Hae
Palasia Arjestani

Toffeeraakakakku

Välillä vähän terveellisempää leivontareseptiä eli sukelletaan taas raakakakkujen ihmeelliseen maailmaan. Bongasin tämän toffeeraakakakun ohjeen Unelmien talo&koti-lehdestä Kinuskikissan pitämältä leivontapalstalta. Kakku näytti jo paperilta juuri sellaiselta, josta itse tykkään eli raikkaan ja pehmeän makuiselta. Kakun pinnalle oli vielä tehty koristelu puolukoista, joten ei kyllä voi mennä pieleen! Raakakakuissa on se hyvä puoli, että ne säilyvät kylmässä hyvänä suht pitkään ja terveellisyytensä puolesta ne sopivat hyvin välipaloiksi ihan arkenakin  🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toffeeraakakakku 

Pohja

 • 1,5 dl kuorittuja ja vedessä liotettuja manteleita
 • 6 kuivattua viikunaa
 • 0,5 dl sulatettua kookosöljyä
 • 0,5 dl raakakaakaojauhetta
 • 1/4 tl kanelia
 • 1/4 tl jauhettua kardemummaa

Täyte 

 • 4 dl liotettuja cashewpähkinöitä
 • 1 dl kaakaovoita raasteena
 • 1 1/4 dl agavesiirappia tai hunajaa
 • 3/4 dl sulatettua kookosöljyä
 • 1 rkl vaniljauutetta
 • ripaus suolaa

Pinnalle

 • 50g puolukoita
 • 1/4 dl sulatettua kookosöljyä

Ennen kakun tekoa liota cashewpähkinöitä ja manteleita vedessä muutama tunti tai yön yli. Vuoraa 20 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Vuoraa myös reunat leivinpaperisuikaleilla. Kostuta reunoja vedellä niin saat paperin pysymään paikallaan.

Hienonna mantelit tehosekoittimessa. Lisää loput pohjan ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Painele pohja massa irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti sormilla.

Hienonna täytteen pähkinät tehosekoittimessa. Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Lisää kaikki loput täytteen ainekset tehosekoittimeen pähkinöiden kaveriksi ja aja tasaiseksi massaksi. Tämä voi kestää vähän aikaa riippuen tehosekoittimesi tehokkuudesta, joten malttia tarvitaan! Kaada toffeetäyte vuokaan pohjan päälle.

Soseuta puolukat ja sulatettu kookosöljy tasaiseksi. Lusikoi puolukkaseosta täytteen pinnalle. Kuvioi veitsenkärkeä apuna käyttäen. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Irrota vuoasta ja asettele kauniisti tarjolle 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itse käytin kakun tekoon Luontaistukun luomupähkinöitä. Tekin saatte pähkinöistä ja muusta 10% alennusta koodilla jonna10. Banneri on tuossa oikealla palkissa, josta pääsette suoraan nettikauppaan 🙂

 

5 kommenttia

 1. amelie kirjoitti:

  Oi kuulostaa superhyvälle, tässä haastetta: millä korvaisit mantelit ja pähkinät jotka allergisoivat pahasti :)?

  • Jonna kirjoitti:

   Hyvä kysymys! JOssain olen nähnyt ohjeen, jossa pohjaan tuli kaurahiutaleita ja mulperinmarjoja pähkinöiden tilalle. Googleta hakusanalla ”raakakakku ilman pähkinää” niin löydät hyviä vaihtoehtoja 🙂

 2. Nimetön kirjoitti:

  Entäs millä korvata kookosöljy, en voi sietää sen makua, tuoksu on kyllä hyvä :
  MinnaK.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *