Hae
Palasia Arjestani

Viikon 10 ruokapäiväkirja – synttärikemuilla

viikon 10 ruokapäiväkirja

Heips, se olisi taas perjantai ja aika jakaa teille viikon 10 ruokapäiväkirja! Viime viikko oli aika basicviikko. Yritin aika tarkkaan katsoa mitä syön, mutta mahduttaa viikkoon myös hetkiä, jolloin syön asioita, joita mieli tekee. Herkkuja meni ainoastaan lauantaina yhtä suklaapalaa lukuunottamatta. Parina iltana meni treenin jälkeen syöminen niin myöhäiseksi, että nappasin vain jotain helppoa ja nopeaa, kuten cornflakeseja, leipää tai smoothieta. Vielä on ennakoinnissa parantamisen varaa. Itse asiassa tällä kuluvalla viikolla olen ollut ennakoinnin kanssa ihan hukassa ja hakenut harva se päivä töihin lounasta lounarilla. Noh, semmosta se välillä on! Mennäänpä sitten katsomaan miltä viikon 10 ruokapäiväkirja näyttää.

Viikon 10 ruokapäiväkirja

MAANANTAI

Viikon 10 ruokapäiväkirja

Töissä 9-17

6.30 puuroa marjoilla ja raejuustolla + teetä

11.40 kanaa ja uunikasvis-fetapaistosta

15.15 protskuvanukas ja banaanileipää maapähkinävoilla

18.00 kasvismunakas ja appelsiinia

21.00 omena ja saksanpähkinöitä

TIISTAI

Viikon 10 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-14

5.20 puuroa marjoilla ja raejuustolla + teetä

10.30 salaatti s-marketista: lohta, pastaa, tsatsikia, melonia, ananasta, lehtikaalisalaattia…

13.15 banaani ja hera

salitreeni, jonka aikana malto + bcaa

treenin jälkeen palkkari

18.30 uunilihapullia ja perunaa

20.50 pala uunimunakasta

KESKIVIIKKO

Viikon 10 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 puuroa marjoilla ja raejuustolla + teetä

11.10 edellisen päivän perunaa ja lihapullia

14.40 Froosh-smoothie ja banaani

18.05 perunaa ja nakkikastiketta

20.50 omena, appelsiini ja saksanpähkinöitä

TORSTAI

Viikon 10 ruokapäiväkirja

Kotipäivä, koska lapsi vatsataudissa..

8.30 ruisleipää juustolla ja kananmunalla, protskuvanukas ja teetä

12.15 uunimunakasta, avocadoa ja pikkuporkkanoita

jälkkäriksi pala tummaa suklaata

15.30 smoothie, jossa banaania, marjoja, heraa, avocadoa, pinaattia ja kauramaitoa

treeni salilla ja treenin aikana malto + bcaa

treenin jälkeen palkkari

20.30 cornflakeseja kauramaidolla ja pari ruisleipää leikkeleellä, juustolla ja kurkulla

PERJANTAI

Viikon 10 ruokapäiväkirja

Töissä 10-18

7.30 puuroa marjoilla, raejuustolla ja kiivillä + teetä

12.00 salaatti s-marketista: lohta, kasvispihvejä, tsatsikia, goudajuustoa, paprikaa, lehtikaalisalaattia…

16.15 protskuvanukas ja välipalakeksi

19.00 uunimunakasta avocadolla, tomaatilla ja paprikalla

21.30 omena ja pähkinöitä

LAUANTAI

Viikon 10 ruokapäiväkirja

9.30 ruisleipää juustolla ja kananmunalla, välipalakeksi ja teetä

13.30 vihersmoothie Jumbon pastaboxista

15.30 synttäreillä marjapavlovaa, pizzaveneitä, muffinssi ja pala täytekakkua

19.30 pari palaa kaupan pakastepizzaa

SUNNUNTAI

Viikon 10 ruokapäiväkirja

9.30 ruisleipää juustolla ja kananmunalla, lasillinen smootieta (perusreseptillä) ja teetä

13.40 anoppilassa perunaa, parsakaalia, lihakastiketta ja salaattia

jälkkäriksi pala suklaajäätelöä

16.30 banaani

treeni salilla, treenin aikana malto + bcaa

treenin jälkeen palkkari

20.45 smoothien loput ja pari ruisleipää leikkeleellä, juustolla ja kurkulla (en jaksanut alkaa laittamaan tuohon aikaan enää ruokaa…)

Näin jälkeenpäin katsottuna viikkohan näyttää varsin monipuoliselta! Innostuin useampana iltana kokkailemaan ja testailemaan uusia reseptejä. Viikonloppuisin mulla tahtoo ruokailuajat vähän venyä, mutta muuten ne pysyvät melko tasaisina. Viime viikolla treenasin salin puolella kolme kertaa ja se onkin mun tavoite tällä hetkellä. Kaikki siitä yli menevä on plussaa ja ylimääräistä. Huomaan etten yksinkertaisesti jaksa enkä halua käyttää salilla enempää aikaa, kun kotonakin on niin paljon kaikkea kivaa tekemistä! Reilun kuukauden päästä homma muuttuu entisestään, kun aloitetaan mökkeily ja sitten täytyykin salitreenit saada tehtyä neljän päivän aikana, jos meinaa siellä käydä. Ei me toki joka viikonloppu mennä mökille, mutta varmasti aika usein kuitenkin. Ihanaa, kun pääsee taas ulkoilemaankin enemmän ja lenkkeilemään hiekkateille 🙂

Miltäs viikon 10 ruokapäiväkirja näyttää?

Edellinen postaus: Superenerginen viikonloppu

Palasia arjestani // Blogit.fi:ssä // Bloglovinissa // Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa

 

 

 

6 kommenttia

 1. Kommentoija kirjoitti:

  Mielestäni näyttää tasapainoiselta ja rennolta. Herkkujen määrä myös vaikuttaa sopivalta! Onko sulla uunimunakkaalle jotain reseptiä, näyttää hyvältä? 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Uunimunakas oli yhteishyvän sivuilta! Sieltä löytyy 🙂 Se oli kyllä kätevä välipalaksi ja iltapalaksi 🙂

 2. satu kirjoitti:

  Nömä ruokapäiväkirjat on mielenkiintoista seurattavaa, kiitos niistä. Nyt näitä jonkun aikaa seurailtuani haluaisin kysyä noista vanukkaista ja kekseistä ja millaiseiseksi syötäväksi sä miellät ne. Puhut noista proteiinivanukkaista tosiaan proteiinivanukkaina ja välipalakekseistä välipalakekseinä, kun mun silmissä kuvissa on selvästi suklaavanukkaita ja suklaakeksejä. Esimerkiksi sun perjantain välipala oli mun silmissä suklaavanukasta ja kaksi tuhtia suklaakeksiä. Joissa nyt sattuu olemaan myös proteiinia ja kuituja, mutta silti: suklaavanukasta ja suklaakeksejä, ja samalla sä kirjoitat, ettet ole syönyt ”herkkuja”.

  Tarkoitus ei ole hyökätä tai arvostella – syön noita samoja keksejä itsekin, koska ne on hyviä – mutta mua kiinnostaa kuulla, miten sä miellät nämä ei-herkuiksi 🙂 Olen pohtinut samaa asiaa laajemminkin; esim. Maraboulla on tuhti suklaapatukka, jonka nimi on Sport Lunch ja Cloettalla taitaa olla joku KVikklunsj (pikalounas norjaksi?) ja näen nämä yrityksinä ei-herkuttaa suklaapatukka ja saada ihmiset kuvittelemaan, että olisi muka ok korvata oikea lounas suklaapatukalla, kun kääreessä kerran lukee, että se on lounas. Noissa proteiinivanukkaissa on mun mielestä vähän sama ongelma; proteiinin määrää hehkuttamalla saadaan suklaavanukas kuullostamaan lähes terveysruualta.

  • Jonna kirjoitti:

   Hyvä kysymys! Meillä jokaisellahan on ne omat jutut, jotka mieltää herkuiksi tai normaaliksi ruuaksi. Perjantainahan söin yhden välipalakeksin. En tiedä mistä löysit kaksi? Mutta enivei. Nuo välipalakeksien suklaaversiot on vähän siinä ja rajalla. Ehkä kuitenkin ne laittaisin ennemminkin herkuksi. EN kovin usein syö noita suklaaversioita, vaan mieluummin niitä kaura-hedelmäversioita ja niitä en taas miellä herkuiksi. Proteiinivanukas on ja ei ole herkkua. Se ei ole herkkua sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta on mulle sellaista arjen herkkua, jota en syö joka päivä. Miellän itse enemmän herkuiksi kaiken sokerisen ja rasvaisen. Noissa protskuvanukkaissahan ei ole juuro sokeria ja rasvaakin vain nimeksi!

   Mutta niin kuin sanoin, erittäin hyvä kysymys pohdittavaksi 🙂

 3. petra kirjoitti:

  Mä ajattelen proteiinisuklaavanukkaista että ne on parempi vaihtoehto 🙂
  Syöt aika paljon kananmunaa, onko sillä vaikutusta sun kolesteroliarvoihin? oon itse arka syömään kananmunaa ku lääkekuurit on nostaneet arvoja, ovat kyllä viitteissä mutta lähellä ylärajaa.

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, näin minäkin niistä ajattelen! Monesti haluan mieluummin ottaa pelkän heran tilalle protskuvanukkaas, koska syön mieluummin kiinteän asian kuin juon välipalani (ellei kyseessä ole smoothie).

   Mulla on viimeksi heinäkuussa mitattu kolesterolit ja silloin olivat ihan kunnossa! Kananmunat eivät siis ainakaan vielä vaikuta minulla mitenkään rasva-arvoihin, mutta otatan ne kuitenkin varmuuden vuoksi kerran vuodessa sukurasitteen vuoksi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *