Hae
Palasia Arjestani

Miksi aina pitää hävetä?

On olemassa monia sellaisia asioita, jotka ovat elämässä ihan normaaleja, mutta niitä täytyy kuitenkin hävetä. On asioita, joita meistä jokainen tekee, mutta jos joudut tekemään niitä julkisella paikalla tai muiden ihmisten läsnäollessa, se hävettää. Lapset on siinä mielessä ihania ettei heitä juuri hävetä. Meidänkin tyttö saattaa töräyttää pierun keskelle kassajonoa tai möläytellä julkisella paikalla milloin mitäkin. Useimmiten nämä möläytykset tapahtuvat paikassa, jossa muut ihmiset ovat hiljaa, kuten täpötäydessä bussissa. Viimeksi bussissa istuessamme hän kailotti kovaan ääneen ”Äiti, sä pierasit!” Todellisuudessa asia ei ollut niin, vaan haju tuli kattoluukun kautta viereisen auton katalysaattorista. Hävettihän se silti 😀

Case hieroja. Kävin tällä viikolla hierojalla ja mä ihan oikeasti stressaan tällaisia tilanteita todella paljon mun erikoisen vatsani vuoksi. Se saattaa pyörähtää ympäri milloin vain ja missä vain. Useimmiten juuri tällaisissa tilanteissa. Mietin jo ennen hierojaa, että mitä jos joskus kävisi niin että juuri kun hieroja olisi käsittelemässä sun pakaroita ja alkaisi pierettää ihan kauheasti? Mitä siinä voisi tehdä? Hieroja todennäköisesti tuntisi jos jännittäisit pakaroitasi kovasti ja yrittäisit pidättää tuhnua. Jos päästäisit kaasut ilmoille ja se tulisi hajun kanssa, niin kyllähän se hävettäisi. Todettakoon, että tällaista tilannetta ei onneksi sattunut, mutta mietinpähän vaan. Kyseessä on kuitenkin ihan normaali elimistön toiminta niin miksi sellaista täytyy hävetä?

Tiedän ettei hyviin käytöstapoihin kuulu piereskellä, kaivella nenää tai kaivella persvakoa keskellä ihmisvilinää. Joskus kuitenkin saattaa tulla pakkotilanne milloin näin joutuu tekemään, mutta kuuluuko sitä hävetä?  Hyviin käytöstapoihin kuuluu myös kiittäminen, anteeksi pyytäminen ja tervehtiminen. Tuskin ihmiset kuitenkaan häpeävät jos jokin niistä jää tekemättä. Saatteko yhtään asian juonesta kiinni? Minusta olisi niin mahtavaa ettei tarvitsisi aina hävetä jotain. Voisi vaan olla ja elää elämää normaalisti ja tehdä asioita vapaasti ilman stressiä.

Ei ihme, että mun pakki on aina niin herkillä kun joutuu tällaisia miettimään 😀

Hei, Ellokselta saatte vielä tänään -20%  Ellos home kodintuotteista, ei tosin koske huonekaluja! Mekoista saatte -25% alennusta, voimassa 8.5 asti! Mekkoihin tästä* ja Ellos home kodintuotteisiin tästä*

8 kommenttia

 1. MariA kirjoitti:

  Voi apua tuo pelko pierusta kesken hieronnan on niin todellinen! Mulle varma ruokavalion siistimiskikka on tuleva hieronta 😀 Nytkin on keskiviikkona aika tulossa ja mietin jo nyt mitä pitäisi syödä että pakki olisi kuosissa keskiviikkona. Kaipa niitä täytyy hävetä siitä syystä että niistä tulee useimmiten hajuhaittoja sellaisiin tilanteisiin missä niitä ei odottaisi. Tosin varsinkin naisten piereskely on varmaan aika tiukassa istuva tabu.. Samasta syystä häpeän suuresti ajamattomia säärikarvojani, koska vaikka ne ovat vaaleita niin tulee olo että varmasti loukkaan jotakuta jos sattuisin menemään sääret paljaina julkisilla paikoilla. Ihan typerää kun ajattelee järjellä, mutta tällaisia päähänpinttymiä meihin vaan taidetaan kasvattaa yhteiskunnan toimesta. Tosin joskus riittää vain yksi painokas mielipide yhdeltä ihmiseltä oikeassa paikassa.

 2. Taru kirjoitti:

  Hahah.:D Veikkaan että hierojat ovat tottuneet paukuttelijoihin. Viimeksi kun olin hieronnassa, verhon takana hierottavana ollut piereskeli eikä hieroja tuntunut mitään välittävän. 😀 Olisihan se silti tosi kiusallista…

  • Jonna kirjoitti:

   Kiusallista nimenomaan! Jännä silti, koska ihan normaali ruumintoimintohan se on. Ja sanoohan vanha sananlaskukin, että kuka pierua pidättää se muutakin vilppiä harrastaa 😀

 3. ulla kirjoitti:

  Hyvä kirjoitus. 🙂 mä olen opetellut jo aika hyvin elämään pois ajatuksesta : Mitä muut ajattelee”. Mitä stressata pikku jutuista, isompiakin huolia. ,?

  • Jonna kirjoitti:

   JA niitä isompia riittää välillä vaikka muille jakaa! Niin kuin tuo 5-vuotiaan uhma nyt päällimmäisenä…

 4. ninna kirjoitti:

  inhimillistä tuo paukuttelu sitäpaitsi epäterveellistä pidättää samoin paskaaminen.jos on isohätä tairipulu kunnolla van yleises vessas en ymmärrä miksi jotku ei voi yleusesvessas käydä sen takii tai poikays tävän luona käydä paskal.pierut tullu joogassa hammaslääkäris hieronnas jumpas salil ym tietty ei se kiva ole mut ajattelen eivoimitään.harjaan hiuksia julkisis ja sitä katsotaan mut se on hyötykäyttöö.muut somettaa.sitä en tosin ymmärrä miten ihmisetkehtaa intiimi ja tosi henkkoht asioita julkisis puhuaesim puhelimes

  • Jonna kirjoitti:

   Se on muuten ihan hirveää kuunnella joiden perheriitaa vierestä! Tai mitä vaan henkilökohtaisia asioita kun puhutaan puhelimeen..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *