Hae
Palasia Arjestani

Ainahan sitä tekee mieli.

No niin, te pervoimmat voitte jättää lukemisen tähän, koska nyt puhutaan leivästä eikä suinkaan siitä mistä luulitte pääsevänne lukemaan 😀 Kaikenlaista sitä..

kuvia 005

Mä suorastaan rrrrrakastan leipää! Voisin syödä sitä joka aterialla ja mielellään useamman palan (tai puoli pussia) kerrallaan. Tumma, vaalea, täysjyvä, kaura, ruis, ihan sama. Kaikki käy ja uppoo. Koska tää mun kroppa ei kuitenkaan ole mikään aineenvaihdunnallinen ferrari niin joudun himmailemaan himojani ja tyytymään pariin leipäpalaan päivässä (treenipäivinä). Välipäivinä yritän pysytellä erossa ihanaisesta ystävästäni, mutta vaikeaa se on.

kuvia 006

Viime päivinä käsi on taas käynyt leipäpussilla vähän turhan usein ja se alkaa näkyä heti. Mun vatsapalikat hyppää heti nestekerroksen alle piiloon kun hiilaria alkaa olla ruokavaliossa yhtään liikaa. Niinpä rakkaimpani joutuu aika ajoin muutaman päivän tai jopa viikon pannaan.

kuvia 007

Leipähän on siitä hauska kaveri, että sen päälle voi ripotella melkein mitä vaan. Ihan fiiliksen mukaan. Jos haluaa tuhdimman ja ruokaisamman (vihaan tota sanaa) version niin ystävän voi kuorruttaa broiskulla ja siivulla juustoa ja lämmittää mikrossa tai uunissa. Makeanhimon iskiessä meillä on suureen suosioon noussut mantelivoi sekä banaani ruikkarin päällä. Ohhoh, miten hyvää!

kuvia 008

Yleensä en jaksa kauheasti panostaa tällä päällyssaralla, vaan nakkaan leipäsen päälle vain vähän oivariinia, jotain hyvää kinkkua ja vahvan makuista juustoa. Polar15 sopii oikein mainiosti. Paahtoleipä sen sijaan ei kaipaa niskaansa muuta kuin oivariinikerroksen.

kuvia 009

Täällä mökillä on leivänpäällysiä tarjolla jos jonkinlaisia ja viime päivinä olen huomannut yhä useammin rapisuttavani metukkapakettia ja sen kaveriksi lusikoin puolikkaan avocadon. Naaam! Avocado sopii leivän päälle todella hyvin eikä se ole ollenkaan huono valinta hyvien rasvojensa vuoksi 🙂

Mites teillä, oletteko kovia leivän syöjiä? Millä täytätte mieluiten ihanan hiilaripitoisen makoisan ystävänne?

Mukavan rapsakkaa perjantai-iltaa!

17 kommenttia

 1. Mia kirjoitti:

  Hei, olen Mia ja olen leipäholisti! Joo, siis minähän voisin vain ja ainoastaan elää leivällä ja jugurtilla 😀

 2. nasba kirjoitti:

  Mä söin joskus leipää ja paljon. Nyt olen päässyt siitä eroon oikeastaan kokonaan dieetillä ollessa. Tämän vuoden leivät voidaan laskea varmaan kahden käden sormilla – hyvä minä. 🙂 Parasta on tummaleipä missä muodossa tahansa. Nyt dieetillä sain jossain kohtaa syödä Realia ja se on ihan älyttömän hyvää kyllä tuoreena – päälle hirvee kasa salaattia, kalkkunaleikettä, kurkkua ja tomaattia. Kananmuna sopii myös aina leivän päälle. 😀

  Oon meinannut monta kertaa jo sulle kirjoittaa, että sun blogi on oikeastaan nykyään ainut, jonka jaksan lukea aina ja oikein odotan päivityksiä. Ihanaa, kun täällä on perus treenamista, ruokaa, herkkuja, lapsia, ei kisoja jne. Ihan parasta! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä en tiedä mihin siperiaan mut pitäis lähettää et pysyisin leivästä erossa. Viikonloppuna tuore leipä kaupasta, voiko parempaa olla!?

   Hih kiva kuulla et tämmösen perusmamman puuhat kiinnostaa 🙂 sillä linjalla jatketaan!

 3. Adelheid kirjoitti:

  Tunnustaudun leivän ystäväksi. Tosin mulle ei kovin moni laatu kelpaa. Mutta niitä suosikkeja voisin syödä loputtomiin.Parasta on sinuhen ruisneppari muurattuna oivariinillä ja päälle siivu aamupalajuustoa. Pitää nauttia pepsi maxin kanssa. =)

 4. taija kirjoitti:

  Aiaiai.. Mä voisin elää leivällä ha herutella leivällä. Muutenkin tykkään tästä sun vähän-erilaisesta-ei-niin-kovin-fitness-blogista. Sulla on järki mukana (ei nyt ihan tähän kirjoitukseen liittyvä kommentti, mutta en oo saanu aikasemmin kommentoitua kun sulla tais olla suojaukset päällä) 🙂

  • taija kirjoitti:

   hetkonen.. siis herkutella, ei herutella.. heh..

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, kiva jos tykkäät! Kyllä treenata voi kovaa ja elää muutenkin terveellisesti olematta sen enempää fitness kuin kukaan muukaan. Kyllä elämässä pitää olla rentoutta!

 5. -didi- kirjoitti:

  Nyt mun alkoi tehdä mieli leipää .. MUR! Joo, oon leipäholisti. Huomasin itsekin tässä vähnä aikaa sitten leivänsyönnin karanneen käsistä, ja se näkyy kyllä kropassa heti, vaikka muuten ruokavalio on kondiksessa. Tämän viikon olen sitten olla skarpimpana ruoan suhteen (heti alkaa olla sutkakampi olo). Erityisen pahan tuosta leivänsyönnistä tekee se, että mitä enemmän juustoa päällä sitä parempi, ja kaikista mieluiten syön leivän kevyesti mikrotettuna.. vähän sulanut juusto.. ommom!

  Pitää varmaan siirtyä tekemään karppiaikojen siemenleipiä ja maitorahkapohjaisia pizzapohjia, onneksi nekin ovat oikein herkullisia.

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla menee kans leivät pannaan vähäks aikaa kun päästään himaan. Joku roti taas tähänkin 😀 aah, lämpöset voileivät on kyl hyviä, namnam 🙂

   Mäkin oon joskus tehny sitä siemen-Karppileipää ja se olimuistaakseni tosi hyvää. Vois itekin kaivella sen reseptin jostain!

 6. ML kirjoitti:

  Minä voisin elää leivällä. Oululaisen jälkiuunileipäpalat ovat ihanuutta. Saa purra ja ihana rukiin maku. Höttöleivät ei mulle kelpaa, paitsi hädässä tietysti mikä vain menee.

  • Jonna kirjoitti:

   Oijoi, jälkiuunileipä on tosi hyvää! On ainakin kunnolla purtavaa 🙂 me joudutaan vähän senkin mukaan leipiä ostamaan et mitä mimmi pystyy syömään. Jälkiuunileipä ei noin pienelle ole kovin hyvä vaihtoehto.

 7. Juliet kirjoitti:

  Oi nam! Näyttää hyväll!!

 8. Laura kirjoitti:

  Leipää, kyllä kiitos missä muodossa vain! Tai sitten näkkäri. Tai hapankorppua… NAM! 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Uuh, hapankorput on hyviä! Ei oo tullutkaan niitä syötyä piiiiiitkään aikaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.