Hae
Palasia Arjestani

Pois mukavuusalueelta!

Kävin eilen treenaamassa ja boksilla ja havahduin siihen, että olen täysin jymähtänyt treeneissä omalle mukavuusalueelleni. Voimaosuudet teen aina sata lasissa ja kuormia koko ajan nostaen, mutta metconeissa olen omasta mielestäni niin heikko, että valitsen aina samat painot ja vieläpä sellaiset että saan liikkeet tehtyä suht helposti. Olen tiedostanut tämän asian aikaisemminkin, mutta nyt vasta oikeasti ymmärsin sen. Onneksi valmentaja tuli tsekkaamaan painot ja sanoi, että laitahan vähän lisää jaksat aivan varmasti! Onni on loistavat valmentajat 😉

kuvia 017

kuvia 018

Aika usein jo saliaikana näin treenaamassa henkilöitä, jotka tekivät viikosta ja kuukaudesta toiseen samat liikkeet samoilla painoilla. Sen olen oppinut, että kroppa tottuu aika nopeasti tiettyyn treenityyliin ja sarjapainoihin eikä ota enää kunnon vastetta ellei treenejä muuteta. Aloittelijan kannattaa aina hankkia itselleen personal trainer alkuun uusien liikkeiden, tekniikoiden ja tehojen oppimiseksi. Vaikka pt:n palkkaaminen maksaa niin siihen kannattaa ehdottomasti satsata. Voin luvata, että pt:n palkkaaminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin! Jos treenaat itseksesi niin muista vaihtaa treeniohjelmaa noin kolmen kuukauden välein. Itse tein ohjelmilla, joissa jokainen viikko oli erilainen kuin edeltäjänsä. Tehokasta ja tuloksia tulee varmasti! Eikä pääse kyllästymäänkään 😉 Suosittelen pitämään treenipäiväkirjaa johon merkkaat tehdyt liikkeet, sarjat sekä painot. Näin pysyt kärryillä mitä olet milloinkin tehnyt ja pystyt helposti tsekkaamaan kasvaako sarjapainot koko ajan. Jos tahdot tuloksia niin treenaamisen on oltava nousujohteista! Jos taas olet mielelläsi pelkkä sunnuntaitreenaaja, joka ei niin välitä tuloksista saati ulkomuodon muuttumisesta niin anna palaa omalla tyylilläsi. Toisethan käyvät salilla ihan vain sosialisoimassa sekä huvin vuoksi ja se sallittakoon heille 🙂

kuvia 012kuvia 013kuvia 014kuvia 015kuvia 016Yllä kuvia eilisestä treenistä, jossa voimaosiossa tehtiin push pressiä 3 x 5 (65, 75, 85%). Oletettuun ykkösmaksimiin lisättiin nyt 2,5kg ja kilot laskettiin sen mukaan. Metcon oli kaksi osainen, josta ensimmäisessä tehtiin push jerkiä ja ring push uppeja 6 minuutin ajan toistoilla 2-4-6-8… niin pitkälle kuin pääsi! Tokassa setissä tehtiin raaka rinnalleveto ja handstand pushuppeja. Tangossa kiloja 37,5kg molemmissa seteissä ja hupsut meni vähän penkin alle. Ensin en meinannut päästä seinälle ollenkaan ja sit feilasin ekan toiston mitä yritin ensimmäistä kertaa tehdä ilman skaalausta. Pakko oli nöyrtyä ja ottaa abmat ja jatkaa sillä. Vielä mä saan sen hemmetin abmatin pois pään alta!

IMG_20140928_180839

PicsArt_1411989235742

Reissussa kuljin shortseissa ja pikku paidassa tai mekossa koko viikon, mutta kotiin paluun jälkeen oon viihtynyt lähinnä löysissä sporttivaatteissa. Tuntuu ettei vaatekaapissa ole mitään kivaa! Tahtoisin niin käyttää muutakin kuin lökäreita ja huppareita, mut jos vaatekaappi on boring as hell niin minkäs teet. Näillä ajatuksilla eksyin eilen tiirailemaan taas nettikauppoja. Mitään en kyllä vielä ostanut, haaveilin vain. Matkan jälkeen on talous niin sanotusti pakkasen puolella eli mitään kummoisia hankintoja ei nyt tehdä! Ootteko te löytäneet kivoja syksyvaatteita?

Mulla on muuten tässä pieni elämäntapamuutos menossa. Tai no elämäntapamuutosyritys, mikä sanahirviö 😀 Huomasin Turkissa etten juuri siellä kahvia juonut ja vatsa pysyi muutenkin tosi hyvässä kunnossa koko matkan ajan. Kotiin kun päästiin niin aamulla hörppäsin kahvit ja saman tien oli pakki rullalla! Mulla on jo pitkään ollut sellainen huono tapa, että juon aamukahvin tyhjään vatsaan ja tiedän ettei se tee hyvä, mutta kun… se kahvi on niin ihanaa juoda ensimmäisenä aamulla. Nyt yritän ottaa järjen käteen ja syödä aina ensin aamupalan ja muutenkin yritän vähentää kahvin juontia.

IMG_20140929_090630

Tänään aamu sit alkoikin muutamalla riisikakulla kera kalkkunaleikkeen ja avocadon. Vasta nuo syötyäni oli kahvin vuoro. Ainakin tämä aamu sujui varsin mallikkaasti ja samalla mallilla jatketaan tästä eteen päinkin 🙂 Onko siellä muita samanlaisia sankareita, jotka vetää kahvin tyhjään vatsaan?

4 kommenttia

 1. Elina S kirjoitti:

  Ennen meni pariki kuppia kahvia ennen aamupuuroa ja sen jälkeen vielä lisää. Kesällä meni töissäki sit ihan överiksi koko kahvinjuonti ja alko kauheita sydämentykytyksiä sun muita tulemaan niin siihen loppu ku seinään. En oo sen jälkeen kahvia juonu. Ensimmäisenä päivänä meinasin nukahtaa kahen aikaan iltapäivällä pystyyn, toisena päivänä meni jo vähä pitempään ja sen jälkeen ei oo mitään ongelmia ollu. Joskus harvoin kahvi tuoksuu niin hyvältä että mieli tekis maistaa mutta en oo onneksi siihen taas alkanu 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mulle tulee kans aina kauhea väsymys kahden kolmen aikaan eli juuri ennen totuttua päiväkahvia. Nyt oon tän viikon mennyt yhdellä kupillisella ja tällä jatketaan 🙂 Kahvi vaan ei ole hyväksi vatsalle!

 2. Michelle80 kirjoitti:

  Itte jouduin tuossa kesällä lopettamaan kahvin juonnin lähes kokonaan närästyksen vuoksi. Ihmettelin pidempään miks mua närästää kokoajan enemmän ja enemmän. Vasta kun lopetin kahvin juonnin niin loppu närästys. Nykysin juon kahvia viikonloppu aamuisin sillon tällön. Kun se vaan nyt on niiiin hyvää että pakko naatiskella välillä! =D

  • Jonna kirjoitti:

   Mullekin ykkösjuttu on nimenomaan kahvin ihana maku. Parhaimmalta se maistuu aamuisin 🙂 Ehkäpä vois nyt rahallisesti panostaa enemmän kahviin kun sitä enää mene niin paljon 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.