Hae
Palasia Arjestani

Vegaaninen brownie

vegaaninen brownie

Viime viikolla mietin kuumeisesti millä herkuttelisin viikonloppuna. Minulla ei ollut harmainta aavistusta millä vegaani voisi herkutella. Kautta rantain eksyin Viimeistä muru myöten -blogiin ja löysin sieltä vegaanisen brownien ohjeen. Browniet ovat todella jees, sillä pidän kaikesta missä on suklaata. Suklaalla ei voi koskaan mennä pieleen! Menee ihan sellaisenaan ja kaikki missä on suklaata, uppoaa meikäläiseen kuin kuuma veitsi voihin. Siispä brownien tekoon. Kaikki ainekset löytyivät mökin kaapeista paria asiaa lukuun ottamatta. Enpä muuten tiennyt, että vegaanista tummaa suklaata saa ihan normikaupoista! Tsekkaa vegaaniset suklaat täältä.

Mitä itse brownieen tulee, niin minusta se vaikutti vähän enemmän mutakakulta. Ihanan pehmeä sisus ja reunoilla vähän tiukempaa tavaraa. Ehkä mun versio olisi saanut olla hetken kauemmin uunissa ja pienemmässä vuoassa, niin olisin saanut siihen enemmän browniemaisemman rakenteen. Enivei, oli mutakakku tai brownie, hyvää se oli! Kelpasi myös miehelle ja tytölle. Se kertonee jo jotain. Niille kun ei ihan kaikkea saa markkinoitua. Kriittistä väkeä ovat nämä. Tämä brownie oli kertakaikkisen helppo tehdä ja mielettömän hyvää. Iso sydän ja suositus!

vegaaninen brownie

vegaaninen brownie

VEGAANINEN BROWNIE

  • 200g tummaa suklaata (mulla oli itseasiassa vain 150g)
  • 3/4 dl rypsiöljyä tai 100g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 1/4 dl soija- tai mantelimaitoa/tai muuta kasviperäistä maitoa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1  1/2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Sulata 150g suklaata mikrossa. Leikkaa 50g rouheeksi. Voit halutessasi sulattaa myös kaiken (minä tein niin).

Sekoita kaikki ainekset sulaneen suklaan joukkoon reseptin järjestyksessä. Sekoita lopuksi joukkoon rouhitut suklaapalat.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa n. 25 minuuttia.

Brownien kuuluu olla uunista otettaessa melko löysää keskeltä, mutta kiinteää reunoilta! Anna brownien mielellään jähmettyä seuraavaan päivään jääkaapissa, mutta jos haluat syödä sitä heti, paista hieman pidempään.

Lue lisää vinkkejä alkuperäisestä reseptistä!

vegaaninen brownie

Edellinen postaus: Viikkoni vegaanina – Mitä jäi käteen?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *