Hae
Palasia Arjestani

Minkälaisista aterioista sun päiväsi koostuu?

Kamera on taas viime aikoina laulanut keittiön puolella ja kokosin pienen kuvakollaasin viime aikojen syömisistä. Lomalla ruokailurytmit heitti häränpyllyä ja söin päivän aikana 1-2 ateriaa vähemmän kuin arkena. Vaikka blogissa viliseekin useamman kerran viikossa leivontaohjeita ja herkkukuvia niin se ei tarkoita että niitä mättäisin päivittäin. Pääasiassa herkkuja meillä syödään viikonloppuisin ja silloinkin vain lauantaina eli ”karkkipäivänä”. Tykkään kuitenkin postailla reseptejä pitkin viikkoa enkä suinkaan kaikkea yhdessä pläjäyksessä. Mitä herkkuihin vielä tulee niin mä en juuri karkeista välitä. Joskus saatan irtaripussin ostaa esim. leffaan, mutta muuten olen enemmän itseleivotun pullan ja suolaisten ystävä. Yksi parhaista suolaisista herkuista on jokin hyvä itsetehty piirakka (kuten kinkkupiirakka!) tai vaikkapa uunissa tehdyt lämpimät leivät <3

Seuraavat ruokakuvat on napsittu viimeisen parin viikon aikana.

20140704_103322Lomalla oli ihanaa valmistaa aamiaista ihan ajan kanssa ja nauttia se vaikkapa lehteä lueskellen ja tytön kanssa jutustellen. Useana aamuna tehtiin iso satsi munakasta ja sen kaveriksi vihanneksia sekä marjasmoothiet 🙂

Smoothieaineksia: banaania, mantelimaitoa, avocadoa, maapähkinävoita, protskujauhetta ja raakakaakaota.

Smoothieaineksia: banaania, mantelimaitoa, avocadoa, maapähkinävoita, protskujauhetta ja raakakaakaota.

collage3

Yhtenä päivänä olisin halunnut tehdä bataattiröstejä, mutta kun bataatit oli jo raastettu ja maustettu niin huomasin ettei ole kuin yksi kananmuna. Röstien sijasta tulikin pannulla paistettua bataattihöystöä (kuva 1)! Hyvää oli noinkin 🙂 Kuva 2: kanasalaatti HopLopissa, oli todella hyvää! Kuva 3: sinappikanaa ja riisiä ja kuva 4: perusmakaronilååtaa ja vihanneksia treenin jälkeen.

collage1Kanaa, riisiä ja fetajuustoa // makaronia & jauhelihakastiketta // kanaa & bataattihöystöä // lämpimät voileivät jauhelihakstikkeen jämistä

collage7Savulohibagel aiolilla ja vihanneksilla // itse tehty tomaattikeitto

collage6Tässä esimerkki hieman poikkeavasta lounaasta. Pari viikkoa sitten lauantaina oli kummitytön kanssa Jumbossa shoppaamassa ja samalla reissulla käytiin Subwayssa syömässä patongit. Viime torstaina lounastettiin tytön kanssa Trattorio Sognossa ja kun kerrankin oli tarjolla aitoa italialaista pizzaa niin en voinut kieltäytyä! Puolet pizzasta päätyi dogibägiin ja miehelle mastiaisiksi 🙂

collage2Tässä joitakin random-välipaloja/snackeja: marjasmoothie & omenaa // iltapäiväkahvin kanssa pala tummaa suklaata <3 // oman parvekkeen tomskuja // suklaa-banaanismoothie

collage5Itsetehtyjä bataattirieskoja // riisikakkuja, kalkkunaleikettä, nektariini & kahvi

20140714_142942

Eilen ennen treeniä rahkaa, ananasta ja muutama saksanpähkinä. Ei ollut kovin rankka treeni tiedossa, joten tällä pärjäsin varsin hyvin 🙂

