Hae
Palasia Arjestani

Makoisat ja täyttävät chafflet (keto, vhh)

täyttävät chafflet

Tiedättekö mitä on täyttävät chafflet? Ne on vähän niin kuin vohveleita (waffle), mutta taikinaan tulee juustoa. Nimestä waffle+cheese saadaan kätevästi chaffle. Mietin jo instan puolella (@jonna_musakka), että mikä tämän suomenkielinen nimi olisi ja samalla logiikalla taiteiltuna se olisi juhveli 😀 Kuulostaa todella typerältä, joten pitäydyn chaffle -nimityksessä. Juustoa vohvelitaikinaan, kaikkea ne keksivät, oli mun ensimäinen ajatus asiasta. Varsinkin jenkkiläisissä ”ketopiireissä” chafflet ovat todella suosittuja ja niitä kokataan niin suolaisina aterioina kuin jälkkäreinäkin. Chafflen voit tarjoilla ikään kuin kerrosleipänä tai vaikka tacomallisena, niin kuin minä tein. Väliin voit laittaa mitä tahansa maan ja taivaan väliltä. Chafflet on siis helppo tehdä myös kasvisversioina, jos maitotuotteet sopivat ruokavalioosi. Oman chaffleni tein hieman tuhdimmilla täytteillä, koska minulla se toimitti varsinaisen aterian virkaa ja mies oli sopivasti paistellut juuri läjän pekonia. Pekonia meillä käytetään aika harvoin sen sisältämän nitriitin vuoksi, mutta kyllähän se tuo makua ruokaan kuin ruokaan.

Chaffelt ovat maukkaita, täyttäviä ja todella helppoja tehdä, jos vain omistat vohveliraudan!

Makoisat & täyttävät chafflet

  • n .1,2 dl juustoraastetta (käytin mozzarellaa)
  • 1 kananmuna
  • n. ruokalusikallinen pieneksi pilkottua sipulia
  • suolaa + muita mausteita oman maun mukaan
  • täytteeksi esim. salaattia, avocadoa, pekonia, tomaattia jne mitä mieli tekee!

Pilko pieni pala sipulia pieneksi. Vispaa munan rakenne rikki kulhossa. Sekoita kananmunaan juustoraaste, sipulisilppu ja mausteet.

Kuumenna vohvelirauta. Sulata vohveliraudalle vähän voita tai kookosöljyä ja kaada taikina siihen. Anna paistua, kunnes vohveli on kauniin ruskea (pari kolme minuuttia).

Anna vohvelin jäähtyä hetki ja tee siitä kerros sandwich tai tacomallinen versio. Täytä chaffle haluamillasi täytteillä ja herkuttele!

täyttävät chafflet

Edellinen postaus: Motivaatio kirjoittamiseen on kadonnut

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

 

4 kommenttia

  1. Mari Kurjenmaa kirjoitti:

    Varmaan hyvää! Tätä on tehtävä.

    • Jonna kirjoitti:

      Joo, oli kyllä! Seuraavaksi voisi kokeilla chaffleista makeampaa versiota, slurps 🙂

  2. Katrin Boullenot kirjoitti:

    Olen luopunut vohveliraudastani. Onnistuisko ihan paistinpannulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *