Hae
Palasia Arjestani

Diettaajan Sloppy joe

Diettaajan sloppy joe

Ihan silläkin uhalla, että joku taas älähtää, aion jakaa teille pari päivää sitten tekemäni sloppy joen reseptin. Mun dieetti on kummasti herättänyt tietyissä lukijoissa närää ja olen saanut vähintäänkin omituisia kommentteja ja viestejä enemmän kuin naismuistiin! Noh, jokainen tavallaan ja jos jotakuta häiritsee mun tämänhetkinen elämäni niin paljon niin ehkä kannattaa vaihtaa blogia jo tässä vaiheessa eikä pahoittaa väkisin mieltänsä.

Mikä diettaajan sloppy joe?

Sloppy Joe tehdään normaalisti kahden hampurilaissämpylän väliin, mutta olen itse tykännyt sen tehdä jo pitkään leikatun bataatin väliin. Aidon versionkin voisi tosin jossain vaiheessa testata. Tuskin on pahaa! Otsikko tulee ihan siitä, että olen laskenut reseptin makrot itselleni ja omaan tämänhetkiseen ruokavaliooni sopivaksi. Laskin siis protskut, rasvat ja hiilarit mun iltaruuan mukaan ja kikkailin ruoka-aineet sen mukaan. Jännä muuten kun makroja on alkanut laskeskelemaan ja ruokia punnitsemaan niin alun kankeuden jälkeen homma on käynyt ihan vanhasta muistista ilman sen suurempia miettimättä. Eipä tämä ole sen hankalampaa kuin olla punnitsematta tai laskematta.

Diettaajan sloppy joe

 • kaksi 300g painoista bataattia
 • 300g HK Sportti-jauhelihaa
 • 1 paprika
 • 1 iso sipuli
 • 2 valkosipulin kynttä
 • lehtikaalia
 • 0,5 dl sokeritonta ketsuppia
 • pari rkl sinappia
 • 1 rkl omenaviinietikkaa
 • n. 1 dl vettä
 • suolaa & pippuria
 • 1 rkl voita tai öljyä paistamiseen

Pistele bataatteihin reikiä haarukalla ja paista ne kypsiksi uunissa (30-40 minuuttia 200 asteessa) tai mikrossa noin 7 minuuttia.

Pilko sipulit ja paprika pieniksi. Revi lehtikaalia pienemmäksi. Kuullota sipuleita hetki pannulla. Lisää paprika ja jatka kuullotusta. Lisää jauheliha pannulle ja paista melkein kypsäksi. Lisää loppuvaiheessa revityt lehtikaalit pannulle.

Kun lehtikaalit alkavat hieman pehmetä, lisää pannulle ketsuppi, sinappi, omenaviinietikka ja vesi. Sekoita tasaiseksi muiden ainesten kanssa. Lisää suola ja pippuri ja sekoita. Hiljennä lämpöä ja anna muhia vajaa 10 minuuttia kaikessa rauhassa.

Halkaise bataatti ja lusikoi jauhelihakastiketta bataatin päälle. Nautiskele esimerkiksi raikkaan salaatin kera!

Onko Sloppy joe teille tuttu juttu? Oletteko maistaneet alkuperäistä versiota koskaan? Onko hyvä!?

Perinteisen Sloppy joen reseptin löydät esim. täältä ja täältä.

Muita mun bataattireseptejä:

Tacomaustetulla jauhelihalla täytetyt bataatit

Iso satsi kerralla: jauheliha-bataattivuoka

Täytetty bataatti ja avocadokastike

Terveellinen mustikkapiirakka

Kasvisruokaa: bataatti-linssikeitto

Makkara-bataattihässäkkä

Bataattiranskalaiset ja home made majoneesi

Ruokaisa bataattipiirakka pekoni-pinaattitäytteellä

No olihan näitä…eikä tässä ollut edes kaikki!!

 

8 kommenttia

 1. Virpi kirjoitti:

  Musta on kiva seurata sun dieettiä, se sisältää kivasti rentoutta, pitkäjänteisyyttä ja tervettä maalaisjärkeä. Ja tämä resepti menee saletisti testiin.

 2. ninna kirjoitti:

  Bataatti on niin hyvää ja korvaa hyvin leivän jopa paremmin. Mikrossa onnistuu hyvin myös ranskalaiset. oletko kokeilut hampurilaisia kesäkurpitsa/munakoiso tai sieni sämpylän kanssa?

 3. Eve kirjoitti:

  Luulen että niiden kommenttien takana on kateellisuus, jos ei itsellä ole itsekuria ja vatsamakkara puristaa hermoon. Ite seuraan ylipainoisena mielenkiinnolla! Ja kokeiluun menee tämä bataattiruoka 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Niin, en tiedä mistä puristaa mutta jostain tuntuu puristavan 😀 Kiva jos resepti menee testiin!

 4. Ansku kirjoitti:

  Ihana resepti! Pitää testata ehdottomasti! Minä ainakin inspiroidun ja aina odotan perjantain ruokapäiväkira -päivitystäsi. Hattua pitää nostaa, että jaksat tehdä ja kuvata annoksia. Minun kärsivällisyys ja motivaatio ei riittäisi. Ihanaa, kun sinä jaksat ja jaksa myös jatkossa. Ilolla luen tekstejäsi. Kiitos sinulle!

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, mulla on jotenkin jäänyt ruokien kuvaaminen niin automaattiseksi päälle että se sujuu ihan miettimättä. Toki en ihan kaikkea muista kuvata, mutta suurimman osan kyllä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *