Hae
Palasia Arjestani

Lumipalloefekti

Pistin koko meidän kodon hyrskyn myrskyn lauantaina ja siitähän käynnistyi melkoinen lumipalloefekti. Kypsyttelin ajatusta pienestä mööbleerauksesta viikon verran ja totesin perjantai-iltana miehelle, että huomenna on muuten sullekin hommia! Vastahankaisena ja kaikkea uutta vastustavana miehenä  hän totesi mun ideani olevan ihan paska. Totesin, että ihan sama ja päätin hoitaa koko homman vaikka itsestään. Snäpin seuraajat (jonnamusakka) tietävät, että kysehän on siis meidän makuuhuoneesta, josta tehtiin lauantaina tytölle oma huone.

Muutama kuukausi sitten tein tytölle oman nurkkauksen meidän olkkariin erottamalla tilan olohuoneesta kirjahyllyllä. Idea oli sinänsä ihan hyvä, mutta kävi kuitenkin liian työlääksi. Ei hän koskaan suostunut sinne nukahtamaan, jos jompikumpi meistä oli hereillä. Tyttö nukahti mun kanssa aina meidän sänkyyn, josta isäntä kantoi hänet omaan sänkyynsä. Tätä rallia kun vetää päivästä toiseen niin ymmärtää ettei se niin voi jatkua. Siispä tuumasta toimeen ja hihat heilumaan. Mä ymmärrän myös miehenkin kannan ja vastahakoisuuden, koska mulla on tuhat ja yksi ideaa koko ajan itämässä, ja hän kun ei ole mikään remontti-Reiska vaikka kuinka haluaisin. Niinpä saan yleensä suunnitella ja toteuttaa omat juttuni ihan yksinään. Eikä se mua haittaa, päinvastoin! Minä touhuan ja värkkään varsin mielelläni ellette ole jo huomanneet 😀

Niinpä me asustetaan nyt miehen kanssa olkkarissa ja tyttö sai koko makuuhuoneen itselleen ja leluvuorelleen. Olohuone on nyt todella siistin ja rauhallisen näköinen, kun kaikki ne miljoonat pikku nippelit ja nappelit on siirretty pois. Mä ihan hämmästyin eilen kun seisoin keskellä olkkaria ja siellä oli oikeasti siistiä! Ei ole nähty sitä ihmettä ihan hetkeen. Mieskin totesi tämän olevan vuosisadan paras idea! Siinä se taas nähtiin miten paljon pidemmälle minä pystyn näissä asioissa lopputulosta näkemään, kun toinen ajattelee pelkkää työmäärää. Eikä koko urakkaan mennyt edes montaa tuntia. Ainoa huono puoli tässä on se, että nyt pitää kuulemma ostaa isompi telkkari että sitä on kivempi katsella sängystä.. Miehet!

Projektihan ei tähän lopu. Nyt kun kamat on saatu hilattua oikeisiin huoneisiinsa niin tytön tavaroille täytyy keksiä joku siisti säilytysratkaisu. Ajattelin tehdä tilaa meidän vaatekaappiin, mutta se vaatii taas uuden projektinsa, koska niissäkin kamaa on enemmän kuin riittävästi. Seuraavaksi käydään siis vaatekaappien kimppuun ja sen jälkeen on edessä tapetin vaihtoa, parvisängyn hankintaa, olkkariin taulujen laittoa ym.. Onhan näitä! Aion hoitaa askareita pienellä budjetilla eli sänky ostetaan käytettynä ja tapetit alesta tai tarjouksesta. Neidillä tosin oli jo tapettivaihtoehto valmiina mielessä eikä se ole ihan halvimmasta päästä. Tällaista tämä meidän elämä on. Koko ajan jotain projektia käynnissä, mutta en valita. Eipähän käy aika pitkäksi!

Kuinkas teidän viikonloppu sujui?

6 kommenttia

 1. Kepekeppuli kirjoitti:

  Vitsi ku onki hyvän näköinen ratkasu!✌??

 2. ulla kirjoitti:

  Oi, tulipa kiva huone tytölle 🙂 Se on Iso juttu aina lapselle… oma huone 🙂
  Onko teillä siis kaksio ?
  Mutta kiva ratkaisu.
  Joo, miehet . Ei siihen uuden tv:n ostoon tarvita kovin ihmeellistä syytä :D:D

  Täällä viikonloppu meni hyvin. Ulkoillen mm.

  • Jonna kirjoitti:

   KAksiohan meillä. Pitkään jo mietitty isomman ostoa, mutta haluttu kuitenkin toistaiseksi jäädä tähän, koska kolmestaan mahdutaan hyvin. Ehkä mä annan luvan uudelle telkkarille 😀

 3. Kata kirjoitti:

  Meillä oli pitkään (omakotitalossa) sellainen ratkaisu että vanhemmat nukkuivat olkkarissa ja meillä kahdella lapsella oli omat huoneet (yläaste-lukioikäisiä oltiin). Aina kun oli jotain isompia juhlia nostettiin vanhempien sänky piiloon varastoon ja he nukkuivat patjoilla ne muutamat yöt jolloin päivisin sai enemmän tilaa olkkariin. Monta vuotta selvittiin näin, eli ette suinkaan ole ainoita jotka tilanpuutteen takia tekevät vastaavanlaisia ratkaisuja ja ainakin omasta näkökulmasta voin nyt jo aikuisena sanoa että arvostan vanhempieni ratkaisua kovasti!

  Teillä näyttää muuten tosi kivalta, voi kun meilläkin olisi noin yhtenäistä ja siistiä sisustuksen ja värimaailman osalta.. 😀

  Meidän vkloppu kului treenaten ja ulkoillen. Tehtiin pitkä lenkki jäällä eilen.

  • Jonna kirjoitti:

   Mä olen itse viettänyt lapsuuteni suuressa omakotitalossa, jossa tilaa oli vaikka muille jakaa. Varsinkin kun sisko ja veli muutti pois niin mulla oli koko yläkerta itselläni. Mies taas jakoi nuorempana huoneen siskonsa kanssa ja vanhemmat nukkuivat olkkarissa. Samassa asunnossa asuvat edelleen. Vanhemmat siis 🙂

   Mä tykkään kovasti meidän kodista, mutta jos lapsia tulee vielä lisää niin tila loppuu kesken. Se on selvää. Toistaiseksi kuitenkin näin on hyvä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.