Välipaloja syön yhden duunissa muutama tunti aamupalan jälkeen ja yhden ennen treeniä. Aamupäivällä välipala on aika usein joku hedelmä tai rahkaa, riippuen siitä mitä sattuu kaapista milloinkin löytymään. Pääasia että välipalan saa aamupäivällä syötyä suht nopeasti. Ennen treeniä tankkaan kevyesti hiilareita, varsinkin jos ohjelmassa on rankka treeni. Aika usein syön ennen treeniä riisikakkuja höysteillä. Löysempää treeniä ennen rahka, hedelmät ja pieni määrä pähkinöitä riittää vallan mainiosti 🙂

collage4Terveellinen jälkiruoka vs lauantain ”epäterveellinen” jälkiruoka. Viime viikolla tein meille jälkkäriksi jätskikoneella marjajäätelöä: turkkilaista jogurttia, mansikoita ja mustikoita sekä hieman agavesiirappia. Todella hyvää! Lauantai-iltana herkuteltiin jauhottomalla mutakakulla (resepti tulossa).

collageSunnuntai-iltana leivoin töihin pullaa lomalta paluun kunniaksi. Käytin tällä kertaa täytteeseen ruokosokeria, joka oli todella hyvä valinta!

20140714_091324

Töihin ja normaaliarkeen paluussa on se hyvä puoli että ruokailurytmi pysyy samanlaisena päivästä toiseen. Töissä syön yleensä melko kevyesti, koska suuri hiilari- tai rasvamäärä päivällä väsyttää armottomasti. Illalla treenin jälkeen vedän just sen kokoisen aterian kuin napa vetää ja silloin tankkaan päivän suurimman hiilarimääränkin. En edelleenkään tiedä mitään päivän kalorimääriä tai makroja eikä ne kauheasti mua kiinnostakaan. Olen aikanaan laskenut niin paljon kaloreita, että näppituntuma niihin tuskin katoaa koskaan.

Nyt olisi etsinnässä jokin hyvä keittoresepti. Onko teillä heittää mitään hyvää ideaa? Saa jakaa muitakin omia suosikkireseptejä! 🙂

Illalla valmistan töihin aina seuraavan päivän ruuan valmiiksi. Eilen purkkiin päätyi tämän näköinen annos ja ihan kohta aion mennä hotkaisemaan sen kurnivaan vatsaani!

Illalla valmistan töihin aina seuraavan päivän ruuan valmiiksi. Eilen purkkiin päätyi tämän näköinen annos ja ihan kohta aion mennä hotkaisemaan sen kurnivaan vatsaani!

14 kommenttia

 1. Heidi kirjoitti:

  Mun suosikkikeitto tulee myskikurpitsasta, perunasta ja sipulista. Palsternakka sopii seuraan myös. Mausteeks chiliä, suolaa ja mustapippuria. Kiehautan kattilassa, sitten virta pois levystä ja jätän muhimaan lenkin ajaks. Soseeks ja sekaan ruokakerma tms. Namia ja ääreishelppoa! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Myskikurpitsaa! En ole koskaan kokeillut 🙂 Saa varmaan suuremmista ruokakaupoista? Palsternakkakaan ei ole kovin tuttu eli niitä voisin myös käydä ostamassa. Oi miten hyvältä kuulostaa, kiitos! 🙂

 2. Saara kirjoitti:

  Moikka! <3

  Oma suosikkikeittoni on tällä hetkellä perus makkarakeitto, johon tulee proteiinipitoista makkaraa, sipulia, bataattia, selleriä sekä porkkanaa sekä kokonaisia maustepippureita! Höysteeksi laitan yleensä koskenlaskijajuustoa tai ihan kouhukermaa. Hiukan raejuustoa ja tuoretta ruisleipää kylkeen <3

  • Jonna kirjoitti:

   Mitä makkaraa käytät? Voisinkin taas joku päivä käydä makkaraostoksilla 😉

 3. marissa kirjoitti:

  Hyvä kun teit tän tekstin. Pääs viimesen tekstin ”vähän” nega sävynen lukijakin näkemään, että ehkä voi välillä vähän leipoakkin vaikka eläiskin muuten terveellisesti. 😉

  Toiset ihmiset vaan ottaa kaiken vähän liian vakavasti. Onneks osaat ottaa sen rennosti! 🙂

  • Leena kirjoitti:

   Mäkin ajattelen, että kiva kun teit tällaisen ruokapostauksen, jossa näkyy vähän pidemmältä ajalta ruokia. 🙂 Yleensähän blogiin ei päädy se koko arki ja esimerkiksi ne kaikki ateriat vaan just ne herkkureseptit ja muut erityisemmät jutut, koska arkisyöminen voi olla päivästä toiseen niin samanlaista, että tylsäähän se olisi kaikesta raportoida blogiin. 😀 Mulla ainakin on aika yksitoikkoinen ruokalista, vaikka syönkin mielestäni terveellisesti, monipuolisesti ja hyvästä ruoasta nauttien. Odotan sitä jauhotonta mutakakkureseptiä! 🙂

   Ei tule mitään muita keittoehdotuksia mieleen kuin tomaattikeitto punaisilla linsseillä ja vuohenjuustolla, mielellään vielä soseutettuna keittona tämä. Linsseillä tomaattikeistosta saa täyttävämpää ja vuohenjuusto nyt vaan on tomaatin kanssa aivan ykköshuippua. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Näinpä. Ja viikonloppuna taas leivotaan 😀 Ostin niin hyvän leivontakirjan että pakko varmaan testata joku ohje sieltä!

 4. AB kirjoitti:

  Näin dieetillä sitä kehittelee vaikka minkälaisia extreme-makuelämyksiä ja parhaat tulee aina sattumien kautta… Sattumalta kun suunnitelin tekeväni niitä solastseason-fitnesspannukakkuja niin nestettä tuli hiukan liikaa ja kananmunapuuroa siitä tuli ja ylitsepäädemätöntä on vetää pelkkää puuroa ja valkuaisia, niin enpä laittanutkaan kanelia vaan raastoin sitruunankuorta ja mehua + steviaa sekaan + marjoja, niin nykyään maistuu pelkkää puurokin eli suosittelen kokeilemaan sitruunaa ja mansikkaa puuroon, tulee mieleen aivan mannapuuro =P Toinen suosikki on sekoittaa kulhossa raejuustoa + lohta/tonnikalaa + mausteita (tilliä) ja kääräistä sushin tapaan norimaton sisään ja paahtaa uunissa/mikrossa hetki niin tulee älyttömän hyviä ”pihvejä”. Pinaattikeittoa tehdessäni sekoittelen mantelimaitoa, valkuaisia ja pakastepinaattia, avokadolla jos korvaa ton mantelimaidon ja lisää vasta ”valmiiseen” keittoon soseena niin tulee aika kermainen koostumus, kookosmaitokin käy 🙂 Minestronekeitto on aina ollut oma suosikki ja koinkin huonoa omatuntoa kun kaikki koulun ruokalassa kammoksuivat tätä ja nyt olen aikuisiällä puputtanut tätä aivan innoissani kun se onkin ”sallittu” ruoka, tosin jauhelihan olen toisinaan vaihtanut kanaan tai kalaan -> lohiseljankaa =D Kookos-kanakeittoonkaan en ikinä kyllästy, perunoiden tilalle kun vaihtaa esim. bataattia niin olen ainakin huomannut ettei tule niin jauhoinen maku, perunoista en ole koskaan pitänyt muuta kuin uunissa korpuiksi paahdettuna =D On varmaan kuluneita vinkkejä kuitenkin itse syön näitä vuodesta toiseen, mut mausteita saatan vaihdella =)

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, muista itekin mitä kaikkia extremesörsseleitä kehittelin dieteillä 😀 Sillon makunystyrät oli niin herkillä että jo pienikin muutos ruokien makumaailmassa oli jotain tajunnan räjäyttävää. TOi sun pinaattikeitto kuulostaa herkulliselta ja kookos-kanakeitto on pakko tehdä itsekin 🙂

 5. Sanna kirjoitti:

  Oi, kun oli taas herkullisen näköisiä pööpperöitä. B) Mitäs kaikkea tuossa alimmassa lounassalaatissa oli?

  • Jonna kirjoitti:

   Siinä on ihan perus salaattia, kurkkua, kirsikkatomaattia, omenaa, pieni pala lohta, yksi jauhelihapihvi, porkkanaa ja pari rkl tsatsikia. Oli niiiiiin hyvää <3

 6. Amalia kirjoitti:

  Itsetehty pinaattikeitto, tuoreista pinaatinlehdistä sekä joukkoon kylmäsavulohta pieninä paloina. On ihan uskomattoman hyvä yhdistelmä. Myös muut savukalat niin lämmin kuin kylmä käy, mutta mielestäni kylmäsavulohi on ehdottomasti se ykkönen. Itse teen pinaattikeiton kasvisliemeen ja joukkoon vähän kermaa, namnam 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Kylmäsavulohi käy ihan minkä kanssa vaan. Ja ihan sellaisenaankin, slurps 🙂 Voiskin ostaa sitä viikonloppuna..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *