Hae
Palasia Arjestani

Liika on liikaa.

Ostin kaupasta kahden kilon pussin punajuuria ja mietin että mitäköhän niistä tekisin? Laittaisinko uuniin vai ihan juntisti vaan keittäisin? Isyyspakkaus-blogista löysin loppujen lopuksi kokeilemisen arvoisen reseptin ja tulipa samalla kokkailtua myös lihattoman lokakuun kunniaksi edes yksi vegeateria!

IMG_20131027_202143

Punajuurilasagne

  • 1kg punajuuria
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • (tuoreita yrttejä, esim. timjamia ja ruohosipulia) en käyttänyt
  • 2 prk tomaattimurskaa
  • (3dl soijarouhetta) en käyttänyt
  • suolaa, mustapippuria
  • n. 1/2 pkt lasagnelevyjä
  • juustoraastetta
  • vuohenjuustoa tai mozzarellaa (itse käytin vuohenjuustoa, niin hyvää!!)

Pese punajuuret ja keitä ne tilavassa kattilassa kypsiksi. Punajuuret vaativat melko pitkän keittoajan! Jäähdytä, kuori ja raasta punajuuret.

Valmista seuraavaksi tomaattikastike: hienonna sipulit, valkosipulit ja yrtit. Meillä yrtit jäi pois, koska allekirjoittanut unohti ostaa niitä… Kuullota sipuleita hetki tilavassa pannussa tai kattilassa ja lisää valkosipulit, punajuuret, yrtit sekä tomaattimurskat. Keitä tomaattikastiketta 15-20 minuuttia, mausta suolalla & mustapippurilla ja lisää soijarouhe(jos käytät sitä). Jatka keittämistä ja anna soijarouheen turvota. Lisää kastikkeeseen tarvittaessa vettä, jos se tuntuu liian kuivalta.

Laita muutama kauhallinen kastiketta uunivuoan pohjalle ja lado kerros lasagnelevyjä kastikkeen päälle. Lisää niiden päälle taas kastiketta ja jatka näin, kunnes vuoka on täynnä.

kuvia 005

Lisää juustoraaste ja vuohenjuustot tai mozzarella viimeisen kastikekerroksen päälle ja paista lasagnea 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes lasagnelevyt ovat pehmeitä.

 

kuvia 006

kuvia 007

kuvia 008

Vinkki 1: jos tiedät syöväsi kaiken yksin, kannattaa tehdä puolikas annos. Nimim. kuuden päivän jälkeen alkaa kyllästyttää 😀

Vinkki 2: Lihaversion saat lisäämällä kastikkeeseen vaikkapa jauhelihaa.

kuvia 009

Mutta mihin käytän loput kilon punajuuripussista?

 

4 kommenttia

  1. Irene kirjoitti:

    Minulla tulee aina välillä kauhea punajuurivillitys, ja sellainen on nytkin päällä. =D Nyt olen päivästä toiseen syönyt punajuurta lisukkeena niin, että kuorin punajuuret (ooh, todellako?!) ja sitten viipaloin ne ohuiksi; sitten paistan sipulin kanssa öljyssä pannulla sellaisen kymmenisen minuuttia, maustan merisuolalla ja paprikalla, ja ai että on hyvää. =D Osittain jäävät vähän rapsakoiksi, mutta minä tykkään niistä silleenkin. Tätä sinun ohjettasi voisin itsekin jotenkin hyödyntää ja varioida… Kai minä syön tässä itseäni punajuureksi! =D

    • Octavia kirjoitti:

      Se on kans tosi hyvää, kun laittaa punajuuret ohuiksi siivuiksi (pyöreä kiekot) j levittää uunipellille, päälle suolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä. Yksinkertaista, mutta hullun hyvää :)!

      • Jonna kirjoitti:

        Nami nami! Pellillä en ookaan niitä vielä tehnyt. Oon aina laittanut uuniastiaan pilkottuna 🙂

    • Jonna kirjoitti:

      Haha, punajuuret on kyllä tosi hyviä! Uunissakin niistä saa ihan huippuja kun pilkkoo pieniksi, maustaa suolalla ja pippurilla sekä lorauksella öljyä ja ripottelee päällä vielä fetajuustoa tai vuohenjuustoa. Nam!

      Täytyypä joskus kokeilla paistaa pannullakin 🙂 Ja suklaa-punajuurikakkuja tai muffinsseja kannattaa testata. Ne on tosi hyviä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *