Hae
Palasia Arjestani

Maukas paleoliittinen leipä

Ja taas pukkaa reseptiä, tällä kertaa viljattoman leivän reseptiä, jota testasin joulun mainingeissa. Oon itse syönyt viime aikoina ihan normaaliakin leipää (liian paljon!), mutta mies tykkää enemmän näistä viljattomista ja gluteenittomista versioista. Koska hän teki joulupäivälle puolukkapiirakan niin minä päätin siitä hyvästä hemmotella häntä uudella leipäreseptillä 🙂 Idea tähän leipään lähti Virpi Mikkosen paleo paahtoleivästä hänen Vanelja-blogistaan ( joo, en osaa vieläkään linkit tabletilla…), mutta muuntelin reseptiä aika lailla omien varastojen mukaan. Just ja just riitti meidän mantelijauhovarastot tähän leipään ja vähän piti ottaa lisää muistakin pusseista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mä en ole koskaan oikein tykännyt mantelijauhojen mausta, mutta tähän leipään ne sopivat hyvin. Leivästä tuli todella maukasta ja siinä oli oikeasti kunnolla makua! Joskus leivät on maultaan todella plattuja. Tämä leipä on niin täyttä tavaraa, että oikeasti jo pari palaa riittää taltuttamaan nälän ja proteiini- ja rasvapitoisuutensa ansiosta nälkä myös pysyy poissa! Mantelijauhothan sisältävät 100g kohti jauhoja proteiinia 18,7g ja rasvaa 54,1g.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maukas paleoliittinen leipä

 • 5,5 dl mantelijauhoja
 • 0,5 dl hasselpähkinäjauhoja
 • 5 rkl kookosjauhoja
 • 3 rkl arrowroot-jauhoja (voi korvata perunajauhoilla! )
 • 0,5 dl hamppurouhetta
 • 1/2 tl suolaa
 • 1,5 tl leivinjauhetta
 • 4 kananmunaa
 • 0,5 dl sulatettua voita tai kookosöljyä
 • 1 rkl kotimaista hunajaa
 • 1 tl omenaviinietikkaa
 • 1 prk kookoskermaa

Leipävuoka noin 10 x 20 cm. Omani oli isompi, joten tein siitä patentilla pienemmän. Toinen vaihtoehto on tuplata ainesten määrä ja tehdä isompi leipä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele leipävuoka voilla tai vuoraa leivinpaperilla. Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa munat, sula rasva, hunaja, omenaviinietikka sekä kookoskerma sekaisin. Kääntele seos varovasti kuivien ainesten sekaan, mutta älä sekoita liikaa ettei taikinasta tule liian tiivistä! Kaada taikina vuokaan ja paista leipää uunin keskitasolla 30-40 minuuttia. Kokeile kypsyys haarukalla tai hammastikulla. Anna jäähtyä ja leikkaa Leivästä siivuja. Nautiskele lämpöisenä esim. voin kera 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

4 kommenttia

 1. Jonneli kirjoitti:

  Täytyypäs laittaa resepti ylös niin voi joskus kokeilla! Aikamoinen määrä tosiaan täytyy olla mantelijauhoja. Itseltäni löytyy niitä tällä hetkellä vain 100 g, ei aivan riitä.:D

 2. Jonna1983 kirjoitti:

  Onneks näissä leivissä ei ole niin just mitä niihin tunkee 🙂 Ajattelin itsekin ensin, että laitan vaikka gluteenittomiakin jauhoja, mutta sain just ja just vaadittavan määrän kaivettua pussien kätköistä. Seuraavaks voisinkin kokeilla jotain banaanileipää 🙂

 3. Cathy kirjoitti:

  poika 3v ja 2kk.. Eikä loppua uhmalle näy…. Loppuikin jo! Meillä ruokahetket on ne pahimmat uhman aiheet.

  • Jonna kirjoitti:

   Meillä tyttö onneksi syö ihan hyvin ja suurella ruokahalulla joka kerta. Kinaa tulee oikeastaan ruokailuhetkellä vain lautasista ja mukeista 😀 Muuten kaikki perus pukemiset, pottahommat ja hampaidenpesut aiheuttaa harmaita hiuksia ja järjetöntä huutoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.