Hae
Palasia Arjestani

Joulun ajan ruokapäiväkirja

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

*Sis. mainoslinkkejä

Viime viikko oli kaikin puolin todella erikoinen. Oli kaikenlaista jouluvalmistelua, joita riittikin aamusta iltaan. Oli blogiaamainen maanantaina ja loppuviikosta kotona vietetyt päivät sairaan lapsen kanssa. Mulla heittää syömiset heti häränpyllyä kun rytmi muuttuu. Lisätään siihen vielä kiire ja aivan liian paljon tekemistä niin unohdan syödä tai en vain ehdi syödä. Jospa tässä vihdoin ja viimein pääsisi normaaliarkeen kiinni!

Ruokapäiväkirjasta puuttuu taas kokonaan esimerkiksi treenipäivien palkkari, treenin aikainen juoma sekä mahdolliset treeniboosterit. Vitamiinejakaan en ole merkkaillut ylös. Aamulla otan aina monivitamiinin sekä d-vitamiinin ja illalla magnesiumin, sinkin ja omegat. Treenin aikaiseen juomaan sekoitan noin 20g maltoa tai osmopurea ja 5g bcaa:ta. Palkkarina toimii 30g protskua. Treeniboostereina mulla on tällä hetkellä käytössä Sportsnutriotionilta Prezone sekä Fitnesstukulta N.O.Xplode*. Okei, ei mennä enempää lisäravinteisiin, koska näistä riittäisi asiaa vaikka kuinka paljon!

Maanantai

Aamulla kävin Adtractionin ja Junkyardin* jouluaamiaisella keskustassa. Illaksi töihin. Töissä illalla kiirettä ja yksi ateria jäi syömättä kokonaan.

picsart_12-27-10-40-40

Aamupalana munia, mandariinia ja teetä // Junkyardin aamiaisella riisipuuroa, mansikkakeittoa, hedelmiä ja teetä // töissä iltapäivällä spagettia ja jauhelihakastiketta // välipalana mandariini // kotona Ehrmannin suklaavanukas.

Tiistai

Aamuvuorossa töissä. Töiden jälkeen crossfit 1h + kävely 5km treeneihin ja takaisin.

picsart_12-27-10-42-08Aamupalaksi munia ja vihanneksia sekä teetä // töissä aamupäivällä mandariini sekä teetä // lounaalla riisiä ja kanakastiketta sekä vihanneksia // välipalana riisikakkuja, salaattia, kinkkua, avocadoa sekä kurkkua // treenin jälkeen spagettia, kanakastiketta, tomaattia ja punajuurisalaattia // iltapalana omenaa sekä Ehrmannin suklaavanukas.

Keskiviikko

Aamuvuorossa töissä. Töiden jälkeen Hiekkaharjun Foreverille tekemään lihashuoltoa ja liikkuvuusharjoittelua ennen fyssarille menoa. Ilta sujui kotona puuhastellen.

picsart_12-27-10-43-42Aamupalaksi munia, omenaa ja teetä // aamupäivällä joulubrunssi töissä: riisipiirakoita, ruisnappeja, piparia ja taatelikakkua // lounaalla Picnicin lohi-fetasalaatti // välipalana riisikakkuja, kinkkua, salaattia, avocadoa ja kurkkua // fyssarin jälkeen kotona gluteeniton kaura-porkkanasämpylä vihanneksilla // iltaruuaksi puuroa marjoilla ja pähkinöillä.

Torstai

Aamuvuoron töihin, josta lähdin kymmeneltä hakemaan sairaan lapsen päiväkodista. Illalla crossfit 1 h +kävelyt 5km treeneihin ja takaisin.

picsart_12-27-10-44-56

Aamupalaksi munia, omenaa ja vihanneksia sekä teetä // lounaalla riisiä, kanakastiketta ja vihanneksia //ennen treeniä gluteeniton sämpylä vihanneksilla, juustolla ja kurkulla // treenin jälkeen riisiä, jauhelihakastiketta, vihanneksia ja leipä päällisillä // iltapalaksi Ehrmannin suklaavanukas vadelmilla.

Perjantai

Kotona sairaan lapsen kanssa. Treenisuunnitelmat meni uusiksi, pelkkää lihashuoltoa päivän aikana. Nukuttiin pitkään ja touhusin kotona koko päivän.

picsart_12-27-10-46-24Aamupalaksi gluteeniton sämpylä juustolla ja paistetulla munalla sekä teetä // lounaalla lohta, riisiä ja vihanneksia // välipalana pari riisipiirakkaa juustolla, kinkulla ja kurkulla // iltaruuaksi puuroa marjoilla ja pähkinöillä // iltapalaksi omena ja raejuustoa.

Lauantai

Jouluaatto! Menossa aamusta iltaan. Paljon ruokaa ja herkkuja!

picsart_12-27-10-47-19

Aamupalana gluteeniton sämpylä päällisillä sekä teetä // anoppilassa riisipuuroa mehukeitolla sekä kinkkua // miehen enon luona runsas aattoillallinen jälkiruokineen kaikkineen (ei kuvaa kaikesta) // kotona illalla muutama suklaa ja Ehrmannin suklaavanuks.

Sunnuntai

Lazy Morning. Aamupala ihan kaikessa rauhassa töllöä katsellen. Kotona touhuilua ja vajaan tunnin juoksulenkki raikkaassa säässä. Iltapäivällä appivanhemmat syömässä meillä. Illalla paaaaaljon suklaata!

picsart_12-27-10-50-23Aamupalana leipää paistetulla munalla ja juustolla + teetä (huomaa uusi teekannu!) // lounaalla iso satsijouluruokaa //jälkkärinä itse tehtyä vadelma-semifreddoa // illalla juustolajitelma kera hillojen ja kuoharin // suklaata paljon! // iltapalaksi voileipää kinkulla.

No semmonen! Mä rakastan jouluruokia ja niitä tuli syötyä ihan urakalla. Voisin oikeasti esim laatikoita syödä pitkin vuotta. Miksiköhän en ole tätä ennen tajunnut!? Suklaata meni joulun aikana todella paljon ja kärsinkin tällä hetkellä kauheista vierotusoireista…Ostin viime viikolla Fitnesstukulta noita Ehrmannin suklaapuddingeja* aika paljon ja niitä onkin kulunut lähes päivittäin. Jos joku pahe pitää olla niin suklaavanukas on mun!

Mutta nyt on aika kärvistellä sokerin vierotusoireiden kanssa ja yrittää palata normiruokiin. Kohtuullisen hyvin kulki ainakin eilen treeni, kiitos ruhtinaallisten ruokamäärien! Kuvat eivät todellakaan kerro kaikkea…

Muistitteko te herkutella jouluna?

8 kommenttia

 1. ninna kirjoitti:

  hyvä ruokarytmi eikä paastoa. viikollakin ehdit hyvin treenata ja fleksata(sairas lapsi) tuo ehrmannin uutuus kiinnostaisi muakin, eikös sitä ole vaniljaa? kun en suklaasta pidä(tiedän olen outolintu)entä mikä on paaaaljon suklaata? erikoinen tuo maanantain jouluaamiainen. herkuttelua ei tullut, kohtuudessa pysyttiin mutta tänään olin sushibuffetilla kaverin kanssa.

  • Jonna kirjoitti:

   Ehrmannia on myös vaniljanmakuisena! Fitnesstukullakin molempia myynnissä 🙂 Paljon suklaata on niin paljon, että ne syötyään hautautuu karkkipapereihin 😀 Meni useampi kourallinen siis! Huh, että olivatkin hyviä…

 2. Maikki kirjoitti:

  Tulipas itelle helpottuneempi olo kun joku muukin on iha urakalla herkutellu ja ai että nuo vierotusoireet tosiaan ovat aika kärsimystä! Vaikka kävinki lenkillä joka päivä ja tein pienen jumpan ni silti oli iha kauheen huono omatunto =D kiva kun kerrot rehellisesti syömisistäsi vaikka valinnat eivät aina ole niitä terveellisimpiä ja hyvä niin!

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, no mulla ei ole huono omatunto, kunnon vesipöhö vain! Ei aina voi elää ultimaattisen terveellisesti 😉 Tai no voi, mutta en halua.

 3. ulla kirjoitti:

  Huomenta ja täällä taas aamuihminen tullut juoksulenkiltä 🙂 . Ihana lähteä töihin pirteänä.
  TUli jouluna herkuteltua, mutta jouluruualla… kalaa, laatikoita , hirvenlihaa jne jne nam. Suklaasta olen ollut erossa jo 2 kk , jee.
  Sitä piti muuten kysyä, onko tuo Hiekkaharjun Forever hyvä paikka ? Paljon siellä maksaa pelkkä salin kk kortti ? Olen niiin kauan meinannut aloittaa punttistreenit juoksun ohelle. Olisi kivan lyhyt matka tuonne Hiekkaharjuun.

  • Jonna kirjoitti:

   Sä oot kyllä kaheli! En saisi itseäni juoksulle ennen töitä mitenkään. No, herään muutenkin jo viiden maissa niin olisi aika karua herätä lenkille jo neljän aikaan 😀 Hiekkaharjun Forever on hyvä paikka! Tykkään itse valtavasti 🙂 Hinnat löytyy täältä: http://www.kuntosalihiekkaharju.fi/hinnasto/

 4. Nimetön kirjoitti:

  kiitti. Pitää tutustua sivuihin.
  mä herään jo ennen neljää:) Töihin kuudeksi . oon kaheli mutta nautin siitä aamun lenkistä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.