Hae
Palasia Arjestani

Helppo arkiruoka: broileri-bataattivuoka

Mä alan olla mestari näissä helpoissa arkiruuissa. Oon kerännyt talteen aikamoisen läjän sellaisia reseptejä, jotka on nopsa valmistaa eivätkä maksa maltaita. Harvalla meistä on aikaa ja mielenkiintoa viettää arkipäivinä useita tunteja hellan ääressä. Viikonloput on ajan kassa kokkailua varten! Tämä broileri-bataattivuoka on siitä helppo, että broilerit ja lisukkeet valmistuvat yhtäaikaa samassa uunivuoassa. Bataatin tilalla voi ihan yhtä hyvin käyttää vaikkapa perunaa jos bataatti ei maistu tai se sattuu kaupassa olemaan riistohinnoissa. Ohje on peräisin Kodin kuvalehdestä (2/2015) joka on muuten täynnä helppoja ja hyviä reseptejä! Minä tein reseptin puolikkaana eli tuplaamalla tämän saat ruokaa isommallekin poppoolle 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERABroileri-bataattivuoka

  • 3 broilerin koipireisipalaa (maustamattomia)
  • 1 iso bataatti
  • 2 porkkanaa
  • 2-3 punasipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2-3 tomaattia
  • 1 rkl kuivattua tai muutama oksa rosmariinia
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • ohjeessa oli myös 1pkt chorizomakkaraa, joka sopisi varmasti tähän hyvin! Itselläni sitä ei ollut.

Pese, kuori ja halkaise bataatti kahtia. Pilko puolikkaat isoiksi lohkoiksi. Halkaise kuoritut sipulit kahtia ja viipaloi valkosipulit. Halkaise tomaatit neljään osaan.

Mausta broilerit suolalla ja pippurilla, jos ne ovat maustamattomia. Levitä vihanneslohkot laakeaan vuokaan. Lisää mausteet ja öljyä. Sekoita hyvin. Nosta vuoka uuniin ja aseta uuniritilä vuoan päälle. Laita broilerit ritilälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Testaa kypsyyttä broilereista ja vihanneksista ennen uunista ottoa. Broilerin liha ei saa olla veristä! Sekoita vihanneksia muutaman kerran kypsennyksen aikana ja valele samalla koipireisiä vuokaan kertyneellä nesteellä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eikä ollut vaikeaa!

3 kommenttia

  1. Miu kirjoitti:

    Kiitos reseptissä! Helpot ja ravinnerikkaat arkiruokareseptit ovat jatkossakin enemmän kuin tervetulleita! 🙂
    Näitä uuniruokia pitää muutenkin vielä vähän treenailla, kun uudella kiertoilmauunilla ei ole kokkailu onnistunut ihan entiseen malliin.. Mutta harjoitus tekee mestarin eikö 😉

    • Jonna kirjoitti:

      Kiva kuulla, että tykkäsit! Meillä on ihan tavallinen uuni, mutta olen kuullut että kiertoilmauunissa paistoajat on vähän erilaiset 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *