Hae
Palasia Arjestani

Porkkanakakku muffinssit

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPorkkanakakku on mun suuri suosikki kakuista. Helppo tehdä, kostea ja todella hyvänmakuinen! Olen tehnyt porkkanakakkua vaikka minkä mallisena ja muotoisena, mutta näistä kaikista suurin suosikki on amerikkalainen porkkanakakku. Paitsi nyt – nämä muffinssit ehkä ajoivat kakun ohitse. Muffinssimuodossa porkkanakakku on ehkä vieläkin parempaa eikä näitä jäänyt ainakaan meillä yhtään syömättä! Kätevän koon lisäksi muffinsseista löytyy porkkanakakun autenttinen maku ja tuo kuorrutus…Niin hyvää! Ehdottomasti kokeilemsien arvoinen resepti 😉

Löysin tämän reseptin alunperin jostain lehdestä, mutta en yhtään muista mistä. Noita irti leikattuja reseptejä kun löytyy mun reseptilaatikosta ihan jokunen 😀 Reseptistä tulee noin 12 muffinssia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Porkkanakakku muffinssit

 • 2 kananmunaa
 • 2 dl sokeria
 • 0,5 dl fariinisokeria
 • reilu dl rypsiöljyä
 • 2,5 dl vehnäjauhoja
 • 1 tl kanelia
 • 0,5 tl ruokasoodaa
 • 0,5 tl leivinjauhetta
 • ripaus kardemummaa
 • ripaus suolaa
 • 4 dl porkkanaraastetta

Kuorrutteeseen 1 pkt maustamatonta tuorejuustoa ja noin 2 dl tomusokeria.

Vatkaa kipossa sekaisin munat, sokeri, fariinisokeri sekä öljy.

Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauhot, kaneli, ruokasooda, leivinjauhe, kardemumma ja suola. Sekoita hyvin.

Lisää jauhoseos vähän kerrassaan munaseokseen koko ajan sekoitellen. Sekoittaminen onnistuu ihan puulastalla tai vastaavalla. Sekoita lopuksi taikinaan porkkanaraaste pienissä erissä.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa noin 20-30 minuuttia. Lopullinen aika riippuu uunistasi, mutta suosittelen kokeilemaan muffinssin keskustaa jo 20 minuutin kohdalla. Jos tikkuun jää taikinaa niin jatka paistamista vielä hetki. Voit lusikoida muffinssivuoat melkein täyteen, koska nämä muffinssit eivät kohoa kauhean paljon. Itse täytin taikinalla 3/4 vuoasta. Minulla oli käytössä vain muffinssipelti, mutta suosittelen käyttämään pellin kolosissa vielä erillisiä paperisia vuokia. Muffinssit nimittäin jäivät aika jämäkästi peltiin kiinni voitelusta huolimatta.

Nosta valmiit muffinssit jäähtymään ritilän tai jonkin alustan päälle. Kun muffinssit ovat jäähtyneet, valmista kuorrute sekoittamalla tuorejuusto ja tomusokeri. Lisää tomusokeria hiljalleen niin kauan kunnes seos on mielestäsi riittävän jämäkkää kuorrutettavaksi. Itselläni meni tomusokeria noin 2 dl. Kuorruta muffinssit haluamallasi tavalla ja koristele.

Kahvit tulille ja herkuttelemaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3 kommenttia

 1. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Tämä ohje pitää ehdottomasti napata itsellekin talteen 🙂

 2. Jemina kirjoitti:

  oi naam!! <3 ihanan näkösiä, yleensä en hirveesti kakuista välitä mutta porkkanakakut on NAM. Ihana blogi sulla jonna! kivoja reseptejä ja postaus aiheita 🙂 rupesin itsekin kirjottelemaan blogia tossa joku aika sitten, saa käydä tsiigailee jos kiinnostaa 🙂

  http://woundedlaughh.blogspot.fi/

  • Jonna kirjoitti:

   Moi Jemina!

   Porkkanakakut ei petä koskaan 😉 ne vaan on niin…ah! Täytyypä käydä tsekkaamassa sun blogi. On aina ilo löytää uusia hyviä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.