Hae
Palasia Arjestani

Tulot ja menot viimeisen viikon ajalta

tulot ja menot

Heippa, näin sunnuntain kunniaksi ajattelin jakaa teille mun tulot ja menot viimeisen viikon ajalta. Rahahan se on joka aina kiinnostaa ja ainakin itse tykkään lukea muiden raha-aiheisia juttuja. Moni on sanonut, että korona-aika on jättänyt enemmän rahaa säästöön, kun ei pääse tuhlailemaan ostoskeskuksiin ja kaikki turha kulutus jää pois. En ole itse mikään kauhea tuhlari muutenkaan, mutta viimeisen viikon aikana olen tehnyt pari isompaa ja harkittua hankintaa. Palkka minulle tulee kaksi kertaa kuussa, mutta tähän viikon ajanjaksoon ei sitä tullut ollenkaan. Nyt kun palkka on tullut kahdesti kuussa, tuntuu että rahaa olisi muka jotenkin enemmän! Mene ja tiedä, mutta onhan se kiva huijata itseään 😀 Merkkaan listaukseen + tulojen eteen ja – menojen eteen.

Tulot ja menot 23.3 – 29.3.2020

+ lapsilisä 94,88e

+ muiden osuus lapsille hankitusta airtrackista, 140e.

-ruoka ja päivittäisostokset 97,69e

-harrastukset & vapaa-aika, 12e

-luokittelemattomat menot 848,80e

tulot yhteensä 234,88e ja menot 958,49e.

Käytän tulojen ja menojen seurantaan Dansken nettipankkia, jossa ohjelma luokittelee suoraa kaiken valmiiksi. En ole vieläkään oppinut tekemään minkäänlaista budjettia, vaan seuraan kulutusta viikko- ja kuukausitasolla Danskesta suoraan. Ehkä jossain vaiheessa otan taas käyttöön Pennon tai jonkun muun vastaavan sovelluksen, jonka avulla voi vieläkin tarkemmin seurata rahan käyttöä. Tällä hetkellä kuitenkin näin.

menojen tarkastelu lähemmin

Käydäänpä menoja vielä vähän tarkemmin läpi. Ruoka & päivittäisostoksen sisältävät kolme alakategoriaa, joihin 97.69 euroa jakaantuvat näin: ruokakaupat ja marketit 68,09e, lounas- ja pikaruokaravintolat 20,65e ja kioskit 8,95e. Käytiin viime viikonloppuna mäkkärissä, jonka minä kustansin ja R-kioskilta ostin pari bcaa-juomaa sekä namia. Harrastkset ja vapaa-aika -kategoria käsittää mm. kahvilat ja ravintolat ja niihin on mennyt 12e. Tämä summa kertyi Espresso housesta, josta kävin hakemassa kahtena päivänä hävikkikassin. Suurin kuluerä viimeisen viikon aikana on ollut luokittelemattomat menot, jotka olen maksanut toiselta tililtä. Ostin pari päivää sitten kauan himoitsemani Fatboyn riippukeinun Hulluilta päiviltä ja siihen lisäksi vielä pari juomalasia. Nämä kustansivat yhteensä 378, 80e. Normaalisti pelkkä riippukeinu maksaa 419e. Hullareilta tilattuna mukaan tuli vielä suojapeite sekä tyyny ja yhdessä näiden kanssa normaalihinta olisi ollut 538e! Nyt maksoin koko paketista 369e. Onhan tuossa jo iso säästö ja tämä oli asia, jonka hankkimista olen pohtinut viimeiset kolme vuotta! Ei ollut ainakaan mikään hätiköity ostos, vaikka kallis olikin 😀 Tämän lisäksi siirsin Nordnetin rahastoon 470 euroa eli tämä summa meni sijoituksiin ja näin ollen minulle itselleni.

tulot ja menot

viimeisen viikon tulot

Noista tuloista sen verran, että lapsilisät maksetaan minun tililleni joka kuukausi. Me päätettiin tytön syntyessä ettei lapsilisiä käytetä mihinkään ellei oikeasti ole hätä ja tarve. Siirrän joka kuukausi lapsilisät tytön omaan rahastoon, jonka hän saa haltuunsa sitten hamassa tulevaisuudessa ja toivottavasti käyttää rahan järkevästi tai säästää ne. Ostettiin porukalla tytöille kesäksi mökille airtrack tarjouksesta ja jatkopaloineen se tuli maksamaan noin 210e. Tuo 140 euroa on siis muiden osuus minulle, sillä minä hoidin tilaus- ja maksupolitiikan.

No semmoset oli mun tulot ja menot ajalta 23.3-23.9. Kiinostaako teitä tällaiset postaukset jatkossakin?

Edellinen postaus: Mehevä taatelikakku sopii myös kevääseen

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

6 kommenttia

 1. minna kirjoitti:

  Jäi kiinnostamaan se riippukeinu, miltä se näyttää. Selasin muuten huvikseen äsken HUS:n työpaikkailmoituksia. Siellä oli useampi labrahoitajan/bioanalyytikon paikka…

  • Jonna kirjoitti:

   Googlaamalla Fatboy riippukeinu löytyy! On siis sellainen jalallinen versio eli ei ripusteta minnekään puiden väliin 🙂 Joo, kyllä meille töitä löytyy ja jos kenkulia nyt tulee, niin meen ainakin hetkeksi HuSille!

 2. Eve kirjoitti:

  On kyllä aina hauska nähdä miten muut käyttää rahaa. Itse lukeudun vähän siihen että opeteltu on kantapään kautta, mitään maksuhäiriöitä ei ole mutta ennen meni kaikki mitä tuli, koska tuli tilailtua sitä sun tätä ja se kierrehän jatkui ja jatkui vaan kun laskut aina tuli 😉 Jossain vaiheessa maksoin kaikki pois ja sain puhtaan pöydän, nyt on elelty jo pikkuisen fiksummin ja jos tilaan niin maksan sen heti. Nordnet on myös käytössä ja sijoitushommia ”opiskeltu” myös.

  • Jonna kirjoitti:

   Kuulostaa hyvin pitkältä samalta tarinalta kuin mullakin! Ennen mulla meni ihan kaikki, jokaista senttiä myöden. Tuon nykyisen kaksilahkeisen kun tapasin ja ostettiin eka asunto, niin innostuin perustamaan rahaston itselleni. Siitä se sitten lähti! Sijoitushommia olisi kiva opiskella enemmänkin kun vaan aikaa olisi..

 3. Amanda kirjoitti:

  Nämä rahapostaukset ovat todella mielenkiintoisia, näitä lisää! Ja olisi kiva jos tekisit pitkästä aikaa videoita YouTubeen, esim kotikuntoilu video tulisi minulle tarpeeseen, nyt kun on salilla käynti tauolla 🙂

  Kiinnostaa myös, että onko tuossa teidän viikon ruokaostokset vai sinun maksamasi osuus? Tykkään itsekin seurailla tuloja ja menoja, meillä menee ruokaan viikossa 120-150€ (2 aikuista ja 3 lasta), jotain järkeviä muutoksia olen tehnyt, mutta vieläkin voisi järkevöittää ruokaostoksia.. 🙂 Liikaa en kuitenkaan halua pihistellä, koska sekin on aikoinaan koettu pakon edestä. Mielenkiintoista kuitenkin seurata menoja ja tuloja, ja kyllähän se on silmiä avaavaa että mihin ne rahat katoaa.. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Moi, rahapostaukset on munkin mielestä tosi mielenkiintoisia! YouTube-videoita tulee taas kunhan saan ostettua uuden koneen:)

   Tuossa on siis vain mun osuus viikon ruuista! Siihen voi ainakin saman verran laittaa lisää, jos haluaa miehenkin ostokset laskea samaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *