Hae
Palasia Arjestani

Kaksi kolmesta.

Ja niinhän siinä kävi, että meidän tytön tyllerö sairastui ensimmäistä kertaa viime yönä. Tyttö nukkuu normaalisti läpi yön heräilemättä, mutta toissa yönä herätti kahden jälkeen ihmeellisellä vaikeroinnilla. Kävin tyrkkäämässä tutin suuhun ja tyttö simahti saman tien. Kunnes herätti taas vartin päästä. Silittelin päätä ja huomasin samalla, että mimmihän on ihan tulikuuma! Kuumemittariin saatiin lukema 38,3 astetta ja eikun panadolia nassuun. Sillä nukuttiinkin sitten aamuun asti. Eilen päivällä pahin kuumepiikki oli 39 astetta ja sen jälkeen ei ole enää lämpöä nostellut. Uni tuntuu tosin edelleen maistuvan, koska sain laittaa mimmin unille tänäänkin melkein heti aamupuuron jälkeen 🙂 Minä täällä vielä taistelen tautia vastaan, toivotaan ettei se minuun iske ollenkaan!

Kuumeinen töttöröö.

Maanantaina kävin tekemässä salilla rinnan ja olkapäät. Koko päivän olin ollut tosi hyvillä fiiliksillä, mutta iltaa kohti syystä tai toisesta alkoi taas pikkuinen elin kasvaa otsikkoon. Salilla pysyttelin visusti omissa oloissani, pidin musiikit korvilla ja keskityin vain omaan tekemiseeni. Sain taas vaihteeksi treenattua muskulat niin järisyttävään pumppiin, että juomapuollon huulille vieminenkin oli  varsinainen olympiasuoritus! Mistä näitä hyviä treenejä nyt oikein tulee!?

Ärrin murrin intervallia aloittamassa.
Ei se aina hymyilytä 😀

Rinnalle vaihdettiin vinopenkki tasapenkkiin tai oikeastaan lievään alaviistopenkkiin. Hyvä venytys joka toistolla ja räjähtävästi ylös. Hyvin pumppautui tissit jo viidellä sarjalla! Olkapäille pystypunnerrusta käsipainoilla seisten, niskantakaa punnerrusta tangolla, vipareita taljassa ja käsipainoilla ja pystysoutua taljassa. Tarkoituksena oli kokeilla jotain uutta liikettä jumpan loppuun, mut eipä siinä räjähdystilassa mitään voinut enää testata, pumppi oli niiiiiiiin järkyttävä! Intervalli treenin päälle, vaikka ei olis huvittanut pätkääkään. Aattelin sitten, että eihän se ole kuin yksi viistoista minuuttinen. Sen nyt jaksaa kuka vaan 🙂

Pikku hiksa 🙂
Treenin päälle kanaa, riisiä ja basilikalla maustettua kesäkurpitsaraastetta.

Eilinen oli tosiaan vähän raskas päivä. Aamupäivällä ajattelin vetää jonkun jumpan kotona, mut en sit jaksanutkaan. Ei vaan huvittanut. Vähän siivoilin ja laittelin ruokaa sillä aikaa, kun mimmi oli unillaan. Isäntä sai duunipaikaltaan jouluna kalkkunan niin paisteltiin se nyt ruuaksi. Riittää pariksi päiväksi 😀

Köntsä viljakalkkunaa.

Ite tein marinadin öljystä ja kasasta mausteita.
Kalkkunalle marinaditakki.
Päätyi lautaselle kera vihannesten.

 Iltapäivällä iski energiapiikki ja päätin sit kuitenkin tehdä vähän kotijumppaa. Ensin dailyhiitin toistohaaste ja päälle lovingfitin vatsatreeni.

Toistohaasteessa liikkeenä oli punnerrus + jalan koukistus vatsan alle. 15 toistoa jaksoin tehdä raskaammalla tyylillä (oikeita punnerruksia) ja siihen päälle 17 toistoa polvet maassa.

Aloitusasento.

Punnerrus.

Takaisin ylös lankkuasentoon.

Jalan koukistus vatsan alle, puristus vatsalla!

Sama toisella.

 Näitä niin monta kuin tulee ja päälle sama polviltaan loppuun asti. Kuvaaja ei malttanut lopettaa räpsimistä 😀

Ketterästi ylös.
Olipa rankkoo!

Oikeesti oli!
Pose pose! Huusi kuvaaja… Ei pystyny.

No niin ja sit tuohon päälle vielä se vatsatreeni. Oli muuten kohtuullisen rankka! Tänään on vatsat ja kyljet mukavan arat 🙂

Liike 1: Sliding pull-ins & Plank outs combo. Molemmat yhteensä on yksi toisto. Näitä 20 toistoa.
Jalkojen alle käsipyyhkeet.

Aloitusasento.
Jalkojen veto vatsan alle. Oikeasti koukuss, ei näin suorana.

Takaisin aloitusasentoon.

Siitä kyynärnojaan.

Jalat auki.
Jalat kiinni, nousu suorille käsille ja alusta. Tässä oli yksi toisto!
Liike 2: 20 side scissors & 10 toe touches. Näitä neljä rundia. Molemmat puolet tehtynä on yksi rundi.
Puolikylkisennossa, alimmainen käsi tukemassa, päällimäinen käsi tasapainottaa.
Saksataan jaloilla vatsa tiukkana, tuntuu kyljissä!

Päälle vielä näitä vatsoja. Aloitusasento.

Kosketus (tai ainakin yritys :D) varpaisiin. 
Tee sama vielä toiselle puolelle + varpaisiin kosketukset. Tämä oli yksi kierros! Neljä tehdään 🙂

Liike 3: Triple twist combo. 20 toistoa. Keskelle + molemmille sivuille tehtynä on yksi toisto!
Aloitusasento.
Puristus alavatsalla.

Sama toiselle kyljelle.

Ja puristus kyljellä.

Vielä toinen puoli.
Mitä typerämpi ilme sitä enemmän tuntuu!
Tässä oli yksi toisto, tee 20!
Liike 4: Chops sit up (halonhakkaaja). 20 toisto per puoli. Tee ensin toinen puoli kokonaisuudessaan ja sen jälkeen toinen.
Aloitusasento.
Nosto vatsoille ja vienti vastakkaiselle kyljelle.
 Tee näitä 20 toistoa ja sitten toiselle puolelle.
Aloitusasento.

Vatsoilla nosto ja kierto vastakkaiselle puolelle. Näitä myös 20!
Liike 5: Ballet side bends. Yhteensä 40 toistoa.
Taivutus toiselle puolen.
Ja toiselle.

Näitä yhteensä 40!
Siinäpä ne..
Workout done!

Se oli semmoinen jumppa se. Erittäin hyvä vatsajumppa ettenkö sanoisi. Tuossa olis pitänyt tehdä aikaa vastaan, mut en mä viittiny kun tiesin että mulla kestää… Eiks oo hieno treenipaita? 😀 Kivasti lökähtänyt hennesin toppi. Ei kovin montaa pesua kestä noi vaatteet.

Mä otin parit posekuvat tänä aamuna meidän keittiössä.
Ensin paita päällä etupose.
Ja takaa.

Också på ilman paitaa.

Maha ja kaikki siellä…
Mä elän tän kroppani kanssa nyt melko mielenkiintoisia aikoja. Viime viikon alin painohan oli 68,7kg, mut tänä aamun vaaka näytti tasan 70kg! Mulla on nyt sunnuntaista asti paino noussut 300-400g päivässä eikä ole mitään hajua miksi näin tapahtuu. Mitään ei ole ruokavaliossa tai treeneissä muutettu. En ole moneen päivään syönyt viljoja tai maitotuotteita. Juon paljon vettä päivän aikana. Teen kaiken niin kuin pitää enkä ole yhtään kertaa lipsunut dieetistä. En grammaakaan! Ja silti paino vaan nousee… Mielenkiintoisinta tässä on se, että vatsassa näkyy olevan ihan pienoinen höttökerros ylimääräsitä nestettä mutta ei todellakaan 1,3 kilon verran. Minne se paino siis menee ja miksi sitä ylipäänsä nyt kertyy?
Lauantaina juhlitaan mun synttäreitä ja mulla on suunniteltu vapaasyönti päivä silloin. Se on ihan satavarma, että sen päivän pidän, oli paino sit vaikka 75kg.
Gazozille on muuten nyt tullut niitä Brasil Sulin vaatteita myyntiin, joista vinkkasin joku aika sitten! Käykäähän tsekkaamassa. Niistäkin saa koodilla jonna 10% alennusta! Brasil Suleja pääset tsekkailemaan suoraan tästä
Että tämmöttiis vekkuleita juttuja tänne 🙂 Mites teillä dieetit ja treenit etenee? Tai elämä ylipäänsä?

31 kommenttia

 1. ANU kirjoitti:

  Yyh. Sairastupaa pidän kotona, molemmat tenavat kuumeessa. Niillä on tylsää vaan maata, kun ovat eläväistä sorttia. Itse pysyn terveenä, sormet ristissä..

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Eikä? Molemmat? On siinä äidillä hoivaamista 🙂 mä taisin saada saman taudin kuin isäntä ja mimmi 🙁

 2. Minttu kirjoitti:

  Ei jumalaare, mulla tulee ihan huono omatunto kun jaksan just ja just tehä ne yheksän sarjaa vattoja ja oon sit jo ihan kyllästyny. Vatsojen treenaus on yks mun inhokkeja ikinä, siitä ei vaan voi tykätä…Sen muuten sitten varmaan näkeeki, mwahaha 😀 Ei tuu löytyyn sikspäkkiä täältä ainaskaa!

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Vatsatreenit ON todella tylsiä. Siks mä teenkin aina tommosia vähän erilaisia settejä välillä niin pysyy edes vähän mielenkiinto yllä.Sä voit kuule vielä yllättyä et mitä kaikkea dieetillä kuoriutuu esiin 😉

 3. Anonymous kirjoitti:

  voi ei,mikään ei käy yhtä paljo sääliks kun kattoo pientä potilasta:( meillä tytsy oli 2vkoa ihan räkäinen,onneks kuumeilua ei ollu kun pari päivää mutta lääkekuurinki joutu ensimmäisen kerran syömään kun korviin pääsi pöpö perhana.ite olin kans viime viikon iha puolikuntoinen,ja salitreenit jäi väliin(edelleen siis kateellinen:D),jouduinpa jopa sydänkäyrillä käymään kun sykkeet hakkasi jossain taivaissa..mutta noh tästä taas noustaan,maanantaina kävin jo kevyesti kokeilee paljonko se rauta painaa,ja ihan kiitettävästi nousi jalka eilisillan jumpassakin vaikka ihan limakeuhko olen kyllä edelleen.mutta toivotaan tosiaan että säästyt,tämä on sitkeetä!ja on sulla kyllä lihat hyvin säilynyt raskauden ajan/jälkeen,väititpä mitä tahansa:D-Riitta

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Aika rassukahan tuo oli <3 normaalisti ei kovin kauan istu sylissä paikoillaan mut eilen ei juuri muuta tehnytkään :)Ääh, mä oon nyt vuorostani kipee! Onneks en salille lähteny kyykkyhommiin. Olis mutkin saatu käyrille roudata :DVäitän edelleen erittäin vahvasti vastaan tuossa liha-asiassa : D

 4. Ellu kirjoitti:

  Meillä on tyttö myös kuumeessa! Sääliksi käy pieniä potilaita, kun tuppaavat olemaan niin ressukoita kipeinä ollessaan. :-(Mulla paino on myös noussut viime aikoina, vaikka dieetissä tai liikunnoissa ei ole juurikaan mitään muutettu. Ainoana muutoksena on intervalliharjoituksien lisääminen ohjelmaan, mutta muutoin mennään samalla tavalla kuin aikaisemminkin. Kummaa tämä kropan toiminta! :-/

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Nyt on paljon noita tauteja liikkeellä ; ( onneks ainakin meillä meni tauti nopeesti ohi, toivottavasti sielläkin!Selkeesti nyt on liikkeellä myös joku painon nostaja pöpökin 😀

 5. MissEvilEve kirjoitti:

  Haa! Mulla on tuollainen samanlainen keltainen treenitoppi! <3

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Onks sulla lörpsähtänyt paita tolleen kun mulla? Toi on oikeesti kokoa 36 tai 38 ja silti tommonen teltta jo!

 6. Satu kirjoitti:

  Hyvä kikka ois vähän kostuttaa noita pyyhkeitä ja heittää tilkka pesuainetta ja kontata koko kämppä läpi. Tulis puhdasta ja vatsalihaxet! Woho!

 7. NiiNii kirjoitti:

  Tässähän tulee itelle hiki pelkästä sun treenien kattomisesta/lukemisesta 😀 Kumma homma tuo paino, mut jospa se ois vaan näitä ”naiseuden ihanuuksia”…

 8. Kerttu Koitila kirjoitti:

  Ja mulla! Eli Jonnala ja Eelä ja mulla ja Minttusellaki minusta on!! <3

 9. Monna kirjoitti:

  Hei jee mikä vatsatreeni!! Taidanpa ottaa tosta pari hyvää liikettä huomiseen ohjaukseen. 😉 Suunnittelen juurikin core-osuutta, niin tästä voi hyvin varastaa pari liikettä! :DJa ihania ilmeitä kuvissa! Hih <3 Tuli hymy huulille! 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Toi oli tosiaan hyvä! Mulla on vatsat ja kyljet todella kipeet nyt et perille meni ;)Ilmeellä sitä parhaat treenit tehdään 😀

 10. Kerttu Koitila kirjoitti:

  Ei ainakaan vielä oo, 34 mulla.

 11. Jonna1983 kirjoitti:

  Eikun nythän puhuttiin tosta keltaisesta topista!!! Mä täällä flunssahöyryissäni selostin tosta vatsatreenin raitapaita teltasta :DPitäsköhän mitata kuume….

 12. Kerttu Koitila kirjoitti:

  Siis tuo keltanen? Stadiumista mulla, kauan sitte. 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Juu, stadiumin alesta mä sen ostin. Tais maksaa 3e 🙂 ja on hyvä toppi! Toisin kuin toi mustavalkoinen hennesin toppi..

 13. Anne kirjoitti:

  Hyviä jumppakuvia 🙂

 14. Joan kirjoitti:

  Olipa kiva postaus 😀 Piti kelata alkuun että muistan mitä kaikkee tuli mieleen 😀 Alkuunsa: superkiva toi keltanen paita sun päällä! Mullakin on se ja nyt tietty kaduttaa etten ostanut myös noita sinisiä pökiä, kun nekin näyttää tosi kivoilta! 🙂 Puhumattakaan molempien hinnoista!! En oo vielä kyennyt menee ihmisten ilmoille salille jumppaan tolla paidalla, jouduin ottaan kokoo 34, joka kylläkin on ihan oikee, mutta siinä ei tietty oo yhtään löysyyttä… Nyt alkaa toi mahapuoli oleen jo paljon paremmassa kondiksessa, joten alkais oleen jo aika, et lakkaan peittelemästä itteeni ja hyväksyn muotoni 🙂 Mies kyseli eilen että mitä varten sinne salille pitää kireissä vaatteissa mennä 😀 No eihän sinne pidäkään tietenkään, mutta se miksi en mene johtuu siitä että oon halunnut peitellä tota keskivartaloani. En siis pukeudu löysähköihin paitoihin siks että tykkäisin niistä vaan ulkonäkösyystä :/ Se ei oo musta kivaa, kun oikeesti tykkäisin laittaa kireen paidan ja olla täysin jenkaton ja niin ettei tuu istuessakaan mitään mahaa tohon. Näitä mä yritän sit tällä dieetillä ja treeneillä korjata itestäni 🙂 Haluan että valitten vaatteeni eri syistä kuin siitä, että haluun peitellä itsessäni jotain. Eilen ostin uudet trikoot ja kireen ihanan paidan hennesistä (toivottavasti kestävät käytössä ees jonkin aikaa) ja testasin vielä kotona ja vääntelin itteeni peilin eessä 😀 Alkaa olla aika sille, että työstän tota aivokoppaa nyt seuraavaks täs samalla 🙂 On se hassua että asettaa itelleen jotain kauneusihanteita, joiden kaa sitten painii 😀 Mut jotta pystyy treenaan pitää olla kyl tyytyväinen oloonsa, muuten en keskity yhtää ja saan kohtauksen jos joku vilkaseekin mua 😀 Ei jessus..Mitäs muuta 😀 Niin tuo Liike 2! Vaikka varmaan tiiätkin niin sanon silti, että siinä kandee tosiaan olla keskivartalo tiukkana ja pitää lantio aivan samassa asennossa koko liikkeen ajan niin ettei se pääse heiluun puolelta toiselle, meinaan tolla on helppo saada ittensä pariks päivää toimintakyvyttömäks :S Tein ton tyylistä pilatesliikettä kerran kauheella tohinalla, että jes hyvin menee jaksaa jaksaa 😀 Enkä siinä sitten tainnut keskittyä kuitenkaan lantioon vaan se pääsi heiluun. Sen seurauksena en pystynytkään yhtään mihinkään vaan käytännössä pelasin 2 päivää sudokua valittaen sohvalla :(Hyvän näkösiä ruokiakin sulla! 🙂 Tarvis itekin tehdä taas vähä enemmän noita tuoreita salaatteja. Oon jälleen hieman jämähtynyt höyrytettyihin kaaleihin ym lämpösiin vihreisiin 🙂 Jotenkin niistä aattelee, että ne pitää paremmin nälkää kun salaatti… tiedä sitten :)Oot kyl kova treenaamaan! Keep it going! Mullakin on muuten ”cheatmeal”-päivä tällä viikolla 😀 Eli tankkauspäivä sunnuntaina 🙂 Saa syyä mm. puuroo hillolla <3 ja jäätelöö 😀 ja vaikka mitä 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Noi siniseyt pökät on tosi hyvät! Alkavat vaan olla mulle liian isot 🙁 mulla on vähän sama noiden kireiden vaatteiden kans kuin sulla. Toi vatsan seutu ei kauheesti vielä miellytä. Yleensä mulla onkin joko tiukat housut ja löysä toppi tai toisin päin. Huonoina päivinä kaikki on löysää ja peittävää :DMä en taas koskaan jaksa alkaa mitään höyryttelemään. Helpompi ottaa tuoreita kaapista ja vaan pilkkoa ne ja eikun ääntä kohti. Tehdäänkö vaihtarit? :DJee, sullakin siis hyvää tiedossa! Mä en kyllä koe ansainneeni mitään herkkupäivää kun en oo flunssan takia päässyt ees salille maanantain jälkeen ja painokin vaan on ja pysyy korkealla…

 15. Kerttu Koitila kirjoitti:

  IHANAA SYNTTÄRIÄ, MILJOONASTI HALAUKSIA!! <3 <3

 16. Anu kirjoitti:

  Mielenkiintoisia vatsaliikkeitä, lähtee kyllä kokeiluun tänään! 🙂 ja pakko vielä kehua tuota sun kehitystä, löysät sulaa silmissä!

 17. Jonna1983 kirjoitti:

  Juu ja tosi tehokkaita kaikki! Ite tykkäsin eniten tuosta ekasta hooverliikkeestä ja toka vikasta halonhakkaajasta :)Tällä hetkellä paino junnaa ja pahasti mut jospa tuolla alla tapahtuisi kuitenkin jotain ;)Jatketaan samaan malliin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *