Hae
Palasia Arjestani

Life update – Missä mennään?

life update

Kuva otettu Itiksen Back to school -tapahtumassa torstaina.

Life update!

Nyt luvassa mun life update eli missä tällä hetkellä oikein mennäänkään. Lomaa on vielä jäljellä pari viikkoa, mutta enhän minä tänä kesänä ole juuri muuta tehnytkään kuin ”lomaillut”. Ensin 6+1 viikkoa sairaslomalla ja nyt 4 viikkoa oikealla lomalla. Ollaan montaa kertaa miehen kanssa puhuttu, että joskus me vielä tempastaan ja elellään mökillä toukokuusta syyskuun loppuun. Saa nähdä meneekö tämä haave eläkkeelle asti vai pystytäänkö repäisemään hetkeksi irti oravanpyörästä jo aikaisemmin. Moni ei pysty olemaan korven keskellä viikonloppua pidempään, mutta me viihdytään täällä mainiosti. Olisi ihanaa laittaa mökin pihaa kuntoon, rakentaa terassi ja oleskelualue. Myös kasvihuoneesta haaveilen, jossa voisi kasvattaa tomaattia, paprikaa ja mitä nyt mieli tekisikään. Aika täällä mökillä kuluu siivillä. Aina on joko aamu tai ilta!

ruokavalio

Loman ajan olen syönyt mitä mieli tekee. Ketosta ei tietoakaan, mutta tänään aloitin laskeutumisen kohti vähähiilarisempaa ja siistimpää ruokavaliota. Olen huomannut ketoruokavalion edut todenteolla. Kun olen syönyt ns. normaalisti niin kuin ennen ketoa, vatsa oikuttelee koko ajan, olen turvonnut ja väsynyt ja pää on kipeänä harva se päivä. Eilen pohdin pitkään, että mihin oikeastaan tarvitsen sokeria ja isoja määriä ja viljoja sekä hiilihydraatteja, kun ei niistä saa kuin huonon voinnin? Miksi mätän suuhuni mitään sellaista, joka ei minulle selkeästikään sovi. Mene ja tiedä, mutta ihmismieli kai se sellainen on, että välillä pitää heittää kaikki hurlumhei. Että on sitten taas uutta projektia tulilla, kun tutkiskelee jälleen mikä itselle sopii. Eräänlaista oman elämän tutkimusmatkailua tämäkin!

treenaaminen

Treenaamisen aloitan ensi viikolla taas tavoitteellisesti, jei! Lupa treenaamiseen on ja odotan innolla, että pääsen taas kunnolla raudan kimppuun ja voiman hankintaan. Voimatreenit on ehdottomasti se mun juttu ja toivon ettei minulle tulee enää mitään esteitä treenata. Eiköhän nämä ylämäet ole taas hetkeksi koettu ja nyt on mun aika laittaa tuulemaan! Odotan kuin kuuta nousevaa, että pääsen kyykkäämään kunnolla ja vetämään leukoja. Odotan sitä iloa minkä tulosten nousujohteisuus mulle tuo. Se on yksi maailman parhaista fiiliksistä! Kun tietää, että tekee asioita okein ja isolla sydämmellä.

life update

Tällainen kori valmistui trikookuteesta virkaten eilen illalla. Paikkansa hän löytä ulkohuussin wc-paperisäilyttimenä!

koti & käsityöt

Odotan jo innolla, että pääsen kotiin värkkäämään omia juttujani. Käsityöideoita on vaikka kuinka paljon ja pikku hiljaa alan toteuttamaan niitäkin. Eilen sain yhden ison virkatun korin valmiiksi ja nyt olisi tarkoitus kokeilla tehdä betonitöitä sekä makrameetekniikalla ainakin avaimenperiä. Löysin myös ihanan ohjeen oikein muhkeaan pipoon sekä villasukkiin, jotka on myös pakko saada tehdä. Kotona ollaan hävitetty turhaa tavaraa ja se projekti jatkuu edelleen. Välillä pistän tuulemaan viikon verran oikein kunnolla ja saatan sen jälkeen väsähtää ja pitää taukoa kuukaudenkin. Nyt kotoa on hävitetty monta kassillista tavaraa ja yksi iso kaapin rohjake keittiöstä. Mulle kodin laittaminen, siivoaminen ja järjestelminen on meditatiivista puuhaa. Vaikka välillä jaksankin räyhätä siitä, niin tykkään hommasta aivan sikana.

arki

Arki tulee muuttumaan ensi viikolla aika lailla. Tyttö aloittaa koulu ja minua jännittää jo valmiiksi a) tuleeko itku, kun tyttö jätetään ekana päivänä koululle (tulee varmasti) ja b) herääkö se ikinä herätyskelloon. En ikävöi päiväkotiaikoja, sillä tytön kouluun meno tietää myös minulle pidempiä yöunia ja vähemmän stressiä aamuisin. Uskon, että kaikki lutviutuu omassa tahdissaan. Odotan syksyn tuloa innolla niin kuin joka vuosi. Rakastan syksyä! Minusta on ihanaa, kun illat pimenee ja saa laittaa kynttilöitä palamaan. Kotiin tekee mieli hankkia vilttejä ja neuloa tyynynpäällisiä. Sateista en tosin pidä, mutta kyllä nekin kestää. Meillä on tulossa rahapuolella aika tiukka syksy, mutta haaveilen siitä huolimatta, että päästäisiin tytön kanssa kahdestaan syyslomalla johonkin reissuun. Myös ostolakko on ajankohtainen, niin kuin se mulla tasaisin aikavälein onkin. On hyvä välillä tarkastella omaa rahankäyttöä ja poistaa juoksevista kuluista kaikki ylimääräinen.

Tässä mun eilen illalla julkaisema uusin videoni! Mun muita videoita pääset katselemaan täältä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään 😉

Tällainen life update tähän rakoon! Leppoisaa sunnuntai-illan jatkoa ihan jokaiseen kotiin 🙂 Mitä sulle kuuluu? Tuoko syksy tullessaan jotain uutta ja jännittävää?

Edellinen postaus: Tavoitteita elokuulle 2019!

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

12 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  Sun postaukset on tosi kivoja ja niistä saa inspiraatiota mutta nuo videot on suoraan sanottuna aika kamalia ja täysin turhia.. mielestäni niihin ei kannattas tuhlata aikaa kun selvästi sun vahvuus on kirjoittaa tavallisesta arjesta.

  • Jonna kirjoitti:

   Nooh, videoita on siitä huolimatta tulossa jatkossakin sillä erittäin paljon saan niistä kiitostakin ?

 2. Anna kirjoitti:

  Hei,
  Matkailujutut kiinnostaa aina, nyt erityisesti Turkki koska harktisemme seuraavaksi suuntaavamme sinne. Onko teidän lomasta tulossa vielä tarkempaa postausta tai videota? Olisi tosi kiva. Kiitos blogistasi!

 3. Amanda kirjoitti:

  Mun täytyy kommentoida, kun tuossa aiemmassa kommentissa moitittiin videoita, niin ne on aivan ehdottomasti mun suosikkeja! 🙂 Löysin sun kanavan YouTubesta(ja vasta sitä kautta tämän blogin), ja oon jäänyt ihan koukkuun sun videoihin! Oon katsonut niitä vaikka kuinka paljon, ja meinaan kaikki katsoa läpi 🙂 Että jos jotain saa toivoa, niin videoita vois ilmestyä useammin 🙂 ja kaikki ihan arkihöpinä, treenaus, siivous/järjestely, lapsiperhe elämä yms kaikki kiinnostaa 🙂 Ja kissoja ois kiva nähdä videoilla vielä enemmän 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Ihanaa kuulla! Yritän saada tehtyä 1-2 videoo viikossa mutta arki edellä eli aina ei vain ole aikaa. Täytyy kehitellä joku systeemi tähänkin ?

 4. Nina kirjoitti:

  Samaa mieltä! Videot on just hyviä. Voitko laittaa esimerkki ruokavalion päivästä jolloin treenaat kovaa ja olet vähähiilarisella? ?

  • Jonna kirjoitti:

   Joo voin! Ensi viikon oon vielä lomilla niin hyvin onnistuu ja sen jälkeenkin teen varmasti videolla ruokapäiviksiä ??

 5. maikki kirjoitti:

  Treenivinkkejä kädettömään treeniin ois kiva saada 🙂
  Kohta kk sitten meni vasemmasta kyynärvarresta luut poikki, käsi leikattiin ja levytettiin, nyt siis perinteiset crossfit ja painonnostotreenit hetken poissa kuvioista 🙁 toivon mukaan loppuvuodesta pääsis jo pikku hiljaa niihin palailemaan..
  Nyt treenailtu siis ilman vasenta kättä, mutta hieman ideat jo vähissä

  • Jonna kirjoitti:

   Mäkivetoja, jalkatreeniä salilla, lenkkeilyä, dynaamista venyttelyä…Minkälaisia treenejä oot nyt tehnyt? Mä tein paljon hiittejä, joissa oli erilaisia kehonpainoliikkeitä, mutta lähinnä jalkoihin ja vatsoihin kohdistuvia ja näihin yhdistelin dynaamista venyttelyä ja liikkuvuustreeniä.

 6. maikki kirjoitti:

  sellaista crossfit metcon tyyppistä, boxille askelluksia, yhdellä kädellä tempausta, pressiä, askelkyykkyä ja kyykkyä kuulan kanssa jne. vatsoja, kuntopyörää. Jonkin verran nyt juoksua aloitellut kun lääkäriltä sain luvan että ei juoksun tärähtely haittaa luutumista

 7. Jonna kirjoitti:

  Saisitko yhdistettyä metconeihin juoksua muihin liikkeisiin? Siinähän tulee jo hyvä setti! Sinne vielä ripottelet liikkuvuutta lisääviä liikkeitä niin ei pääse kyllästymään 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *