Mies keittiössä: gluteeniton vispipuuro
Toissa päivänä koin iloisen yllätyksen iltavuorosta kotiin palatessani. Mies oli innostunut testailemaan uutta reseptiä ja tällä kertaa hänen hyppysissään oli valmistunut gluteeniton vispipuuro. Hyvä tapa hyödyntää pakkasen suurta puolukkamäärää!
Gluteeniton vispipuuro
- n. 5 dl puolukoita
- 1,5 litraa vettä
- 3 dl riisijauhoja
- hyppysellinen suolaa
- 1,5 dl ruokokidesokeria
Keitä puolukoita vedessä noin 10 minuuttia. Siivilöi hyvin ja kaada puolukkavesi takaisin kattilaan. Vispaa jauhot puolukkaveteen ja lisää sokeri. Keitä puuroa 10-15 minuuttia. Jäähdytä puuro ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
Sopii hyvin ilta- tai välipalaksi ja miksei aamupalaksikin!
Miks puolukat pois? Sinne vaan surautellaan sekaan niin tulee namia ja enemmän kuituja ym. myös 😉
Samaa ihmettelin minäkin 😀 Hän tykkää kuulemma enemmän tällaisesta siistitystä versiosta. Mutta saa laittaa kokonaisinakin!