Hae
Palasia Arjestani

Liikettä läski!

Jumankauta tätä saamattomuudeen määrää. Mut valtaa joku ihmeellisen kokonaisvaltainen laiskuus heti kun auto kaartaa mökkipihaan. Olin suunnitellut koko viikon treenit jo etukäteen, mutta nyt mennään jo neljättä päivää täällä enkä ole tehnyt yhtään mitään. Aina on jotain tärkeämpää, kuten päiväunet. Vaihtoehtoisesti odotan ”parempaa” hetkeä treenille eikä sitä kyllä mun kokemuksen mukaan tulee koskaan. Se paras hetki oli heti nyt eikö sit joskus.

OI000204-1

OI000203-1

Eilen olin jo hyvin motivoitunut tekemään ulkotreenin, mutta vettä satoi koko päivän kuin esterin perseestä. Odottelin ja odottelin. Vesisade loppui, mutta tilalle tuli jumalaton lumisade. Treeni jäi tekemättä. Sain itsestäni sen verran irti, että tein sentään lihashuoltoa pitkän tovin telkkaria katsellessa. Siihenkin tarvitsin pitkän keskustelun itseni kanssa, mutta jumittava selkä voitti tämän erän ja sai kunnon käsittelyn pallolla. Mä olen yrittänyt motivoida itseäni treenaamaan vaikka millä keinoin. Olen yrittänyt puhua itseni ympäri kehumalla ja haukkumalla. Yleensä muhun toimii jokin otsikon kaltainen ”liikettä läski!” tyyppinen patistelu tai mielikuva hyvän treenin jälkeisestä olotilasta. Se on ihan päivästä kiinni, että toimiiko negatiivinen vai positiivinen kannustaminen. Nyt ei ole toiminut mikään ja päätin vain odotella ryhdistäytymistä. Itseni tuntien en jaksa enkä pysty montaa päivää vetämään vain lonkkaa.

OI000205-1

Joku siellä ruudun toisella puolella saattaa tuhahdella että ompa turhamainen tyyppi. Ei edes lomalla osaa ottaa rennosti. Väärin! Nimenomaan rennosti mä osaan ottaa, vähän liiankin rennosti. Kolme päivää treenaamatta alkaa tuntua kropassa. Kroppa joka on tottunut liikkumaan,  ei todellakaan pidä laiskottelusta. Vanha selkävaiva alkaa nostaa päätään ja alaselkä on aivan jumissa ja jumi alkaa nousta jo lapoja kohti. Olkapää jonka pitäisi parantua levossa onkin alkanut kipeytyä enemmän kun ei saa yhtään liikettä. Lisäksi olen onnistunut nukkumaan sen päällä jo useampana yönä… Rappeutunut peukalon jänne tarvitsee myös liikettä ja liian kauan levossa olleena alkaa taas kipeytyä. Tässä jo muutama hyvä syy lähteä liikkumaan! Vaikka toki tykkään, että kroppa on ulkoisesti hyvässä kuosissa niin vielä enemmän tykkään ettei mulla ole kipuja. Noin, siinä tuli mulle itselleni monta hyvää syytä treenata täällä päivittäin! Hyvä minä 😉

Alla pari videoo sunnuntain treeneistä, jossa tein tempausten tilalla cleaneja ja treenin jälkeen vielä push front squatteja sekä kokeilin kisoissa yhtenä liikkeenä ollutta L-sittiä. Näyttää helpolta, mut ei sitä kyllä ole!

Millä te motivoitte itseänne liikkumaan kun oikein laiskottaa? Kauanko pystytte olemaan liikkumatta ennen kuin kroppa/pää ilmoittaa, että tarttis varman tehdä jotain?

Ps. Osoitteessa Reebok.fi sikahyvät alennukset, joista koodilla FRIENDS saa vielä 25% lisäalea. Esim naisten lifterit lähtöhinta 75e ja niistä vielä tuo lisäalennus 🙂 Tilasin itselleni vaikken oikeastaan tarttiskaan, mutkunoliniinhalvat 😀

11 kommenttia

 1. Virpi kirjoitti:

  Kiitos kivoista postauksista, kiva näitä mökkielämää juttuja on lueskella 😉 Meikäläinen on niin mökki-ihminen.
  Mä saan itseni liikkeelle sillä, että en ajattele. Robottimaisesti alan kerätä treenikimpsuja ja kampsuja päälleni ja siitä sitten salille treenaamaan tai autotalliin. Jos alan ajatella…. siitä ei hyvää seuraa =D
  Silti saattaa tulla ihan hyvä treenifiilis vaikka ei hirveästi treeni kiehtoisikaan. Ja se olotila mikä on jälkeenpäin =) Se on hyvä!
  Lopeta hei se ajattelu!

  • Jonna kirjoitti:

   Toi on muuten ihan totta: ei pitäis ajatella! Tänään pääsin salille mut huomenna sit vaan aletaan tekemään 😉

   Minkälaiset vehkeet sulla on autotallissa?

   • virpi kirjoitti:

    Tallissa on penkki, jossa on iso tanko ja siihen reippaasti eri kokoisia lättyjä. Sitten on lyhyempi tanko jonka kanssa on helpompi tehdä mm. pysty-
    punnerruksia tai kulmasoutua. Sitten parit käsipainotangot joihin on paljon erikokoisia lättyjä. Kahvakuulakin löytyy. Sellainen perussetti tallissa on jolla
    saa kunnon treenin aikaiseksi jos ei jostain syystä huvita mennä lähisalille.
    mulla soi treenatessa musat täysiä ja jos on ok ilma tallin ovet voi olla auki. Siinä on hyvä seurata samalla kissan touhuja kun se on pihassa juoksu-
    narussa. Koissutkin tykkää kun mamma on läsnä. Välillä olen tallin edustallakin duunailemassa treeniä jos vaan tarkenee.
    kaikki nuo punttivälineet on miehen nuoruuden aikaisia vehkeitä. Eli niillä on ollut käyttöä. Osa lätyistä on jopa mieheni omia tekemiä. Niillä on tunne-
    arvoa jo =D Reilu kaksi vuotta ja kolme kertaa viikossa on nyt taas tällä erää tullut treenattua ja tulokset näkyvät kyllä.
    Sinulla on sellainen ihailtava kroppa jollaista itsekin tavoittelen.

    • Jonna kirjoitti:

     No sullahan on hyvät puitteet! Kyllä noilla kelpaa ja kannattaakin käyttää hyödyksi 🙂 Kiitän kauniista sanoista!

 2. tsiku kirjoitti:

  Yleensä ei tarvii kuin toppuutella itteään ettei treenais liikaa. Varsinki niitä mielilajejaan joista pitäs välillä pitää lepoa. Mutta kyllä mua välillä ärsyttää uimaan meno, juokseminenkin ja joskus sali. Niihin on toiminu sellanen brutaali keino etten mieti ja kysele itteltäni haluanko mennä sinne vaan pakkaan vaa kamat ja lähden tekee treenin. Jos kyselisin iteltäni et tekeekö nyt mieli mennä tonne paskaan kelii kärsii niin tiedän jo valmiiks vastauksen 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Mullakaan ei oo mitään ongelmia sillon kun ollaan kotona mut täällä mökillä olis vaan mukava olla ja köllöttää lämpimässä herkkuja syöden 😀 Täytyy vaan alkaa tekemään ilman sen suurempaa miettimistä!

 3. Tea kirjoitti:

  Haha välillä saa kyllä raahata ittesä lihakoukulla sinne salille kun mieli haluais jäädä kotiin, mut mulla alkaa aika nopeesti tuntumaan kropassa jos en pääse liikkumaan. Tulee semmonen helvetin kankea olo, päätä särkee ja on kroppa on vaan yksinkertasesti ihan jökissä, siihen auttaa toki hieronta, mut kyllä sillä treenillä saa auki paikkoja. Mulla oli viime viikolla tapa, et jos mua alko väsyttää tai tylsistyttää ni piti lähteä joko lenkille tai salille, taidan jatkaa samalla tyylillä, koska se tuotti tulosta 😀 välillä motivoin itseäni myös tällä liikettä läski tyylillä 😀

  • Jonna kirjoitti:

   No just toi eli alkaa mennä koko ruoto niin kankeaksi että järki lähtee 😀

 4. Heidi kirjoitti:

  Joo mökillä on juoksulenkkarit, kahvakuulat ja muut. Vaan aika rauhassa ovat yleensä saaneet olla. Mutta hyvähän ne on olla siellä olemassa – mistä tietää milloin inspiraatio iskee. Sitä odotellessa voi soudella järvellä ja kantaa pöllejä metsästä. Tulee ikään kuin vahingossakin liikuttua.
  Vaan ei se haittaa, vaikka urheilu vähemmälle mökillä jäisikin. Jos elämän pitäisi siellä olla samanlaista ja mennä saman kaavan mukaan kuin arkena kotona, niin eihän sitä mökkiä kai välttämättä tarvitsisikaan 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Munkin pitäs ostaa mökille lisää kahvakuulia. Niillä sentään pystyn nyt heilautuksia tekemään ilman olkapään oikkuiluja. Lenkkareita kävin kuluttamassa tänään! Täytyy ottaa vaihtelun kannalta nämä vikat päivät mökillä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.