Suklaa-banaanikakku maapähkinäkuorrutteella.
No nyt leivottiin jenkkityyliin! Löysin tämän kohtuullisen tuhdin kakun ohjeen Maku-lehdestä (5/2013). Kakku on just niin hyvää miltä kuulostaakin ja mun mittapuulla helppo tehdäkin 🙂
Enpä ole aikaisemmin maapähkinävoita käyttänyt leivonnassa, ainakaan muistaakseni. Kuorrute kakun päällä oli mielettömän hyvää ja sitä olis voinut nuoleskella useammastakin lusikasta…
Kakun ainekset
- 100g pehmeää voita
- 2 1/2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 2 kypsää banaania
- 3 dl vehnäjauhoja
- 100g maitosuklaata
- 1 tl soodaa
- 1/2 tl leivinjauhetta
- 1/2 dl kermaa
Maapähkinäkuorrute
- 1 1/2 dl sokeria
- 60g pehmeää voita
- 1 1/3 dl maapähkinälevitettä
- 100g maustamatonta tuorejuustoa
- 1/2 dl tomusokeria
- 1/2 tl vaniljasokeria
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kulhossa kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen ja koko ajan vatkaten. Lisää muussatut banaanit.
Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, rouhittu suklaa, sooda ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan. Kääntele joukkoon kerma.
Vuoraa irtopohjavuoka (n.23 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes kakku vaikuttaa tikulla kokeiltaessa kypsältä. Jäähdytä kakku hyvin.
Vatkaa sokeri ja pehmeä voi kulhossa kuohkeaksi. Lisää maapähkinälevite ja vatkaa hetki. Lisää loput ainekset ja vatkaa nopeasti tasaiseksi. Siirrä tarvittaessa hetkeksi jääkaappiin.
Pursota tai levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Koristele esim. suolapähkinöillä ja suklaalastuilla!
eiiiiiiiiiiiii! tai siis jooo! tai siis ei. MUTJOOO. näyttää liian hyvältä 😀 miks teet tän mulle?! :DD
Hahaa, pakko kiusata välillä 😀 Toi oli tosi tuhtia eli yksi pala riittää vallan hyvin (loput syötin duunikavereille…)
No namskis! 🙂 Aikas hyvä resepti, ei tarvi paljon muokata niin saa tuosta paleoon sopivan. Itelle kun ei tuo vehnäjauho käy. Oi että, oliko muuten vähän niinku snickersiä olis syönyt? Se on kyl mun lemppari suklaapötkö 😀 Aina oon ettimässä ohjeita jotka matkis snickersiä 😀 Se miten muokkaisin tätä paleoksi on et kakussa sokeri hunajaksi, jauho mantelijauhoksi, kerma kookosmaidoksi (jos sitä ei tarvinnut vatkata?) tai sit vaa laktoositonta/luomua, maitosuklaa tosi tummaan/maidottomaan suklaaseen. Ja sit kuorrutteessa sokeri kookossokeriin, muuten hunajaa tai miksei vaahterasiirappia(kin), perus vaniljamaustetta ja tuorejuuston varmaan jättäis pois kokonaan. Sit kattelis että miltä se vaikuttaa, jos sen sijaan laittais vaikka kookosmaitoa.. Olihan tuossa korvattavaa 😀 Mutta tosiaan, en usko että mikään näistä vaikuttais tuon makuun/laatuun merkittävästi, paitsi tuo tuorejuusto. Varsinkin siinä mielessä että ilman sitä tulee pienempi määrä tuota kuorrutetta… Mutta niin, tällästä nyt ei söis kuitenkaan tavallaan päivittäin, joten ehkä mä voisin jättää maitotuotteiden käyttökerrat just tälläsiin erikoisjuttuihin 🙂 Ottaa sitten vaikka laktoosittomia vaihtoehtoja. Ja en mä kyl lähtis voita vaihtaan kuin just korkeintaan laktoosittomaan. Sit tuliskin jo ihan eri kakku! Mut tosiaan erittäin hyvän kuulonen resepti! Pakko tuohon ois varmaan niitä suolapähkinöitä viskoa pinnalle, kun niitä on snickersissäkin ;D
Hei kokeile ihmeessä! Vois muuten toimiakin noilla aineksilla 🙂 Kerro jos koklaat!!
Millaista maapähkinälevitettä käytit tähän?
Öhh, merkkiä en kyllä muista. Luomua se oli ja ihan sellaista smoothia maapähkinälevitettä, ei mitään rakeista, Prisman hyllyltä löytyi!
No niin, varmaan siis aika lailla samaa tavaraa kuin mitä itsellä on kaapissa. Mietin just sitä, että käykö ns. terveellinen maapähkinävoi vai pitääkö olla sokerista 😀 Tätä pitää tehdä lähiaikoina, rakastan banaanileivonnaisia. Ja suklaaleivonnaisia. Ja pähkinäleivonnaisia. Eli tämä kuulostaa täydelliseltä 😀
Ei ehkä kannata mitään kauhean sokerista käyttää kun karkuun tulee muutenkin sokeria! Ihan semmottiis normi maapähkinävoi passaa hyvin 🙂