Hae
Palasia Arjestani

Spagetti Mifunese

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joko alkaa tulla mifut, härkikset ja nyhtökaurat korvista? Mä söin juuri viisi päivää putkeen härkis-italianpataa, joten se alkaa ainakin olla loppuun taputeltu aihe hetkeksi. Ei muuten tee mieli! Mifusta kokkailin jos jonkinlaista saatuani Valiolta kattavan keon erilaisia mifuja ja mun makuun mifu on ollut varsin jees. Mifu ei sellaisenaan maistu juuri miltään, mutta hyvin maustettuna ja muun ruuan seassa se on oikein hyvä raaka-aine. Omaksi suosikkikomboksi on muodostunut mifu-sipulipaistos, jossa on käytännössä vain paljon pannulla paistettua sipulia kera hyvin maustetun mifun. Toimii hyvin uunipaprikoissa sekä kasvissosekeittojen kaverina!

Spagetti Mifunese (8 annosta)

 • 2 sipulia
 • 4 valkosipulin kynttä
 • öljyä tai voita paistamiseen
 • 2 tlk tomaattimurskaa
 • 5 dl kasvislientä
 • ripaus sokeria
 • mustapippuria ja suolaa
 • 2 pkt Mifu-ruokaraetta välimeren tomaatti makuna
 • spagettia syöjien mukaan
 • tuoreita yrttejä & juustoraastetta pinnalle

Kuori sipulit ja porkkanat. Raasta porkkanat raastimen hienolla terällä. Hienonna sipulit. Kuullota kasarissa öljyssä tai voissa. Lisää loput ainekset Mifu ruokaraetta lukuunottamatta. Keitä kannen alla 30 – 60 min. Pidempi keittoaika tiivistää kastikkeen makuja ja tekee siitä maukkaamman.

Lisää Mifu ruokarae, kuumenna. Tarjoa keitetyn spagetin kanssa. Viimeistele hienonnetuilla yrteillä ja juustoraasteella.

Alkuperäisen reseptin löydät täältä. Allekirjoittanut hieman sovelsi sitä 😉 Itse tein ohjeen puolikkaana. Makoisia mifu-hetkiä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

6 kommenttia

 1. Helly kirjoitti:

  Millainen tuon Mifun koostumus on? Näyttää kovasti raejuustolta eli onko samalla tavalla ”kumista”? Itse varmaan tykkäisin joka tapauksessa, mutta perheen muut syöjät ei, jos yhtään narskuu suussa.

  • Jonna kirjoitti:

   Mun mielestä koostumus ei ole ihan samanlainen kuin raejuustossa. Tykkään itse asiassa enemmän mifun koostumuksesta, koska se on enemmän pureskeltavaa. Tää tuntuu olevan hyvin pitkälti makukysymys ja jakaa ihmiset aika lailla kahtia! Mä en edes huomaa mifua ruuan seassa. Ei siis nouse mitenkään erityisesti esille koostumukseltaan.

 2. ninna kirjoitti:

  kokeilin eilen ensimmäistä kertaa ja petyin en aio ostaa uudestaan.kumimainen koostUmus ja vastaa täysin raejuustoa joka puolet halvempi.sanoisin mifun olevan enemmän markkinointituote kun uutuustuote.sisältötoki hyvä paljon proteiinia vähän rasvaa

  • Jonna kirjoitti:

   Mifu on todella makukysymys ja jakaa ihmiset aika jyrkästi kahtia. Mun mielestä koostumus taas ei vastaa raejuustoa ja tykkään mifusta enemmän kuin raejuustosta! Mutta niin kuin sanoin: makukysymys 🙂

 3. E kirjoitti:

  Mua jotenkin loppujen lopuksi ällötti nuo mifut, tein kana-makaronilaatikon ja purkki tota sekä ruokakermaa.. Ihan ok, mutta ei ehkä meidän juttu. Normi raejuustoo tulee kyllä joskus heiteltyä esim. munakkaaseen. Härkistä en ole syönyt, ei ehkä sekään mun juttu, oon kyllä aika kaikkiruokainen mutta joku mikä tökkii niin tökkii :D:D

  • Jonna kirjoitti:

   Jos tökkii niin sitten se tökkii! Mä tykkäsin tosi paljon mifulla täytetyistä paprikoista ja niitä aion tehdä jatkossakin ja varmasti tulee silloin tällöin sitä käytettyä muutenkin. Härkiksestä en ole vielä ihan niin vakuuttunut. Ehkä jos löydän siihenkin jonkun superhyvän reseptin niin sitten 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *