Hae
Palasia Arjestani

Reissussa.

Käytiin isännän lomaan aikaan toissa viikolla mun kotikonnuilla Kuopiossa pyörähtämässä. Vähän jänskätin reissua tytön osalta, kun onhan se vieraassa paikassa yöpyminen aina vähän erilaista. Varmasti vauvallekin. Lähtöä edeltävänä iltana ajateltiin ettei edes laiteta kelloa soimaan, kun tyttö herättää kuitenkin viimeistään kuudelta. Toisin kävi. Herättiin koko porukka vasta puoli yhdeksältä 😀 Eipä siinä sitten muuta kuin aamupala nassuun itse kullekin, kukkien kastelu, roskien vienti, koko poppoo tavaroineen (joita muuten ei ollut ihan vähän…) Volvoon ja menoks.

Matka sujui varsin jouhevasti. Liikennettä ei juuri ollut ja tyttökin oli varsin tyytyväinen turvakaukalossaan. Kerran pysähdyttiin ja ryystettiin kahvit. Kuopiossa oltiin perillä kahden maissa. Kovin oli tutun näköisiä maisemia ja pula parkkipaikoista ainakin oli ennallaan…

Oltiin varattu meille huone yhdeksi yöksi vasta remontoidusta hotelli Atlaksesta, ihan Kuopion keskustasta. Siistin näköinen hotska ja tosi kiva huone! Vauvallekin oli järjestetty oma sänky peittoineen ja patjoineen ja vaunutkin sai kätevästi pysäköityä oven suuhun. Ihmeteltiin siinä miehen kanssa miten paljon noin pieni tyttö tarvitsee kamaa matkaansa. Oli vaunut, sitteri, ruokaa kasoittain, vaatteita, leluja, vaippoja.. Siihen vielä omat kamat niin olipahan roudaamista! Otettiin niin sanotusti tila haltuun melko nopeasti ja kamat oli levitelty ympäri huonetta alta puolen tunnin.

Vaunuille löyty heti hyvä paikka.

Kunnon kokonen sänky ainakin oli! Siinä mahtu ryömimään ja nukkumaan 🙂

Vauvalle oma matkasänky.

Tämmönen kylppäri kelpais mullekin..

Ikkunasta sai tirkistellä Carsonin shoppailijoita 😉

Tulopäivänä käytiin pyörähtämässä vanhalla kotisalilla Gym99:llä. Isäntä veti siinä jonkun jumpankin ja mä tyydyin jutustelemaan tuttujen kanssa ja viihdyttämään tytskää. Aika lailla sama jengi siellä oli kuin vuosi sittenkin, joitakin uusiakin naamoja näky. Satuttiin ilmeisesti aika hiljaiseen aikaan, kun jengiä ei ollut kovinkaan paljon jumppaamassa. Sitä vaan ihmeteltiin kun oli vähän vaisu meininki salilla. Ei ollut semmosta kunnon tekemisen meininkiä niin kuin ennen vanhaan. Ehkä ne kaikki Kuopion kovimmat boudarit oli kotona kasvamassa 😉

Salilta köpöttelin kilsan matkan takasiun keskustaan ja käväsin vanhalla duunipaikalla. Elämysmatkailua parhaimmillaan 😀 Uutta väkeä oli sinnekin tullut, mutta onneks löytyi muutama vanhakin duunikaveri. Heh, hirveästi en kaipaa vanhoihin hommiin eli pelinhoitajan pestiin. En varmasti mitenkään jaksais enää valvoa koko yötä ja katsoa känniläisiä. Vanhaks oon tullut 🙂

Ensimmäinen ilta päättyikin sit lähi kiinalaisen ateriaan ja töllön katseluun. Tyttökin nukahti varsin nopsaan ja pääsi vieraisiin lakanoihin köllöttämään. Jännä muuten miten hyvä hotellien sängyissä on nukkua. Oon tässä miettinyt, et pitäiskö alkaa sisustamaan oma makkari hotellimaiseksi. Olis luksusta joka päivä 😉

Seuraavana aamuna tietysti hotellin aamupalalle, joka oli aivan loistava! En ole koskaan saanut yhtä hyvää hotelliaamiaista. Olispa ihanaa, kun vois joka aamu valita kymmenistä eri vaihtoehdoista. Toisaalta sillon kyllä tulis varmaan aina syötyä liikaa… Olin varannut meille molemmille heti aamusta ajat naprapaatille. Lääkäriasema Cantissa on varmasti suomen paras naprapaatti Arto Tolvanen ja hänellä kävin selkää hoidattamassa Kuopiossa asuessa. Arton käsittely oli varmasti koko reissun koho kohta. Ranka oli aika mutkalla jälleen kerran vaan olipa hyvä fiilis kun lähdin takasin kohti hotellia! Ihan piti sen kunniaks pistää vähän rahaa haisemaan Jim&Jilliin ja Polarn.Y.Pyretin liikkeeseen 😀 Vähän vaatteita itselle ja tytskälle.

Treffattiin vielä Coffee Housessa ennen siskon luokse lähtöä tytön kummisetä ja juoruttiin viimeisimmät kuulumiset. Aah, vanha kunnon Coffari. Siellä tuli Kuopiossa asuessa istuttua tunti jos toinenkin. Noi on niitä hetkiä mitä kaipaa eniten. Ei täällä Helsingissä tule oikein lähettyä kenenkään kanssa spontaanisti kahville. Varsinkaan kun lähin kahvila on useamman kilsan päässä…

Kuopiosta matka jatkui 45 kilsan päähän Karttulaan mun siskon luokse. Sielläkin olis kiva käydä useammin, juoruta, saunoa ja ottaa ehkä muutama sidukka 😀 Tytön syntymän jälkeen sitä on jotenkin niin mökkeytynyt, että välillä kaipaa ihmisten pariin tosi paljon. Ihanaa kun on ihmisiä ympärillä ja muitakin juttukavereita kuin tyttö, joka korkeintaan tyytyy vastaamaan pärisyttämällä sylki roiskuen 😉 Siskon luona syöpöttelyä, yhdessä oloa, saunomista ja jutustelua. Mikäs sen parempaa!

Seuraavana aamuna pakattiin taas auto täyteen ja nokka kohti Oriveden mökkiä. Möksäreissulla käydään aina lauantaisin kirppiksellä. Tälläkin kertaa mukaan tarttui yhtä sun toista pientä 🙂

Mulle uudet popottimet, 8e.

Tytskälle iltasatuja, 2e.

Ja parit isommat pökät odottelmaan, yhteensä 1,50e

Ja ulkonakin viihdyttiin vaikka vähän viileää jo alkoikin olla. Tyttö rintareppuun ja puuhastelemaan.

 Isäntä kävin sienessä vanhempiensa kanssa. Saalistakin tuli.

 Hommasin mäkille huuto.netistä matkasängyn. Ei tartte enää kolmistaan ahtautua 160 senttiseen sänkyyn. Näillä leveyksillä tulee ahdasta niin pienessä sängyssä 😀

Halapa oli, 25e.

 Reissun jälkeen todettiin, että päätös muuttaa Helsinkiin oli täysin oikea. Kuopio tuntui täällä asumisen jälkeen jotenkin tosi hiljaiselta ja apaattiselta. Takas Sawoon meitä ei ihan heti saa 😉

6 kommenttia

 1. Kirsu kirjoitti:

  Liikkis ilme tytöllä tuossa ulkoilu kuvassa :DMutta kryptistä tosiaanmitä pienempi ihminen, sen enempi tavaraa… Huomattiin sama just meidän reissulla että kääntiesesti suhteessa kokoon menee nuo tavaramäärät. Tytön kamoja oli koko takakontti täys, mulla oli urheilukassi + reppu ja äijä selvis pelkällä repulla.

 2. Lady Puntti kirjoitti:

  Ihana pötkö sängyllä!!! :)Ja makeet popot ja noi halvalla.. mie ku käyn kirpparilla, löydän vaan revenneitä lenkkareita, joissa takuulla asuu joku jalkasilsa tai sit lannalle haisevia takkeja! Muut vaan löytää kivoja!

 3. Jonna1983 kirjoitti:

  Kirsu: hän on varsinainen linssilude. Pää kääntyy kameraa kohti välittömästi kun linssin suojus irtoaa :DMä saatoin ehkä vähän liitoitellakin muksun kamojen kanssa. Kaikkea piti ottaa matkaan ”ihan vaan varmuuden vuoksi”. Varmaan puoliakaan sen vaatteista ei tarvinnut. Mut olipahan mukana JOS.. :)Lady Puntti: Hän tykkää kovasti pötköttelystä 🙂 Viihtyy mahallaan pitkiä aikoja. Täytyy nauttia tosta pötköttelystä vielä kun paikallaan pysyy ;)Mä oon viime aikoina tehnyt aika hyviä löytöjä. Tietty aina ei välttämättä löydy mitään mut seuraavalla kerralla saa kantaa kamaa kassitolkulla. Yksi kirppispostaus pitäs tehdä, kamat vaan oottaa kuvaajaansa. Viikonloppuna taas mökille ja siellä Orikirppikselle 🙂 Siellä tekee yleensä aika hyviä löytyöjä! Niin kuin noi kengät.

 4. Lauri kirjoitti:

  Kävin itsekin selkä- ja jalkavaivojen takia Arto Tolvasella. Vaivojen pääasialliseksi syyksi löytyi 1-1,5cm lyhyempi oikea sääri, ei ihmekään että kyykyt, prässit sun muut on menny kaikki suurimmaks osaks oikeelle jalalle 😀 Voin kyllä suositella muillekin, oli melko silmät avaava käynti.

 5. Jonna1983 kirjoitti:

  Hyvä että ”vika” löytyi! Arto osaa asiansa 🙂 mitenkäs nyt treenit jatkuu? Joudutko hankkimaan erikoispohjalliset tms?

 6. Lauri kirjoitti:

  Moi! Kaikkiin kenkiin korotusta about puol senttiä, sano että käy ihan normaalit pohjalliset =) Mavesta lonkka kipeyty alkuun, mut kaipa tuo on ihan normaalia jos 26v tallannu lantio vinossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *