Hae
Palasia Arjestani

Uusia ruokakokeiluja – Viime viikon ruokapäiväkirja

unnamed

Vieläkö teitä kiinnostaa ruokapäiväkirja? No, tässä tulee halusitte tai ette 😀 Viime viikolla kokeiltiin taas muutamia uusia reseptejä, lähinnä suolaisia ruokia. Makeita leivonnaisia en ole jostain syystä tehnyt nyt ollenkaan! Lauantaina mun piti tehdä suklaakakkua, mutta päivä oli niin jumalattoman kiireinen etten ehtinyt tekemään kotona yhtään mitään. Mietin äsken kuvia selatessani etten ole tainnut juuri herkutella, mutta olohuoneen rahilla oleva suklaakippo kyllä kertoo että jonkun suuhun konvehdit ovat menneet paperimerestä päätellen. Lauantaina ainakin söin niitä ainakin kourallisen, mutta viikolla en tainnut niihin kajota ollenkaan. Töissä kyllä maistoin jonkun tuliaissuklaan, mutta en mitenkään överiherkutellut. Lähinnä palauttelin mieleen miltä se suklaa oikein maistuu 😀 Viime viikko meni ainakin omasta mielestäni ruokailuiden osalta melko siististyi. Aina kun treenirytmi on kunnossa niin ruokailutkin pysyy hanskassa!

Maanantai

Illalla crossfit 1h + kävely kotiin 2,5 km.

picsart_01-11-12-53-52

Aamulla munia, tomaattia ja teetä // töissä välipalana pähkinöitä ja teetä // lounaalla anopin tekemään bataattikeittoa // välipalalla riisikakkuja, avocadoa, kinkkua ja vihanneksia (ei kuvaa) // illallisella viikonlopulta jääneita tortillalihoja, vihanneksia sekä riisiä // iltapalaksi puuroa, mustikoita ja raejuustoa.

Tiistai

Välipäivä salilta. Puuhastelua kotona.

picsart_01-11-12-54-54

Aamupalana munia ja vihanneksia + teetä // välipalaksi Nude proteiini patukka // lounaaksi kaupan kana-cesarsalaatti // kotona välipalaksi gluteeniton sämpylä päällisillä + teetä // iltaruuaksi itse tehtyjä pinaattilettuja ja tomaatti-kevätsipulisalaattia sekä fetajuustoa // iltapalaksi omenaa ja maapähkinävoita.

Keskiviikko

Crossfit 1,5h.

picsart_01-11-12-56-07

Aamulla munia, omenaa ja teetä // välipalaksi töissä teetä ja puolikas Rawbite // lounaaksi Picnicin oriental kanasalaatti // välipalaksi riisikakkuja kinkulla, avocadolla ja kurkulla // iltaruuaksi riisiä, jauhelihaa ja vihanneksia // iltapalaksi puuroa, mustikoita, raejuustoa ja manteleita.

Torstai

Aamuvuorossa töissä, illalla crossfit treeni 1h: maastaveto ja shoulder press. Kävely kotiin 2,5km.

picsart_01-11-12-57-40

Aamupalaksi gluteeniton sämpylä päällisillä +teetä // välipalaksi teetä ja puolikas Rawbite // lounaalla jääkaapin jämät eli spagettia, perunaa ja nakkikastiketta sekä vihanneksia ja fetajuustoa // ennen treeniä lääke-esittelijän tuomaa kinkkiruokaa (joku oli syönyt puolet mun eväistä…) // iltaruuaksi punakampelaa ja pestopastaa // iltapalaksi Real-leipä päällisillä.

Perjantai

Vapaapäivä! Pitkät unet ja anoppilaan iltapäiväksi. Sieltä suoraan treeneihin.

picsart_01-11-12-59-15

Aamupalaksi Real-leipää paistetulla munalla ja juustolla + teetä // anoppilassa teetä ja korvapuusti // loinaaksi lasagnea // treenin jälkeen pestopastaa ja pari Real-leipää päällisillä // iltaruuaksi itse paneroituja broiskuja, ristikkoperunoita, majoneesia ja tomaattia.

Lauantai

Ei treeniä. Iltapäivällä Fysioakatemian olkapääklinikalla Crossfit 01300:lla ja sieltä tytön kaverisynttäreille Naurusaareen Flamingoon.

picsart_01-11-01-00-14

Aamupalaksi Realia juustolla ja paistetulla munalla +teetä // ennen kotoa lähtöä olkapääklinikalle puuroa raejuustolla ja mustikoilla // synttäreillä jätskiannos ja vähän karkkia // kotona välipalaksi kaksi riisipiirakkaa päällisillä + teetä // illalla tilattiin pizzaa! Illalla myös kourallinen suklaakonvehteja.

Sunnuntai

Aamulla puuhastelua kotona ja mäenlaskua. Anoppilassa lounaalla ja sieltä suoraan salille. Tein salilla lihashuoltoa 1,5 h.

picsart_01-11-01-01-53

Aamupalaksi Realia juustolla ja paistetulla munalla // anoppilassa kaksi täytettyjä paprikaa, joissa riisiä, jauhelihaa, juustoraastetta ja vuohenjuustoa. Lisäksi salaattia // iltaruuaksi jauhelihalla, guacamolella ja ranskankermalla täytetty bataatti // kourallinen tummasuklaa päällysteisiä pähkinöitä // iltapalaksi omena ja pähkinöitä.

Jaahas, näköjään tuo leivän syönti on taas vähän karannut käsistä, mutta toistaiseksi olo on kuitenkin ihan hyvä, joten en ole huolissani asiasta. Juustoa vetelen näköjään myös aika paljon ja sitä ehkä voisi välillä vähän rajoittaa..Smoothieita en ole tehnyt pitkään aikaan ja ne pitäisi kyllä ottaa ohjelmistoon taas. Smoothieihin on niin helppoa upottaa viherjauheita sun muita, joita en mielelläni muuten suustani alas tunge.

Semmonen ruokaviikko oli viime viikko! Miltäs viime viikon ruokapäiväkirja näyttää?

10 kommenttia

 1. Omppu kirjoitti:

  Tosi tasapainoiselta ja hyvältä näyttää 🙂 syödäänkö teidän anoppilassa aina kertakäyttöastioilta?

  • Jonna kirjoitti:

   Ei syödä aina. Siellä on nyt keittiöremppa menossa niin siksi käytetään 🙂

 2. ninna kirjoitti:

  Juu kyllä halutaan! Kiva kun laitat nuo treenimäärätkin mukaan. Pelästyin jo ekaa kuvaa katsellessa että noin vähän ruokaa ja kova treeni mutta ”onneksi” puuttui yksi kuva. Mulla täysin samanlainen iltapala kun sulla; puuroa mustikoita ja raejuustoa tai valkuaisia. Oletko valkuaispuuroa kokeilut? Miten panereoit nuo broilerit? Millainen on tuo nude patukka? voisitko laittaa jatkossa kuvaa ”avatusta” patukasta näkisi millainen on sisältä? Leivästä en olisi huolissani, saahan siitä kuituja ja muuta hyvää varsinkin real on varsinainen terveyspommi. Harmi ettei oma vatsa enää ruista kestä. Kalaa suositellaan 2-3krt viikossa, oletko miettinyt sen lisäämistä?

  • Jonna kirjoitti:

   Valkuaispuuroa olen tehnyt monestikin, se on todella hyvää! Paneroitiin ihan mantelijauholla broiskut 😉 Kalaa syödään myös paljon, nyt vain ei jostain syystä ole tullut ostettua. Täytyy laittaa seuraavalle kauppalistalle!

 3. ulla kirjoitti:

  Mulla tuo puuro on joka aamuinen 🙂 Mutta joskos kokeilisi sitä iltapalana joskus.. aamuun vois tosiaan kokeilla kananmunaa eri muodoissa 🙂 . Illalla maistuisi kyllä lämmin puuro näin talvella.

  Sun ruokapäiväkirja on mukavan värikäs ja mielenkiintoinen 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä söin kans tänä aamuna puuroa, oli niiiin hyvää! Voi olla että vaihdan taas munat puuroon 🙂

 4. Riikka kirjoitti:

  Kiinnostava ruokapäiväkirja! Teettekö aina ruokaa pääosin kotona vai käytkö lasten kanssa yhdessä ravintolassa? Joskus voi olla vaikea löytää ns. lapsiystävällistä paikkaa, mutta nyt ainakin HopLopilla on uusi ”lasten huippuravintola” avautumassa. Oletko törmännyt aiemin? Täällä voi kai tehdä jo pöytävarauksenkin: https://hoplopster.fi/

  • Jonna kirjoitti:

   Käydään tytön kanssa myös ravintolassa aina kun se on mahdollista. En ole kuullutkaan HopLopin uudesta lasten ravintolasta!

  • Riikka kirjoitti:

   Juu, siis tuo on ihan uusi, joku ”pop up”, eli vain muutaman kattauksen ajan, ja tuolla nettisivuilla on menussa mm. ”alkujälkiruoka” ja muuta hauskaa, sillä lapset suunnitelleet menustakin osan. 😀

   • Jonna kirjoitti:

    Ok, no hetkeen ei varmaankaan olla menossa HopLopiin, mutta toivottavasti tuollaisia on tulossa jatkossakin niin päästään testaamaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *