Hae
Palasia Arjestani

Projekti takaisin kuntoon, osa 1

Processed with VSCO with a6 preset

Elämäntapamuutos ei tapahdu hetkessä. Mä olen mullekaikkihetinyt tyyppinen ihminen ja lannistun helposti, jos kaikki asiat eivät loksahda kerralla kohdalleen. Nyt mä olen jo liian kauan rypenyt itsesäälissä ja kurjassa olotilassani. Sain alkuviikosta vihdoin itseäni niskasta kiinni ja päätin, että nyt on vain tehtävä asioita itseni ja tavoitteideni eteen. On mietittävä mitä haluan ja kuinka sen aion toteuttaa. Se on selvää etten pysty kaikkia muutoksia tekemään kerralla, joten olen mielessäni jaotellut asiat tärkeysjärjestykseen ja otan ne haltuun pikku hiljaa.

Processed with VSCO with a6 preset

Itselleni tärkein juttu on ottaa haltuun oma ajatusmaailma ja poistaa turhanpäiväiset stressitekijät. On opeteltava taas kehumaan itseään ja jätettävä negatiiviset ajatukset pois. Haukkumalla ja parjaamalla itseäni en varmasti pääse kovin pitkälle. Seuraavissa muutoksen vaiheissa tarvitaan nimittänyt enemmän itsekuria ja sitä on lähes mahdoton pitää, jos ajatusmaailma on valmiiksi negatiivinen. Positiivisuutta ja armoa itseäni kohtaan on siis työstettävä!

Processed with VSCO with a6 preset

Mä otan liian helposti asioista stressiä ja pienistä puroista kasvaa tässäkin asiassa valtameri, jos sille vain antaa mahdollisuuden. Toisaalta pienen stressin saattelemana saan itsestäni usein enemmän irti, mutta ymmärrätte varmaan mitä tarkoitan. Jos stressaa kaikista pienistäkin asioista suunnattomasti, kohta on pää ja ajatukset niin solmussa, ettei elämästä tule mitään. Näin kävi mulle. Annoin vastoinkäymisille vallan ja unohdin itseni siinä välissä. Helppoa se näin jälkeenpäin on sanoa, mutta tiedän aika pitkälti missä vaiheessa asiat alkoivat mennä alamäkeä. Kelkka olisi pitänyt kääntää heti alussa, mutta en tajunnut sitä tehdä. Siihen kun lisätään muutamat muut vastoinkäymiset niin melkoista vuoristorataahan tämä elämä on kevään aikana ollut. Nyt aion tehdä asioita ilolla ja ajan kanssa. Jos tuntuu ettei treenaaminen huvita niin sitten ollaan kotona. Jos huvittaa treenata niin teen sen minkä pystyn ilman murehtimista siitä etten pysty kaikkea tekemään. Ja joskus on ihan kivaa vain olla tekemättä yhtään mitään!

Processed with VSCO with a6 preset

Torstaina päätin vaan chillailla. Heitin nopean treenin salilla ja loppuilta vaan oltiin kotosalla. Laitettiin hyvää ruokaa, leikittiin tytön kanssa ja puuhasteltiin. Kotona olo on mulle kaikista parasta stressin hallintaa ulkoilun ohella. Saan kasattua ja jäsenneltyä ajatuksiani puuhastelun ohessa. Töllöstä pari hyvää ohjelmaa, parvekkeen laiton suunnittelua ja uusien reseptien tsekkailua. Siinä mieli lepää 😉

Mikä teille on paras keino rauhoittua ja hallita stressiä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.