinöistä teen mp-voita, manteleita napostelen lähes päivittäin ja liotetuista cashewpähkinöistä surautan tahnaa jonka maustan joko suolalla ja currylla tai vaniljalla 🙂 muutama parapähkinäkin menee päivittäin!

  • Jonna kirjoitti:

   Onnea Hanna! Voitit arvonnassa itsellesi kaksi pussia Nutisalin uutuuspähkinöitä 🙂

 59. marie kirjoitti:

  suolapähkinöitä tulee viikottain ostettua, sellaisenaan tai salaatin sekaan..

 60. Marjut kirjoitti:

  Käytän lähinnä cashewpähkinöitä ja tykkään syödä niitä sellaisenaan välipalana 🙂

 61. henna kirjoitti:

  Aamupalalla syön pähkinöitä ja säilytän autossa aina yhtä pussia, kiireessä hyvä välipala 🙂 lempparini on tällä hetkellä cashew-pähkinät, myös kuivapaahdetut mantelit kevyesti suolattuna on herkullisia!

 62. Mari A. kirjoitti:

  Käytän pähkinöitä hyvän rasvan lähteenä (ja siksi kun ne on niin herkkua!). Cashew pähkinät ovat oma lemppari! Päivittäin en niitä voi kuitenkaan ostaa ja kerralla täytyy ostaa pienempi pussi, sillä lähes joka kerta tulee ahmittua koko pussi kertaheitolla 😀

 63. Jennun kirjoitti:

  Miulla menee eniten cashew pähkinöitä! Ovat niin helppo ottaa välipalaksi ja lisätä aamupuuroon sekä kokkailuihin! 🙂

 64. Sari kirjoitti:

  Cashew-pähkinöitä tulee silloin tällöin syötyä välipalana.

 65. Sumi kirjoitti:

  Cashew-pähkinöitä ja manteleita syön sellaisenaan välipalaksi.

 66. elisa kirjoitti:

  Syön cashew-pähkinöitä päivittäin, yleensä ihan sellaisenaan, joskus jogurtin/salaatin seassa. Satunnaisesti (kuitenkin aika usein) syön muitakin pähkinöitä. 🙂

 67. Mustikka kirjoitti:

  Manteleita ja cashewia, välipalana töissä kera banaanin tai muun hedelmän 🙂 helppo, nopea ja ravintorikas!

 68. salli kirjoitti:

  Minä syön pähkinäsekoituksia ja cashew-pähkinöitä illalla menee. Mukaan kivaan pähkinäarvontaan.

 69. Tatti kirjoitti:

  Cashew-pähkinöitä sellaisenaan naposteluun

 70. Emilia kirjoitti:

  Aikas paljon tuli asiaa, mutta kiva oli lukea! ?
  Itse käytän pähkinöitä melkein päivittäin välipalana ja jälkkäreitä tulee niistä myös tehtyä – raakakakut, patukat jne.
  Kaloripitoisuus on korkea niinku mainitsikin mutta viis siitä jos kohtuudella ja kun ne on niitä hyviä rasvoja… Pähkinät on parhaita!

 71. sikkuralla kirjoitti:

  Syön pähkinöitä sellaisenaan tai esim. salaatin joukossa. Eniten syön cashew-pähkinöitä.

 72. Anna kirjoitti:

  Itse syön lähinnä cashew-pähkinöitä välipalana. Muutkin pähkinät maistuisivat, mutta tuppaavat aiheuttamaan enemmän tai vähemmän allergiaoireita.. Mies kyllä mutustelee meillä irtopähkinäsekoitusta siihen tahtiin, että tässä huusholiissa ei ainakaan ole pelkoa pähkinöiden härskistymisestä – eivät todellakaan säily kaapissa tarpeeksi pitkään. 😀

 73. Nikolas kirjoitti:

  Cashewiä käytän, aamulla puuron sekaan sekä smoothieden kanssa välipaloilla 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Onnea Nikolas! Voitit arvonnassa itsellesi kaksi pussia Nutisalin uutuuspähkinöitä 🙂

 74. Emmi kirjoitti:

  Cashew. Missä vaan ja millon vaan! Ehdoton lemppari on uuniomena pähkinävoilla ja cashew pähkinöillä 😀

 75. Sari kirjoitti:

  Meillä syö pähkinöitä myöskin koko perhe! Useimmiten syödään niitä pelkiltään, toisinaan myös jugurtin tai puuron seassa tai smoothiessa.

 76. Jenni K kirjoitti:

  Napostelen cashew-pähkinöitä. Olin ennen kauhea pähkinähullu, mutta nyt olen koittanut panostaa välillä myös siemeniin, jotka hukkuvat kätevästi aamupuuron sekaan. 🙂

 77. Maarit kirjoitti:

  Kiitos kattavasta infopläjäyksestä! Tosi hyvin kirjotettu 🙂
  Syön itse päivittäin pähkinöitä kuivamarjojen ja rahkan kanssa iltapalalla. Useimmiten menee sekoitusta, josta löytyy mm. cashew-pähkinää, pekaanipähkinää, maapähkinää, mantelia ja saksanpähkinää, mutta kaikki menee kyllä alas 🙂

 78. Mimmukka86 kirjoitti:

  Kaikki pähkinät on hyviä! 🙂
  Eniten pähkinöitä tulee naposteltua sellaisenaan ja ruuan laitossa pähkinöitä tulee myös käytettyä, esim. wokeissa.

 79. Riiks kirjoitti:

  Syön enimmäkseen erilaisia pähkinäsekoituksia, joissa on esim. cashewpähkinöitä, maapähkinöitä ja saksanpähkinöitä. Laitain pähkinöitä usein viilin sekaan tai mutustelen niitä välipalaksi sellaisenaan. Myös erilaiset pähkinäpatukat ovat hyviä herkkuvälipaloja.

 80. Jellona kirjoitti:

  Cashewpähkinöitä ja manteleita tulee käytettyä eniten.
  Naposteluun ja ruuan laittoon.

 81. saaara kirjoitti:

  Käytän cashew pähkinöitä jogurtin ja rahkan sekaan! 🙂 Ja joskus myös kaikkia herkkupähkinöitä! 😉 Suolattuja maapähkinöitä joskus laitan myös salaattiin.. 🙂

 82. Laura kirjoitti:

  Täällä ilmoittautuu kanssa yksi pähkinöiden suurkuluttaja. Eniten niitä menee ehkä raakakakkujen ja muiden raakaleivosten muodossa, mutta lähes päivittäin syön niitä ihan pelkilteenkin. Eniten ehkä tulee syötyä cashewpähkinöitä ja saksanpähkinöitä. Sekä manteleita.

 83. Jenni kirjoitti:

  Tykkään syödä Lidlin pähkinäsekoitusta, siinä on hinta-laatu kohdillaan!

 84. Anna kirjoitti:

  Yleenäs rahkaan tms lisään pähkinöitä, muuta paitsi maapahkinät maistuvat.

 85. Heidi K kirjoitti:

  Iltapalalla menee joko pähkinäsekoitusta tai pelkkiä casheweita, nam!

 86. Minttu kirjoitti:

  Cashew-pähkinät päätyvät useimmiten raakasuklaan joukkoon tai toimivat tarvittaessa nopeana välipalana ihan sellaisenaan.

 87. Jenna kirjoitti:

  Muutama vuosi sitten vielä en tykännyt pähkinöistä lainkaan – ehkä heikkona hetkenä makeanhimon iskiessä pähkinäsuklaa meni alas… Nyt maistelu ja tutustuminen on edennyt! Suosikkini on mieto ja monipuolinen cashew-pähkinä. Suolapähkinät leffanaksuina, ja jugurttikuorrutetut cashewt ja lumimantelit karkkipäivinä, nam.

 88. Katariina Lehtonen kirjoitti:

  Cashew ja manteli on lemppareita mut kaikki pähkinät ja siemenet maistuu! Ihan sellaisenaan välipalana napostelen koska pitää hyvin nälkää 🙂

 89. Marianne kirjoitti:

  Mä olen pähkinöille allerginen, mutta syön sit siemeniä ja manteleita. Muille perheenjäsenille yritän muistaa ostaa / ja syötättää pähkinöitä, mut en oikein osaa ostaa erilaisia, kun en itse ole koskaan maistanut kovin monenlaisia pähkinötä.

 90. Sonja kirjoitti:

  Cashewpähkinöitä välipalana 🙂

 91. johanna kirjoitti:

  cashewpähkinöitä aamupalaan,ruokaan ,välipalaan smoothieen sama maapähkinöitä menee kilokapalla laitan pähkinöitä kaikkeen 🙂

 92. Tytti kirjoitti:

  Syön yleensä cashewpähkinöitä päivittäin kourallisen ihan sellaisenaan tai vaikkapa jugurtin seassa! Erilaiset pähkinämixit menevät monesti välipalana ja herkutteluun ostan joskus jotain maustettuja tai kuorrutettuja pähkinöitä 🙂

 93. henza kirjoitti:

  Pähkinöitä on kaapissa turhan harvoin. Jos kuitenkin on, laitan niitä salaatteihin sekä jogurtin sekaan ja syön sellaisenaan. Pähkinöihin jää kyllä koukkuun yleensä aika pahasti… 😀

 94. Ems kirjoitti:

  Pähkinöitä kuluu päivittäin kohtalainen määrä. Aamupuuron joukkoon laitan pähkinäsekoitusta, samoin iltapalajugurttiin. Välipalana töissä syön usein yhden pähkinäpatukan ja jos lounaaksi on salaattia, pitää siihenkin jotain siemeniä ja pähkinöitä lisätä 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Onnea Ems! Voitit arvonnassa itsellesi kaksi pussia Nutisalin uutuuspähkinöitä 🙂

 95. Emma kirjoitti:

  Olen huomannut että saan välipalalla syödyillä cashewpähkinöillä pidettyä kurissa reenin aikaisen nälän! Maapähkinävoi taateleiden kanssa on jumalan lahja!

 96. Jonnaajon kirjoitti:

  Mä käytän pähkinöitä ihan sellaisenaan (joskus suuremmassa nälässä olen saattanut kilonkin kerralla syödä, enkä suosittele :D), erilaisten härpäkkeiden joukossa/päällä (esim. banaanilettujen, vanukkaiden, salaattien päällä ja lisäksi rullailen niitä savulohen/graavilohen väliin). Raakaleivonnaisia tai suolaisia raakajuttuja tulee nautittua silloin tällöin. Maapähkinävoi, mantelivoi sekä cashewtahna ovat vakiokamaa kaurarieskan tai riisikakkujen päälle pakastettujen banaanien lisäksi. NAM! Jäätelöön mulla on kans aina pakonomainen tarve sujauttaa pähkinöitä sekaan.

  Eniten kuluu cashewpähkinöitä, manteleita, macadamiaa ? ja pistaaseja. Maapähkinävoita käytän myös aika paljon. Cashewpähkinöitä ja mantelipähkinöitä tulee paahdettua itse. Niin hyviä!

 97. Jylia kirjoitti:

  Oi oi, ihania uutuuspähkinöitä, näitä pitääkin maistaa ihan kaupasta jos ei arpaonni suosikaan 🙂 Itsellä menee sokeroimatonta maapähkinävoita aamuin illoin rahkan kanssa ja usein välipalaan kuuluu sitten ihan kuivapaahdettuja suolattuja pähkinöitä. Välillä heitän muutaman pähkinän salaatin sekaan. Eniten tykkään cashewpähkinöistä ja manteleista. Lisäksi lidlin pippuripistaasit ovat aivan ihania, kivasti potkua perus pistaaseihin verrattuna, vaikka nekin ovat yksi suosikeistani. Kestää vain aina kuoria 😀

 98. Emma Laakso kirjoitti:

  saksanpähkinöitä jugurtissa

 99. Siinatar kirjoitti:

  Cashew-pähkinöitä nautin sellaisenaan =). Mukaan arvontaan!

 100. Tinde kirjoitti:

  Hei. Oon aika huono syömään vaikka ne onkin super hyviä ja terveellisiä. Täytyis tsempata! ? Eniten menee cashewpähkinöitä ja pistaaseja 🙂

 101. Jessica M. kirjoitti:

  OI RAKASTAN PÄHKINÖITÄ! Usein syön niitä sellaisenaan, mutta erityisesti manteli, cashew ja hasselpähkinä eksyvät usein myös muihin herkkuihin, kuten leivonnaisten sekaan. Myös jäätelön sekaan tuppaan laittamaan eri pähkinöitä, mitä milloinkin. Suosin kuitenkin maustamattomia pähkinöitä.

 102. maria kirjoitti:

  Maapähkinöitä ja rusinoita on kipossa pöydällä muulloinkin kuin jouluna 🙂

 103. Ansku76 kirjoitti:

  Pistaasipähkinöitä tulee naposteltua koko perheen voimin. Tyttö aina kaupassa pyytää ostamaan kuoripähkinöitä eli pistaaseja 🙂

 104. Tjja kirjoitti:

  Cashew pähkinät on suosikkini ! Käytän niitä kaikkialle; ruoan laittoon, rahkaan, smoothieen, leivontaan ja välipalana sellaisenaan <3

 105. Anne Palokangas kirjoitti:

  Syön usein töissä välipalana erillaisia pähkinöitä kun on kauhea kiire, menevät kätevästi vaikka taskun pohjalla kun eivät sottaa…tosi hyvää ”pika”polttoainetta…

 106. Hanna kirjoitti:

  Minä käytän maapähkinöitä erilaisissa ruoissa ja joskus raakajäätelössä. Lisäksi cashew-pähkinöitä ja manteleita käytän usein raakajäätelössä. Myös välipaloina syön erilaisia pähkinöitä ja salaatin päällä tuovat mukavaa purutuntumaa. Suosikkeja ovat macadamia-, pistaasi- ja cashewpähkinät.

 107. Juuli kirjoitti:

  Käytän pähkinöitä lähes päivittäin välipalana ja usein myös osana aamupalaa. Pähkinöistä käytän eniten saksan- ja cashewpähkinää. Pekaanipähkinä on uusin suosikkini, mutta valitettavan hintavaa tavaraa. Kuorellisista manteleista syntyy itsetehtyä mantelimaitoa ja -voita. Myös maapähkinävoita kuluu paljon hedelmien dippinä. Mahtavaa olis päästä maistamaan vihdoin Nutisalin pähkinäsekoituksia!

 108. Liisa kirjoitti:

  Maapähkinää maapähkinävoin muodossa menee joka päivä! Välillä myös Ben and Jerry’sin peanut butter cup muodossa…

 109. ayla kirjoitti:

  Enimmäkseen maapähkinöitä kun edullisimpia ja leivonnassa, thai-keittoihin ja suolapähkinöitä ihan sellaisenaan.

 110. saya kirjoitti:

  Välipalana tulee syötyä pähkinäsekoituksia, ja käytän jonkin verran maapähkinävoita.

 111. Jenna kirjoitti:

  Mää syön kaikkia pähkinöitä, tosin cashew,macadamia & hassel on suosikkeja. Vähiten syön pistaasia. Maapähkinävoi on täysi suosikki ja sitä tulee käyettyä monessa eri paikassa. Tosin hinta on aika kova kun syön vain luomua.

  Pähkinöitä syön eniten ihan sellaisenaan. Käytän myös välipalapatukoiden tekemiseen, joskus smoothien joukkoon.

 112. Elisa n kirjoitti:

  Syön pähkinöitä päivittäin ja ihan sellaisenaan välipalan yhteydessä tai aamupuuron joukossa:)

 113. sirpa kirjoitti:

  Pähkinät ovat intohimoni kaikki pähkinät käy.

 114. Jaana kirjoitti:

  Kiitos infopläjäyksestä! Mä syön päivittäin lähinnä cashew-pähkinöitä ja pistaasipähkinöitä lähinnä herkutteluun. Oon opettanut myös vanhempani syömään niitä terveysihmeitä(kyllä aivot ja suonet tykkää:))

  • Jonna kirjoitti:

   Onnea Jaana! Voitit arvonnassa itsellesi kaksi pussia Nutisalin uutuuspähkinöitä 🙂

 115. S kirjoitti:

  Cashewpähkinät ja mantelit on eniten ostettuja, niitä menee välipalana ja salaateissa. Lapsille kans kelpaa 🙂

 116. marjo66 kirjoitti:

  pähkinät on lähinnä herkkua, ei vain yksinkertaisesti ole rahaa ostaa niitä tarpeeksi paljoa

 117. Tuulis kirjoitti:

  Oli hyvä info pähkinöistä. Käytän pähkinöitä sellaisenaan naposteluun, salaatteihin ja joskus laitan johonkin ruokaan. Eniten käytän cashew pähkinöitä, mutta kaikki pähkinät on hyviä

 118. Lisa kirjoitti:

  Käytän pähkinäsekoituksia kun tykkään kaikista pähkinöistä! Niitä menee sellaisenaan välipalana tai sitten pilkottuna rahkan sekaan 🙂

 119. Maiju kirjoitti:

  Pähkinöitä tulee syötyä melkeinpä päivittäin, useimmiten välipalana tai lisättynä esim. salaattiin. Suosituimpia tällä hetkellä ovat manteli ja cashew pähkinät. Lapset tykkää myös ja viikonloppuina valitaan suklaapäällysteisiä herkutteluun 🙂 namnam, pähkinät on kyllä niin <3

 120. Sari kirjoitti:

  Syön pähkinöitä yleensä sellaisenaan välipalana. Lemppareitani ovat cashew- ja parapähkinät.

 121. Olga kirjoitti:

  Välipalana syön pähkinöitä. Olen innokas kokeilemaan pähkinä-hedelmä sekoituspusseja. Lemppari pähkinät on kuitenkin cashew- ja pistaasipähkinät.

 122. Anna kirjoitti:

  Syön parapähkinöitä pari päivässä seleenin takia, cashew-pähkinöitä vuohenjuusto-kaurapuuron päällä ja lisäksi satunnaisesti raakakauissa, itse tehdyssä myslissä jne. 🙂

 123. Ida kirjoitti:

  Pähkinät menee mulla sellaisenaan koska ah, niin hyviä, mutta useammin rahkan/jogurtin joukossa, niin saa kivasti suutuntumaa semmoiseen mössöön. 🙂

 124. gunagolu kirjoitti:

  Meillä kuluu eniten para-, cashew- ja maapähkinöitä. Myös kotimaisia hasselpähkinöitä kerättiin syksyllä Ahvenanmaalla kilo tolkulla. Harva tietää, että Suomessakin kasvaa pähkinäpuita 🙂

 125. Kati kirjoitti:

  Opiskelijana käytän pääasiassa halvimpia maapähkinöitä joita ostan kilon pusseissa. Laitan niitä aamupuuroon, rahkoihin sekä syön ihan paljaaltaan välipalana. En tiennytkään niiden olevan proteiinipitoisuusuudeltaan pähkinöistä korkein – mukava yllätys!

 126. rita marttunen kirjoitti:

  Syön joka päivä pähkinöitä joko ihan sellaisenaan, laitan ruokaan tai sitten salaatiin. Tällä hetkellä mussuttelen cashew pähkinöitä, sillä ne ovat poikani suosikkeja.

 127. Jenny kirjoitti:

  Eniten tykkään cashew- ja pistaasipähkinöistä, joita tykkään napostella terveellisempänä herkkuna 🙂

 128. Tiia kirjoitti:

  Maapähkinävoita kuluu päivittäin ja cashewpähkinät ja mantelit on etenkin koulupäivien pelastus.

 129. tarja laine kirjoitti:

  Syön yleensä pähkinäsekoitus pussin makean himooni sillä ne korvaavat karkin

 130. Johanna kirjoitti:

  Meillä syödään manteleita paljon, etenkin makeanhimoon! Viikonloppujen kohokohtana toimii pähkinäsekoituksen ja rusinoiden yhdistelmä, ravintorikkaampaa kuin makeiset, eikä tule ällöttävää väsynyttä oloa seuraavana aamuna 🙂

 131. Karita kirjoitti:

  Cashewpähkinöitä syön sellaisenaan välipalana ja manteleita mantelivoin muodossa =)

 132. Petri kirjoitti:

  Mielihaluni mukaan kaikenlaisia pähkinöitä ja yleensä välipalaksi

 133. Karoliina kirjoitti:

  Meillä syödään koko perhe paljon pähkinöitä, eri laatuja ja merkkejä vaihdellen. Oma lempparini on ravinteikas ja aromikas parapähkinä, jonka avulla kehon seleenitasapaino pysyy kunnossa!

 134. Sannamarianna kirjoitti:

  Eniten tulee käyttettyä cashewta, koska se on parhaan makuista kaikissa muodoissaan. Syön sellaisenaan tai laitan salaatin/jugurtin joukkoon.

 135. Miia Paakki kirjoitti:

  Manteleita ja cashewpähkinöitä syön ihan välipalaksi sellaisenaan.

 136. Elisa kirjoitti:

  Syön pähkinöitä aina sellaisenaan välipalaksi. Ostan pähkinäsekoituksia, joissa on yleensä manteleita, cashewpähkinöitä, pekaanipähkinöitä ja saksanpähkinöitä.

 137. K kirjoitti:

  Cashewpähkinöitä ja pistaasipähkinoitä syön silloin tällöin. Nyt suunnitelmissa on mysli, jonne saisin laittaa pähkinöitä

 138. Sara kirjoitti:

  Cashewpähkinöitä menee päivittäin välipaloina ja ne onkin lemppareita. Lisäksi syön epäsäännöllisesti myös maapähkinöitä ja manteleita 🙂

 139. Minna kirjoitti:

  Cashewpähkinöitä, saksanpähkinöitä ja pistaasipähkinöitä napostelen aivan sellaisenaan 🙂

 140. Hassuttelija kirjoitti:

  Käytän enimmäkseen cashewpähkinöitä, saksanpähkinöitä ja joulupuurossa mantelleja. Tällä hetkellä kokeilussa on pähkinäsekoitus, jossa on ties mitä pähkinöitä ja nimiä en edes muista 😀

 141. Taru kirjoitti:

  Maapähkinävoita menee mm riisikakkujen päällä ja puurossa. Muitakin pähkinöitä napsin aina silloin tällöin ja cashew pähkinät ovat parasta ikinä!

 142. Reetta kirjoitti:

  Pähkinäsekoituksia tulee heitettyä rahkan ja puuron sekaan, hyvää on!

 143. Sannas kirjoitti:

  Sekoituksia syön töissä välipaloina

 144. sannikas kirjoitti:

  Syön pähkinöitä suoraan,eniten maapähkinöitä.En käytä ruoanlaitossa tai muilla tavoilla.

 145. Emilia kirjoitti:

  Syön joka päivä pähkinöitä ensin aamusmoothiessa ja sitten rasvalisänä aterioilla 🙂

 146. hannah kirjoitti:

  Lähes päivittäin cashew-pähkinöitä välipalan kaverina ja maapähkinävoita riisikakun päällä tai smoothiessa, herkutteluun pistaasipähkönöitä 🙂

 147. minttu47 kirjoitti:

  Eniten cashew-pähkinöitä, sellaisenaan ja kanakastikkeessa.

 148. Nimetön kirjoitti:

  Saksanpähkinöitä rahkaan..

 149. Terhi kirjoitti:

  Cashew-pähkinöitä päivittäin. Muita silloin tällöin 🙂

 150. Titta kirjoitti:

  Cashewpähkinöitä!! Ihania pelkästään naposteltavina sekä puuron seassa.

 151. iiris kirjoitti:

  Tällä hetkellä käytän manteleita jauheena joka ilta kun teen pinaattilättyjä 🙂 muuten pähkinäsekoituksia iltaisin pieni kourallinen.

 152. Erja kirjoitti:

  Kiva arvonta 🙂

  Saksanpähkinöitä aamujogurtin ja marjojen kanssa.

 153. Mirva kirjoitti:

  Usein tulee ostettua pähkinäsekoitusta. Lemppari kuitenkin on cashew- ja saksanpähkinä. Syön lähes päivittäin välipalan lisukkeena ja jos nälkä yllättää.

 154. Johanna kirjoitti:

  Pähkinöitä kuluu täälläkin päivittäin. Aamupuuron kanssa maapähkinävoita ja välipalaksi iltapäivällä kourallinen pähkinöitä. Ostan myös usein niitä pähkinäsekoituksia, tulee monipuolisesti syötyä useita lajeja.

 155. Katri kirjoitti:

  Käytän ihan kaikenlaisia pähkinöitä, mutta eniten cashewpähkinöitä. Niitä tulee laitettua itsetehtyyn mysliin, rahkan joukkoon, salaattiin ja syötyä ihan sellaisenaan 🙂

 156. Jenni kirjoitti:

  Lähes päivittäin tulee syötyä sellaisenaan erityisesti cashewta ja hasselpähkinöitä 🙂

  • Hannnna kirjoitti:

   Syön pähkinöitä sellaisenaan joka päivä. Cashewpähkinöitä käytän myös ruuanlaitossa. 🙂

 157. Kati kirjoitti:

  Moikka!

  Pähkinöitä käytämme useimmiten pienenä välipalana. Myös salaattiin tai kanaruokaan sopivat esim. suolatut cashew-pähkinät.

  -Kati

 158. Katri kirjoitti:

  Cashew pähkinät paahdettuna maistuu parhaiten.

 159. Mira kirjoitti:

  Cashewpähkinät kuuluvat jokaiseen päivään osana välipalaa, mutta muita kuluu harvoin. Pitääkin alkaa muitakin kokeilemaan! Kiinnostava postaus:)

 160. Sonja kirjoitti:

  Cashewpähkinät ja mantelit on omia lemppareita. En syö päivittäin, mutta kuljetan mukana välipalana ja niitä on helppo napata kiireessä. 🙂

 161. Sara kirjoitti:

  Syön välipalaksi ja laitan salaattiin

 162. Maria kirjoitti:

  Käytän cashewpähkinöitä usein välipalana ja parapähkinöitä täyttämään seleenin tarpeen 🙂

 163. Arttu kirjoitti:

  Syön pähkinöitä välipalalla ja välillä herkutteluna.

 164. Emmi Manninen kirjoitti:

  Lähinnä cashewpähkinöitä herkutteluun ja joskus smoothieen.

 165. Vesa kirjoitti:

  Cashewpähkinöitä ja saksanpähkinöitä tulee käytettyä eniten

 166. Sonetti kirjoitti:

  Pähkinät maistuvat sellaisinaan välipalana ja aamupalalla jogurtin, rahkan tai tuoreiden hedelmien kanssa. Suosikkini ovat cashew-, pistaasi- ja pekaanipähkinä.

  • Jonna kirjoitti:

   Onnea Sonetti! Voitit arvonnassa itsellesi kaksi pussia Nutisalin uutuuspähkinöitä 🙂

 167. Mallu kirjoitti:

  Pähkinöitä syön sellaisenaan, teen mysliä, laitan salaattiin ym 🙂

 168. kka1968 kirjoitti:

  Meidän taloudessa kaikki muut ovat allergisia pähkinöille, joten niitä ei voi mihinkään ruokiin lisäillä. Niinpä itse lähinnä napostellen pähkinöitä joudun popsimaan. Toki menevät ne alas ihan noin paljaanakin… 😉

 169. Heidim kirjoitti:

  Syön pähkinöitä lähinnä välipalana tai raakaherkuissa. Yleensä joku sekoitus, mutta cashewpähkinät ja mantelit on omia lemppareita! Harmi kun ei oikeen sovi opiskelijan kukkarolle syödä niitä hirveesti 🙁

 170. MariP kirjoitti:

  Itselläni tulee aika useasti ostettua joko joku pähkinäsekoitus tai manteleita! 🙂

 171. Henri kirjoitti:

  Minun tulee syötyä sellaisenaan erityisesti cashewpähkinöitä, sekä manteleita.

 172. Jenna M kirjoitti:

  Meillä käytetään monipuolisesti pähkinöitä ruoanlaitossa kun mies kokkaa. Itse käytän mantelia kalalle ja cashewia napostelen sellaisenaan!

 173. Ada kirjoitti:

  Välipaloina ja jogurtin seassa cashew, pekaani, saksan ja parapähkinöitä!

 174. Milla kirjoitti:

  Syön oikeastaan kaikkia pähkinöitä napostellen 🙂

 175. Pauliina.K kirjoitti:

  Arkisin vakiokäytössä ovat mantelit ja saksanpähkinät jugurtin seassa kera marjojen! Välillä herkuttelen pistaasipähkinöillä tai muilla kuorrutetuilla herkuilla 🙂

 176. Lea kirjoitti:

  Mieluisimpia ovat manteli, cashew ja pistaasi naposteluun. Maapähkinöitä paahdan omatekoiseen snickers-raakasuklaaseen.

 177. Jonna kirjoitti:

  Käytän vaihdellen oikeastaan kaikkia pähkinöitä. Laitan niitä mm. puuron ja jugurtin päälle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.