Hae
Palasia Arjestani

Kasvisruokaa pöytään eli feta-kasvispihvit

feta-kasvispihvit

Heips ihmiset,

Tein viime viikolla melkoisen makoista ruokaa, kun taioin meille ruuaksi feta-kasvispihvit. Tykkään tehdä ruokaa alusta loppuun itse ja muutenkin puuhastella keittiössä. Mulle vihannesten kuorimiset, pilkkomiset ja raastamiset eivät ole pakkopullaa, vaan mieleistä tekemistä. Näissä askareissa päivän kiireet unohtuu, kun saa valmistaa perheelle hyvää ja ravitsevaa ruokaa. Olin satavarma ettei meidän tyttö syö kasvispihvejä, mutta yllätys oli suuri, kun hän kertoi pitävänsä niistä. Kuulemma päiväkodissa on useinkin kasvispihvejä! Tätä asiaa en ollut edes tiennyt, koska en ole viime aikoina kovinkaan aktiivisesti silmäillyt päiväkodin ruokalistaa. No, hyvä näin! Huomaa, että tyttökään ei ole enää mikään pikku tirppana, joka ei laita suuhunsa mitään epämääräistä. Hän yllättää minut joka päivä maistelemalla rohkeasti uusia juttuja ja selaamalla kanssani ruoka-ja leivontalehtiä. Vielä tuosta tytöstä tehdään äidille kunnon apuri!

Nämä feta-kasvispihvit kokeilin valmistaa kahdella eri tavalla. Puolet pihveistä paistoin uunissa ja toisen puolet pannulla. Molemmat olivat todella hyviä, mutta kyllä pannulla paistamalla saa aina pienen extramaun ruokaan. Toisaalta, uunissa valmistaminen on tuplasti vaivattomampaa! Nämä kasvispihvit soveltuvat lakto-ovo-vegetaariseen ruokavalioon.

Feta-kasvispihvien alkuperäinen ohje löytyi täältä.

feta-kasvispihvit

Maukkaat feta-kasvispihvit

 • 1-2 (400 g) kesäkurpitsaa
 • 2-3 (200 g) porkkanaa
 • pieni punasipuli
 • n. 200g fetajuustoa (itse käytin Rainbown)
 • 1/2 dlvehnäjauhoja
 • 1 dl kauraleseitä
 • kananmunaa
 • mausteita reilusti: suolaa, mustapippuria, valkosipulijauhetta (kuka mistäkin tykkää!)
 1. Raasta kesäkurpitsat karkeaksi raasteeksi. Pane raaste siivilään ja anna seistä noin 15 minuuttia. Puristele ylimääräinen neste pois.
 2. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Hienonna punasipuli. Yhdistä sipulit ja vihannesraasteet. Murustele feta kasvisten joukkoon.
 3. Sekoita vehnäjauhot ja kauraleseet kasvisseokseen. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää mausteet ja kaada munaseos kasvisten joukkoon. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu vetiseltä, voit lisätä hieman vehnäjauhoja.
 4. Nostele taikinaa pannulle (n. 1/2 dl) ja paista miedolla lämmöllä 4-5 minuuttia/puoli TAI uunissa 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Tarjoile esim. riisin ja tsatsikin kera!

Laitatteko te usein kasvisruokaa?

Edellinen postaus: Miksi instassa kannattaa kommentoida & keitä itse seuraan instagramissa x 36

Palasia arjestani // Blogit.fi:ssä // Bloglovinissa // Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa

2 kommenttia

 1. Rosie kirjoitti:

  Testasin nyt näitä ja oli hyviä! Syötiin ihan perunoiden ja jugurttikastikkeen kanssa. Kiitos reseptistä! 🙂 Ei oo eka (eikä varmasti vika) resepti, jonka oon sun blogista bongannut, ihanaa kun joku jaksaa testata ja jakaa!

  • Jonna kirjoitti:

   Hei kiva että tykkäsit!! Täytyy testailla uusia reseptejä taas ja laittaa jakoon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *