Hae
Palasia Arjestani

Helppoa arkiruokaa: Jauheliha-pastagratiini

jauheliha-pastagratiini

Instagramissa äänestitte päivän postaukseksi arkiruokareseptin, joten tässäpä tulee meillä viime viikolla valmistettu jauheliha-pastagratiini! Yritän vaihdella ruokien proteiininlähdettä pitkin viikkoa, mutta jauheliha on aina se helppo ja varma ratkaisu. Tällä hetkellä haluaisin tosin laittaa jonkin vegaanisen aterian, mutta en vain tiedä vielä minkä. Ehkä se tässä illan aikana muotoutuu ajatukseksi ja huomenna meillä on nenämme edessä kasvipohjainen illallinen. Tänään meillä syödään kalaa, jota yritän valmistaa ainakin kerran viikossa. Kala on nimittäin sekä minun että tytön lempparia! Olen itse aika flunssainen, niin mitään monimutkaista en ala tänään kokkaamaan. Kalafileet uuniin ja riisiä kaveriksi, siinä se!

Jauheliha-pastagratiinin ohjeen löysin Yhteishyvän sivuilta ja vinkkasin sen myös yhteen Ateriaideoita -postaukseenkin. Alkuperäisen reseptin löydät täältä. Etsin aika paljon reseptejä Yhteishyvän sivilta, koska olen todennut ne aina toimiviksi ja maistuviksi. Kertaakaan ei ole tarvinnut pettyä! Btw, meillä kinastellaan aina kuka saa lukea ensimmäisenä Yhteishyvä -lehden mukana tulevan ruokaliitteen 😀 No mutta mennäänpä sitten katsomaan miten jauhelinliha-pastagratiini valmistetaan!

Jauheliha-pastagratiini

 • 6-8 dl pastaa keitettynä (riippuu miten ison satsin teet, itse laitoin 6 dl)

Jauhelihakastike

 • 400 g jauhelihaa
 • 1 rkl öljyä
 • 1 sipuli
 • 1 valkosipulin kynsi
 • 1 prk (400g) tomaattumurskaa
 • 2-3 rkl tomaattisosetta
 • mausteita oman maun mukaan: suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, valkosipulijauhetta, ehkä chiliä jne.

Juustokastike

 • 2 dl maitoa
 • 1 rkl maissitärkkelysjauhoja
 •  2 dl lihalientä
 • 150 g sulatejuustoa (itse käytin Koskenlaskijaa)

Pinnalle juustoraastetta

Laita pastat keittymään ohjeen mukaan.

Valmista seuraavaksi jauhelihakastike. Ruskista pannulla jauheliha ja lisää joukkoon kuorittu ja hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi. Lisää pannulle tomaattimurska ja -sose sekä haluamasi mausteet. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.

Valmista juustokastike näin:  Mittaa kattilaan maito ja maissitärkkelysjauhot. Sekoita tasaiseksi. Lisää lihaliemi ja paloiteltu sulatejuusto. Keitä, kunnes juusto sulaa tasaiseksi ja kastike saostuu.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta ja pastaa. Valuta päälle juustokastike. Ripottele pinnalle vielä juustoraaste. Anna gratiinin kypsyä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoile raikkaan salaatin kera!

Edellinen postaus: Minulla on 44-vuotiaan iho

Palasia arjestani // Blogit.fi:ssä // Bloglovinissa // Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa

jauheliha-pastagratiini

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.