Hae
Palasia Arjestani

Kiitollisuuspäiväkirja (+pika-arvonta!)

Processed with VSCO with c1 preset

Mä olen aina vähän naureskellut niille kukkahattutyypeille, jotka kirjoittelee kiitollisuuspäiväkirjaa. Kohtuullisen hippimäistä menoa ja ihan liian diippiä shittiä mun makuun. Isän kuolema on kuitenkin herättänyt mussa jotain entistä syvempää ja olen mietiskellyt omaa elämää paljon laajemmalti kuin ennen. Pääsin alkuvuodesta mukaan Unelma itsestä valmennukseen ja se tuli mulle niin oikeaan aikaan kuin vain tulla voi. Olin alkuvuodesta ihan ulapalla ja täysin surusta sekaisin. Tuntui ettei mistään tule mitään enkä saa ajatuksia järjestykseen. Unohtelin asioita ja purskahdin itkuun milloin missäkin. Välillä kävin itkemässä pahaa oloani jopa töissä ollessa vessassa. Tiesin kuitenkin jo silloin, että tulee päivä jolloin helpottaa ja Unelma itsestä valmennus on antanut mulle paljon keinoja joilla ymmärtää itseäni ja helpottaa omaa oloani. Totesin, että ihan tavallisten ihmisten hommaa kiitollisuuspäiväkirjan kirjoittaminen on ja se antaa huomattavasti enemmän kuin osasin odottaa!

Processed with VSCO with c1 preset

No se kiitollisuuspäiväkirja. Kirjoittelin sitä aktiivisemmin tammi- ja helmikuussa. Maaliskuussa tahti vähän hiipui kunnes viikonloppuna sain taas inspiraation. Kiitollisuuspäivä kirja on kiva tapa koota mukavia asioita päivästä. Asioita, joista on sillä hetkellä kiitollinen. Pakkohan ei ole kirjoittaa mitään ylös, mutta minusta oli kiva lueskella mistä olin kiitollinen helmikuussa. Samalla löytää ehkä vanhempiakin asioita, joista on myös tällä hetkellä kiitollinen. Suurin osa mun päivityksistä liittyi isän kuolemaan. Helmikuun alussa olin kiitollinen siitä ettei suru enää täyttänyt mun ihan koko päivää. Nyt olen kiitollinen, että olen oikeasti osannut käsitellä suruani, puhunut siitä ja järjestänyt ajatuksiani. Olen itkenyt silloin kuin siltä tuntuu ja näyttänyt tunteeni. Vaikka elämä on tällä hetkellä pääosin valoisaa niin niitä huonojakin hetkiä mahtuu päiviin silloin tällöin. Hautajaisten jälkeen pahimmat paikat ovat olleet isän vaimolta tullut synttärikortti tytölle, jossa ei enää lukenutkaan onnen toivottajana ukkia. Toinen kova pala oli viime viikolla tullut kutsu perunkirjoihin. Kuopioon matkaan siis jälleen reilun viikon päästä. Jospa tämä elo alkaisi tästä vähän tasaisemmaksi muuttumaan ja saisi ihan oikeasti vain olla ja öllöttää. Pikkusen on ollut liikaa kaikenlaista murhetta nyt yhdelle ihmiselle.

Processed with VSCO with c1 preset

Laitetaanpa loppuun arvonta! Tähän postaukseen kommentoineiden kesken arvotaan 2 x 2 lippua ensi viikonloppuna pidettäville Kevätmessuille Helsingin messukeskukseen. Sinun tehtävänäsi on kertoa kirjoitatko itse kiitollisuuspäiväkirjaa tai mistä olet ollut lähipäivinä kiitollinen. Arvonta-aika päättyy tänään 4.4.2016 klo 20! Muistathan syöttää myös sähköpostisi (ei näy muille), jotta voin olla yhteydessä voittajiin 🙂 Onnea arvontaan!

16 kommenttia

 1. Emma kirjoitti:

  Kirjoitan kiitollisuuspäiväkirjaa noin kerran kuussa. Tällä hetkellä olen kiitollinen auringosta, terveydestä, läheisistä, kodista 🙂

 2. Petra kirjoitti:

  Kirjoitan joskus muistiin asioita, joista olen kiitollinen. Tänään kiitollisuus tulee terveydestä, lapsista, työstä ja ihmisistä ympärilläni.

 3. Sinii kirjoitti:

  Moikka! En kirjoita, mutta ei olisi pahitteeksi! Harvemmin tulee niitä ääneenkään sanottua…
  Olen kiitollinen perheestä kaikista eniten. Ilman sitä en olisi mitään:) Isoveljen menehdyttyä muutama vuosi takaperin, perheen merkitys senkuin voimistui. Pikkusiskot ovat parhautta <3 Lisäksi olen kiitollinen omasta kodista, kumppanistani, työpaikasta.
  Enemmän tulisi keskittyä asioihin joista ollaan kiitollisia eikä niihin asioihin, jotka vetävät mieltämme alaspäin. Mutta helpommin sanottu kuin tehty 🙂

 4. Moona kirjoitti:

  Mä olen kirjoittanut nyt pari kuukautta joka ilta, ja nimenomaan yrittänyt löytää edes ne kolme asiaa jokaiselta päivältä. Tykkään siitä tavasta. Itsekin olen ottanut sen käyttöön sen takia, että on ollut niin paljon surua ja murhetta, ehkä se auttaa vähän käsittelemään tunteita, ja etenkin huomaamaan niitä hyviä asioita 🙂

 5. Mari kirjoitti:

  Moi! En ole koskaan kirjoittanut erityisesti kiitollisuuspäiväkirjaa, mutta oon viimeaikoina kirjoittanut ihan vapaamuotoista päiväkirjaa, ja sekin auttaa kyllä ylläpitämään positiivista mieltä! Oon kiitollinen mun hauskoista ystävistä, ihanasta avomiehestä, perheestä joka tukee mua ja siitä, että on vihdoin kevät.

  Ps. Sulla on ihanan avoimia ja elämänmakuisia postauksia!

 6. Emmi kirjoitti:

  Ei ole koskaan tullut kirjoitettua kiitollisuuspäiväkirjaa, vaikka sellainen olisi varmasti paikallaan. ? Itse olen mielettömän kiitollinen omista lapsista, vaikka arki ei aina niin herkkua olekaan. ❤️

 7. Mirva kirjoitti:

  En kirjoita, mutta pitäisi! Tällähetkellä olen kiitollinen lapsista ja ihanasta miehestä. Siitä, että jaksan käydä töissä. Ja auringonpaisteesta.

 8. Hs kirjoitti:

  Kirjoitan vaikeina kausina. Erittäin hyvä väline!

 9. Ninna kirjoitti:

  En kirjoita mutta joka ilta ennen nukkumaanmenoa mietin 3kiitollisuuden aihetta päivästä ja jos en keksi niin sitten jotain omasta elämästäni. Lähipäivinä kiitollinen 1. Minulla on ihana kani 2. Alan oppimaan arvostamaan itseäni yhä enemmän 3. Kiitollinen etten ole ollut kipeänä yhtään sitten viime kevään

 10. Milla kirjoitti:

  Joka päivä ajattelen mistä olen elämästä kiitollinen sairaudesta, kivusta ja vaivoista huolimatta 1. Ihanat Lapset 2. Pitkä parisuhde 3. Asun turvallisessa maassa. Hyvin yksinkertaisia asioita mutta ei itsestäänselviä

 11. Emilia kirjoitti:

  Hei!

  Itse kirjoitan tai luettelen mielessäni asioista joista olen kiitollinen. Asiat voivat olla hyvinkin pieniä ja joskus yksikin asia riittää… ? Tällä hetkellä olen kiitollinen vanhemmista, anoreksiasta/masennuksesta toipuminen pikku askelin, ruoasta ja liikunnasta! ??

 12. Ida kirjoitti:

  En kirjoita mutta voisin kyllä koittaa 🙂 Olen kiitollinen läheisistäni, hyvästä terveydestä ja siitä, että saan toteuttaa itseäni.

 13. Laura kirjoitti:

  Olen jälleen tänä vuonna alkanut kirjoittaa iltaisin ylös kolme asiaa joista olen kiitollinen sillä hetkellä/olen ollut kiitollinen sinä päivänä. Tänään olen kiitollinen niinkin yksinkertaisesta ja arkipäiväisestä asiasta kuin työstäni. Hassua ehkä sanoa noin, mutta tänään se on totta. 🙂

 14. Blonette kirjoitti:

  Moikka, ite oon kirjotellu ehkä eräänlaista kiitollisuuspäiväkirjaa. Tai ehkä enemmänkin oon kirjotellu päivien positiivisia juttuja ylös ja niitä on mukava lukea jälkikäteenkin! Tänään ilahduttaa erityisesti aurinko ja viikon kivat suunnitelmat 🙂

 15. Inka kirjoitti:

  Tällä hetkellä en (vielä) kirjoita kiitollisuuspäiväkirjaa, mutta joskus vuosi pari takaperin kirjoittelin 🙂 Aloitin silloin kirjoittamaan sitä kun elämä oli palasina ja yhtä kaaosta. Nyt taas hullunmyllyn keskellä ja postauksesi jälkeen, rupesin pohtimaan, jos nyt olisi taas sellainen hetki, jolloin olisi hyvä aloittaa uudestaan 🙂

  Tänään ja eilen olen ollut kiitollinen auringonpaisteesta ja siitä että olen kaiken keskellä ehtinyt myös ulos nauttimaan keväästä 🙂

 16. Sanni kirjoitti:

  Pitäis kyllä niin paljon enemmän miettiä näitä asioita, joista saa ja voi olla elämässään kiitollinen. Mä olen kiitollinen siitä, että olen terve ja olen pystynyt tänään käyttämään toimivaa kehoani kuntoillessa jumpassa. Olen kiitollinen läheisistä ihmisistä ympärilläni, myös niistä, ketkä jaksavat soitella minulle päivittäin vaikkei samassa kaupungissa tai maassa asutakaan. Olen myös todella kiitollinen siitä, että aurinko on tullut esille erityisen pitkältä tuntuvan talven ja kylmyyden jälkeen, ja antanut viime aikoina tosi paljon energiaa. On niin paljon asioita, joista olla kiitollinen!

  Kiitos sinulle myös lämminhenkisestä blogista! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *