Hae
Palasia Arjestani

Vähän designiä elämään.

Eilen jo vihjasin, että halajaisin kovasti jotain peiniä design-juttuja kotiin. En mitään suurta, kallista ja pröystäilevää vaan jotain pientä, ajatonta ja kaunista. Kuten esimerkiksi se String-hylly. Olen miettinyt sen hankintaa jo pari vuotta, mutta vielä joudun vähän aikaa siitä haaveilemaan 🙂

stringString-hylly tulisi tytön sängyn yläpuolelle ja siihen voisi laittaa tytön kirjoja sekä rakkaita leluja. Hyllyn alle tahtoisin Marimekon Kamerun-julisteen.

julisteLampuista tykkään kovasti ja ainakin keittiöön tahtoisin meille uuden valaisimen. Myös jokin pienempi pöydälle tai hyllylle aseteltava lamppu saisi meiltä kodin, kuten tämä Johtoin valoroikka 🙂

valoroikka

Olohuoneen seinä kaipaa Eelovin Lintukotoa ja makkariin tarvittais myös seinälle asennettavat lukulamput.

lintukoto

Jos jossakin vaiheessa saadaan isompi asunto ja tytölle oma huone niin sinne tulee ehdottomasti Muuton Myy-valaisin! Jotenkin todella symppis 🙂

myy

Kukkiahan meidän kodosta löytyy todella paljon ja hankintalistalla on jo pitkään ollut Kekkilän vihervalo. Myös viherseinä olisi niin mun juttu!

vihervaloviherseinä

Eteinen meillä on edelleen todellinen murheenkryyni, koska en osaa päättää hankitaanko eteiseen suuri vaatekaappi vai tuunaisinko vanhasta televisiotasosta sinne penkin ja laittaisin seinälle jonkin kivan naulakon.. Eteinen on jotenkin todella laimea ja valju ja kaipaa sitä jotain näyttääkseen viihtyisältä. Design house Stocholmin Wave-naulakko on aika hauskan näköinen 🙂

naulakkoNaulakon lisäksi pitäisi varmaan maalata seinää, tapetoida tai ainakin asentaa jokin kangasjuttu seinälle. Ja ehkä jokin hyllykin tarvitaan. Ehkäpä toinen String-hylly 😉

Mähän luen todella paljon sisutuslehtiä ja -blogeja ja ideoita kyllä riittää, mutta toteutus uupuu. Mulla on päässä miljoona hienoa ja nerokasta sisustusideaa, mutta en saa koskaan niitä toteutettua. Jostain syystä suuresta halusta käsillä ja itse tekemistä kohtaan en ikinä saa mitään aloitettua. Haaveilen vaan, että toi olis kiva ja ton voisin toteuttaa joku päivä, mut tekemättä ne jää. Arvostan ja ihailen suunnattomasti sellaisia ihmisiä, jotka osaavat ja jaksavat tehdä itse juttuja kotona ja muutenkin. Mitenkähän minäkin oppisin? Tai ylipäänsä saisin aloitettua? Oletteko te DIY-ihmisiä (Do It Yourself) vai ostatteko aina tuotteet ja palvelut valmiina? Ja tähän väliin voi myös linkata hyviä sisustus ja DIY-blogeja jos sellaisia seuraatte 🙂

Kaikki kuvat ja tuotteet: Finnish Design Shop.

8 kommenttia

 1. Eveliina kirjoitti:

  Minä olen todella kova sisustamaan, ja jonkun verran olen Instagramin ja oman bloginkin puolelle jotain sisustusjuttuja laitellut. Suurimmaksi osaksi ostan valmiina, mutta olen myös tehnyt/tuunannut itse juttuja jos kaupasta ei valmiina löydy mieleisiä.

  Esim. pienistä jutuista joulukranssin tein itse, ja vähän isommista jotain mainitakseni niin eräällä eksällä teetin aikanaan sängynpäädyn (normaalia korkeampi ja pidettävissä joko hupun kanssa tai ilman), ja olen itse maalannut kaksi lipastoani. Ite kun tekee niin viimeistään sitten saa mieluista, mutta ihan kaikkea en voi räpeltää kun en ole mikään kovinkaan taitava itse toteuttamisessa, tuo suunnittelu on ennemminkin mun juttu.

  Sisustamisessa mun mielestä tärkeintä on se että asunnossa noudatetaan samaa kaavaa joka tavalla tai toisella siirtyy huoneesta toiseen, niin etteivät ne ole eri pareja. Samoin huonekalujen materiaali/väritys (myös tekstiilien värit ja kuvioinnit) pitäisi miettiä toisiinsa sopivaksi, sekamelskasta en tykkää ja vaikka olisi kuinka hienoja tavaroita niin ne eivät pääse oikeuksiinsa jos asunto on sotkuinen, tai jos asiat eivät sovi kokonaisuuteen 🙂

  http://musclefetish.blogspot.fi/

  • Jonna kirjoitti:

   Sulla onkin mieletön sisustajan silmä ja tosi hyvä maku 🙂 itsekin yritän tästä kämpästä hiljalleen saada vähän harmonisempaa. Tykkään tosin värikkäistä ja vähän erikoisistakin jutuista niin välillä on tosi vaikeaa miettiä et mikä sopii ja mikä ei. Mä tykkään vanhoistakin huonekaluista ja esineistä mut mies taas ei. Taidettakin tahtoisin meille hankkia mut kaikki mistä mä tykkään niin mies vihaa 😀 helppoo!

   Kaipa se vaan pitäis ottaa ja aloittaa tekemään. Sillä sitä oppisi. Muutama pienempi idea mulla olis plakkarissa niin voisin vaikka aloittaa niillä 🙂

   Meillä ehkä ainoa jokaisessa huoneessa toistuva kaava on lapsen lelut 😀

   • Eveliina kirjoitti:

    Toi on kyllä paha jos toinen osapuolista vastustaa jotain juttua, kompromisseja pitäis tehdä 😀 Meillä mua ahdisti se kun miehellä oli viherkasveja, kolme pienempää kasvia ikkunalaudalla olkkarissa ja yksi todella iso lattiaruukussa olkkarin nurkassa, ja mä kun VIHAAN viherkasveja 😀 (Jep, olen erikoinen nainen ja viha on voimakas ilmaisu) Hehee. Mä oon niin pinko sisustamisen suhteen että koen vihreät viherkasvit sisustukseen sopimattomiksi, ja mulle tulee niistä aina mieleen joku mummola ja vanhat ihmiset. Jos jotain ”kasveja” pitää olla niin sitten niitä peikonpuun/pähkinäpuun käppyröitä oksia, jotain viljavyyhtejä, kaisloja tms minimalistista. Tai leikkokukkia toisinaan, orkideat on mun mielestä hienoja että nekin kävisi. Onneksi kuitenkin mies ihan oma-aloitteisesti sanoi mun muuton jälkeen että jaa, noi viherkasvit ei kyllä enää istu tänne ja saatiin heitettyä kaikki ikkunalaudalta pois. Nyt meillä on vaan se iso kasvi nurkassa, mutta sitä mä siedän, se on ihan jees (tosin mies sanoi että heitetään sekin pois).

    Toi on ehkä paras teema ikinä: huonesta toiseen lasten leluja 😀

    • Jonna kirjoitti:

     Mä oon kans pikku hiljaa kukkia nyt vähennellyt meidän kämpästä. Mystisesti osa on kyllä tajunnut heittää henkensä ihan itse mun pelastusyrityksistä huolimatta 😀 Tänään just heitin yhden roskikseen, mut sen kuolema on oikeastaan kissojen syytä..

     Orkideat on mustakin tosi kauniita. Vaikeita vaan pitää hengissä! Mulla on kotona yksi orkidea joka on tähän astisista pitkäikäisin, sinnittelyt rassukka jo kaksi vuotta kohta. Ostin sen Sörnäisten Lidlistä kun odotin tyttöä 🙂

     Jotain fiksuja säilytysratkaisuja noille muksun leluille täytyy löytää mut nyt en jaksa niitä edes miettiä kun jouluna leluja kuitenkin tulee lisää 😀 Salaa eilen viskasin kassillisen vähemmällä käytöllä olevia leluja varastoon! Eteen päin se on jo sekin 🙂

 2. LauraR. kirjoitti:

  Voi, tollanen seinään laitettava viherkasviteline olis kätsy. Mä haaveilen tasaisin väliajoin aina jonkinlaisesta pitkäkestoisesta viherkasvista leikkokukkien sijaan, mutta nuo kaksi kissaa kun syövät ihan kaiken mahdollisen, ei kasvia voi sijoittaa mihinkään mihin ne pääsevät. Tollanen vois olla aika näppärä, kunhan siihen ei hankkisi mitään liian roikkuvaa ettei seuraava ongelma ole ilmaan loikkivat kissat 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Toi olis kyllä kätevä 🙂 ehkä pukki tuo? Meillä ei onneks kissat välitä enää kukista niin voi vaikka lattialla tai pöydällä pitää. Yhteen aikaan ne repi ja söi kaikki kukat mut onneks se vaihe meni ohi 🙂

 3. Maarit kirjoitti:

  Oli sitten ihan pakko tilata toi wave-naulakko 🙂 Lastenhuoneisiin jo pitkään ollut naulakot hakusessa, mut mieleistä ei oo tullu vastaan. Nyt tuli! Taas kannatti sun blogia lukea 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Ooh! Se naulakko on kyllä tosi ihana 🙂 Tykkäisin siitä itsekin kovasti. Tiedä vaikka saisin ostettua samanlaisen meille eteiseen 😉 Myös Hang it all- naulakko olis niiiiiin mun juttu!

   Aika nopeesti tuli muuten mun paketti perille Finnish design shopista. Tiistaina tilasin ja äsken tuli postin saapumisilmoitus kännykkään 🙂 Itselle en kyllä nyt tilannut mitään, pelkkiä lahjoja vaan. Jos sit aleista tilais jonkun jutun itsellekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *