Hae
Palasia Arjestani

Daim-mutakakku – Vain makean ystäville!

daim-mutakakku

Viime viikonlopun herkku oli ihanan suklainen ja makea daim-mutakakku. Synttäreideni kunniaksi halusin leipoa jotain, ja koska oli kyse minun synttäreistäni, päätin leipoa juuri sitä mitä itse haluan. Kyselen ja kuuntelen usein muidenkin perheenjäsenten mielipiteitä leipoessa, mutta nyt en kyllä kysellyt yhtään mitään! Rakastan itse kaikkea suklaista ja makeaa, joten tätä kakkua oli laitettava muutama pala myös pakkaseen pahan päivän varalle. Aiemmin olen rahdannut kaikki kakkujen jämät töihin, mutta tällä kertaa säästin ja pakastin jämät itselleni 😀 Daim-mutakakku on helppoa tehdä ja ainoa aikaa vievä osuus siinä on keltuaisten ja valkuaisten erottelu. Kakku on jauhoton ja gluteeniton, joten se sopii moneen kahvipöytään. Alkuperäisen reseptin löydät täältä.

Daim-mutakakku

  • 300 g tummaa suklaata
  • 7 kananmunaa
  • 115 g voita
  • 2 ½ dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 150 g Daim-patukoita tai -rakeita (käytin patukoita)

Koristeluun esim. rouhittuja Daim-patukoita, mansikoita tai irtareita, niin kuin meidän neiti päätti

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa 24–26-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat.

Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Paloittele suklaa ja voi kulhoon ja sulata mikrossa tai kattilassa hellalla välillä sekoittaen. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.

Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset ja ripaus suolaa, kunnes vaahdosta muodostuu pehmeitä huippuja.

Vatkaa suklaa-voiseos vähitellen keltuaisvaahdon joukkoon. Lisää vaniljasokeri. Kääntele valkuaisvaahto neljässä osassa joukkoon. Kääntele tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan, rouhi Daim ja ripottele rouhe pinnalle. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja paista kakkua keskitasolla 45–60 minuuttia. Kakku on valmis, kun se on kovettunut pinnalta, mutta hammastikulla kokeilemalla sisus on vielä kostea.

Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista!

daim-mutakakku

Edellinen postaus: 37-v eikä tunnu missään!

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

2 kommenttia

  1. Amanda kirjoitti:

    Onnittelut syntymäpäivän johdosta! 🙂 Kakku näyttää ja kuulostaa niin herkullisesta, että täytyypä itsekin testata!

    Teetkö enää Youtubeen videoita? 🙂

    • Jonna kirjoitti:

      Kiitos! Tekisin mielelläni lisää videoita, mutta tällä hetkellä mulla ei ole ollekaan editointiohjelmaa, sillä lapsi on vallannut koneeni. Täytynee pikapuoliin hankkia jommalle kummalle uusi kone..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *