Hae
Palasia Arjestani

Testissä Valion kasvipohjaiset uutuudet!

Valion kasvipohjaiset uutuudet

Valion kasvipohjaiset uutuudet – Näitä on odotettu!

Olen jo pitkän aikaa miettinyt, että milloinkahan Valio ottaa kopin ja alkaa valmistaa kasvipohjaisia tuotteita. No, sieltähän ne tulivat! Valion Oddlygood tuotteet on valmistettu suomalaisesta kaurasta, joten nämä sopivat hyvin myös vegaaneille. Monessa kaurapohjaisessa tuotteessa on se oma ”kaurainen” makunsa, mutta nähtävästi itse olen siihen jo tottunut, sillä Oddlygood-tuotteet olivat todella mun mieleen! Jotta joku ei ajattele, että kehun vain koska sain tuotteita testattavaksi, niin voin myös rehellisesti kertoa, että meidän tytölle ne eivät uponneet. Hänelle tosin ei nykyään uppoa mikään normaalista poikkeava.

Saimme kotiin maisteltavaksi Oddlygood -sarjasta jogurtteja (vanilja, mango, vadelma, mansikka ja mustikka), kaurajuomaa kaakaonmakuisena sekä maustamatonta kaurajuomaa. Näiden lisäksi kassista löytyi myös proteiinijuomia, proteiinivanukasta, valmispuuroa, kookosmaitoa sekä raejuustoa. Oddlygood -jogurtit on hauskasti nimetty gurteiksi mikä on omasta mielestäni varsin innovatiivinen uusi nimitys! Tyttö hihitteli vaikka kuinka pitkään nimelle, joten se jäänee varmasti ihmisten mieleen. Valio Oddlygood gurtit ovat 100% kasviperäisiä, jogurtin tapaan käytettäviä herkullisuuksia, joiden pääraaka-aine on suomalainen kaura. Gurtit sisältävät maitohappobakteereita sekä herneproteiinia ja ne ovat täysin maidottomia sekä myös laktoosittomia. Makeuttaminen on toteutettu tavallisella sokerilla ja rasvaa tuotteissa on vain 0,7%.

Valion kasvipohjaiset uutuudet

Valion kasvipohjaiset uutuudet

Oddlygood -kaurajuoma ei taasen sisällä lisättyä sokeri ollenkaan ja sitä voi juoda ihan sellaisenaan, käyttää smoothieissa, leivonnassa tai ruuanlaitossa. Kaurajuomaan on lisätty B2-, B12- ja D2-vitamiinia sekä kalsiumia ja jodia. Muita lisä- tai säilöntäaineita tuotteissa ei olekaan. Meillä kaurajuomaa on käytetty smoothieihin ja mies laittaa sitä aina murojen sekaan. Hän kun syö cornflakeseja aina ennen treenejä kera mustaviinimarjojen. Älkää kysykö miksi. Suureksi suosikiksi meillä nousi kaurajuomista kaakaonmakuinen, joka on pakattu 2,5 dl pakkaukseen. Se on siis hyvin näppärä ottaa mukaan ja hörpätä missä ikinä haluaa. Myös tämä tuote on vegaaninen, maidoton ja laktoositon.

Kuten jo mainitsinkin niin kassista löytyi myös uutta Valion Profeel proteiinivanukasta ja tämä sai meillä erinomaisen vastaanoton! Tiedättekin ehkä, että varsinkin minä pidän suuresti proteiinivanukkaista, joten tämän tuotteen kimppuun sormeni (tai makunystyräni) suorastaan syyhysivät! Eikä muuten tarvinnut pettyä. Sekä suklaa-nougat että minttu-suklaa olivat molemmat todella hyviä ja tuunasin annoksia hieman myslillä ja pähkinöillä. Proteiinivanukkaissa on 10g protskua 100g kohti, hiilareita 5,3 g ja rasvaa 1,5g. Vanukkaissa ei ole lisättyä sokeria ollenkaan ja ne ovat myös laktovegetaarisia, laktoosittomia ja gluteenittomia. Suosittelen! Profeel sarjaan kuuluu myös 2,5 dl  proteiinipirtelö makuina kaakao sekä appelsiinikaakao. Lahjoin työkaverin toisella purkilla ja kovasti sai kehua tuo appelsiiniversio eikä yhtään huonompaa ollut kaakaokaan! Pirtelössä on 25g protskua per annos (tölkki) eikä lainkaan lisättyä sokeria. Juoma on myös laktoositon. Tässäkin tuote, joka uppoaa meikäläiseen kuin veitsi voihin.

Valion kasvipohjaiset uutuudet

Valion kasvipohjaiset uutuudet

Mitäs vielä? Saatiin testattavaksi myös raejuustoa, mutta kaikki varmasti tiedätte mitä raejuusto on, joten ei siitä sen enempää. Sen sijaan uudet valmispuurot on varsin mielenkiintoinen uutuus. Puurot on pakattu tetroihin ja ne ovat valmiita syötäväksi samoin tein. Puuroissa makuina on omena sekä puolukka ja ne ovat täysin luomuja. Makeutuksena on käytetty hedelmän tai marjan omaa sokeria. Puuro sisältää luomukauraa hiutaleina sekä leseinä sekä tietysti hedelmää/marjaa. Hiilareita puurot sisältävät n. 12g/100g, proteiinia 1,5g ja rasvaa 2,7g. Puurot ovat laktoosittomia ja lisäaineettomia.

Tsekkaa lisätietoa tuotteista Valion sivuilta.

* Tuotteet saatu

Joko Valion kasvipohjaiset uutuudet on teille tuttuja? Oletteko testanneet tai törmänneet kauppojen hyllyillä?

Edellinen postaus: Kodin järjestäminen – Olohuone

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

Valion kasvipohjaiset uutuudet

 

8 kommenttia

 1. ulla kirjoitti:

  Oi… toi minttu-suklaa vanukas ja tavallinen kaurajuoma kiinnostaa… Onkohan ne gluteenittomia ? 🙂

 2. Suvi kirjoitti:

  Toi suklaa-nougat vanukas lähtee kyllä testiin! Ehrmannin prodevanukkaat ei nimittäin oo enää hetkeen uponnu, taisin lusikoida niitä turhan antaumuksella kun ne tuli markkinoille 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, mulle uppoaa Ehrmann edelleen 😀 Ei mitään ongelmaa, mutta vaihtelu virkistää!

 3. Ansku kirjoitti:

  Turhan paljon sokeria minun makuun noissa gurteissa, myös pakkausta voisi Valio miettiä uudelleen. Miksi pakata muoviin, kun sen haitoista ja vähentämisestä on puhuttu jo kauan.

  • Jonna kirjoitti:

   Totta, pakkauksia voisi kyllä vähän jokainen miettiä uudelleen…

 4. Tuulia kirjoitti:

  osasta makuja on myös pahvitölkkejä. Kaikkien firmojen ”kerta-annosjogurtit” taitaa olla muovipakkauksessa toistaiseksi? Tämä on tietysti asia joka toivottavasti lähitulevaisuudessa muuttuisi (vaikka itse sisällön ympäristövaikutukset on kyllä paljon isommat kuin niiden pakkausten – muovin ongelmista huolimatta).

  Mun mielestä gurtti oli ihan jees, mutta joku sivumaku siinä oli eikä päässyt tämäntapaisten tuotteiden sarjassa ihan ykkössijalle.

  Et kommentoinut noita puuroja varsinaisesti mitenkään, mitä mieltä olit niistä? On jännä miten puurolla on nyt uusi tuleminen selkeästi menossa, mikä on sinänsä hieno juttu, mutta samalla kyllä hirvittää ja huvittaa kun uusien puurotuotteiden (valmiit tai ns. pikapuurot) hinnat on ehkä 10-kertaisia peruspuuroon nähden. 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Isommat tölkit on helposti kierrätettävissä, mutta pienet on muovia. Meillä tosin on myös taloyhtiössä muovinkierrätys, joten oon pesaissut purkit ja vienyt nekin kierrätettäväksi ?

   Puuroja en kommentoinut sen enempää vielä, koska niitä ei ole avattu ollenkaan! Meillä on jääkaappi nyt täynnä kaikenlaista, kun melkein yhtä aikaa tuli lähetys Valiolta, Kokkikartanolta sekä Ärrältä. En tiedä missä järjestyksessä tuon kaiken maistelisi ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *