Hae
Palasia Arjestani

Muutakin kuin diettiä ja treeniä.

Välillä elämässä pitää tehdä jotain muutakin kuin vaan keskittyä treeneihin, syömisiin ja kunnon tarkkailuun. Mulla tähän muuhun elämään kuuluu hyvin vahvasti lukeminen. Kirjat on ollu mulle aina suuri intohimo ja kahlaan kirjoja välillä melkoisella tahdilla läpi. Koko ajan on joku opus kesken. Välillä jopa useampi 🙂

Lukasin pari todella hyvää kirjaa peräjälkeen. Ensimmäisenä oli Karin Slaughterin Riistetyt.

”On kesälauantai Heartsdalen pikkukaupungissa. Rauhallinen ilta saa dramaattisen käänteen, kun kahden teini-ikäisen riita päättyy toisen kuolemaan. Nuoren tytön ruumiinavaus paljastaa järkyttäviä asioita, joille tytön lääkäri ja kaupungin patologi Sara Linton on ollut täysin sokea.


Sitten katoaa uhrin teini-ikäinen ystävä. Tutkimusten edetessä uhrien perheet ja ystävät kääntävät selkänsä ja vaikenevat. Kaupunki kätkee hirvittäviä salaisuuksia, jotka koskevat useita perheitä. Kun poliisipäällikkö Jeffrey Tolliver löytää kadonneen tytön, karmea totuus paljastuu kokonaisuudessaan.”

Tää kirja oli todella mukaansa tempaava enkä olis malttanut lopettaa sen lukemista ollenkaan, kun alkuun pääsin. Aihe on välistä aika raskasta luettavaa ja ainakin mulla vääntyi naama inhon irvistykseen tämän tästä. Suosittelen, jos jännityskirjat kiinnostaa. Ne on parhaita 🙂

Eilen illalla sain päätökseen toisen varsin loistavan kirjan, Lars Keplerin Hypnotisoijan.

”Tukholmalaisen lähiön urheilukentältä löydetään raa´asti murhattu mies. Myöhemmin myös miehen vaimo ja tytär löytyvät yhtä julmasti murhattuina kotoaan. Perheen poika Josef on elossa, mutta vakavasti loukkaantunut.


Rikoskomisario Joona Linna pyytää traumoihin erikoistunutta lääkäriä Erik Maria Barkia hypnotisoimaan Josefin, jotta murhaajan tuntomerkit saataisiin selville. Bark suostuu, vaikka on aiemmin vannonut ettei enää koskaan hypnotisoi ketään. Samalla hän joutuu mukaan painajaismaisten tapahtumien ketjuun.”

Tän kirjan luin vieläkin nopeammalla aikataululla kuin edellisen. Juoni on melko nopea käänteissään, mutta sen mukana on helppo pysyä. Loppuratkaisua en kyllä olisi arvannut millään… Hyvä kirja on just sellainen minkä loppuratkaisu yllättää!

Alkuviikosta käväsin taas vaihteeks penkomassa kirjaston hyllyjä. Tällä kertaa ei mukaan tarttunut kuin yksi romaani (siis kirja :D) ja lisäks vähän muunlaista luettavaa.

Toi Parantavat voimat vaikutti takakannen perusteella mielenkiintoiselta, mut oli loppujen lopuks silkkaa paskaa. Selasin sen läpi ja nakkasin nurkkaan odottamaan palautusta. Auyrvedaa naisille on myös vielä avaamattomana sängyn vierellä, mutta sen kyllä aion lukea kunhan aikaa riittää. Selailun perusteella vaikutti varsin mielenkiintoiselta ja kun aihekin vielä kiinnostaa niin pitäähän siitä sitten lukea. Voiman tien olen lukenut jo kertaalleen läpi. Se käsittelee kundaliinijoogaa ja oompa muuten tehnyt jo yhden joogasarjan kirjan opastuksella 🙂 Elämäni ensimmäisen vieläpä! Joogaa olis kiva harrastaa, en vaan ole vielä saanut aikasiks. Syksyllä olis tarkotus lähteä… Stretching käsittelee otsikkonsa mukaisesti venyttelyä. Sen alotin eilen ja aika hyviä vinkkejä oon saanut omaan venyttelyyni jo ensimmäisiltä sivuilta. Mary Higgins Clarkin Isän tyttö on nyt ankaran lueskelun alla. Alotin sen tänään junassa matkalla Tampereelle ja oon jo vissiin jonkun reilut sata sivua sitä lukenut 😀 Higgins Clarkilla ei muuten taida olla yhtään huonoa kirjaa mitä hänen teoksiaan olen lueskellut.

Leffoja ei hirveesti enää tulee kateltua, ei riitä aika eikä kyllä mielenkiintokaan. Lukeminen on paljon mukavampaa. Kirja käteen siis!

3 kommenttia

  1. Riinu kirjoitti:

    Kiitti kirjavinkistä tuon Karin Slaughterin osalta ;)Nimim: 7 kirjaa luettu loman aikana!

  2. Riina kirjoitti:

    Ihan liian vähän tulee nykyisin luettua. Ennen tykkäsin noista Higgins Clarkin kirjoista, mutta nykyään oon niin nynny, etten halua lukea mitään jännäreitä 🙂 Vaikka en kyllä edes muista, onko ne jännittäviä… Kaari Utrion kirjat on mulla ylitse muiden, varsinkin Vendela ja Haukka, minun rakkaani on lemppareita. Nyt kävin pitkästä aikaa kirjastossa ja mukaan tarttui Carita Forsgrenin Kolmen kuun kuningatar. Sekin vaikuttaa tosi hyvältä. Ja mikä parasta, kortisolitasot saa kyytiä, kun nostaa jalat taivasta kohden ja uppoutuu kirjan pariin 😀

  3. massaminna kirjoitti:

    Sinäkin murhien ystävä 🙂 Kiitos vinkeistä, nyt ei tarvitse pyöriä seuraavalla kerralla koko päivää hyllyjen välissä, kun tietää mitä hakee :)Ja voimia loppupyristelyihin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *