Hae
Palasia Arjestani

Missä on käytöstavat?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ärsyttää suunnattomasti kun oma kroppa ei tee just niin kuin tahdon. Heräsin viime yönä jäätävään päänsärkyyn ja korvakipuun. Vähän aikaa oikutellut peukalokin särki ja sykki ikävästi. En saanut nukuttua, joten nousin ja nappasin särkylääkkeen. Sain unen päästä kiinni, mutta säryt olivat aamulla tallella. Suoraan sanottuna *itutti oikein urakalla ja varasin ajan lääkärille. Korvassa on mahdollisesti alkava korvatulehdus, mutta ei vielä ihan selvä. Peukalo sen sijaan herätti lääkärin mielenkiinnon ja sitä testailtiin oikein kunnolla. Nähtävästi kyseessä on vain rasitusvamma,  joka vaatii nyt levon ettei pahene tai kroonistu. Mähän en pysty nostamaan vasemmalla kädellä mitään, en edes maitopurkkia. Vetoketjun kiinni vetäminen on silkka mahdottomuus ja tytönkin joudun nostamaan syliin yhdellä kädellä. Nyt vaan lepoa, särkylääkettä ja toivomus käden kuntoon saamisesta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänään on luonnollisesti ottanut päähän ihan kaikki. Revin pelihousuni jo päiväkodilla kun ihmiset olivat jättäneet rattaansa katokseen miten sattuu eikä meidän rattaat sen takia mahtuneet sinne ollenkaan. Onhan se suunnattoman vaikeaa työntää rattaat katokseen siistiin riviin muiden kanssa kun ne voi paljon helpommin jättää poikittain oviaukkoon niin ettei muiden rattaat mahdu ollenkaan. Säästää aikaa huomattavasti nääs. For real!?

Toinen asia mikä alkoi ärsyttämään suunnattomasti,  on ihmisten käytöstapojen puuttuminen. Hyppäsin täpötäyteen bussiin, johon tuli paljon myös vanhuksia. Laskin vanhukset edelleni ja istumaan koska niin vain kuuluu tehdä. Yhdellä paikalla nainen istui käytävän puoleisella penkillä ruokakassi ikkunan puoleisella penkillä eikä ollut huomaavinaan vanhusta joka pysähtyi hänen kohdalleen. Ei niin mitään reaktiota vaikka vanhus pyysi häntä siirtymään. Vasta takana tulleen naisen kehotus päästää vanhus istumaan sai tähän ihmiseen liikettä. Kuulossa ei tuntunut olevan mitään vikaa. Ilmeestä päätellen kyseessä oli vain erittäin töykeä ja huonot käytöstavat omaava ihminen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Musta on vähän surullista miten huonosti ihmiset nykyaikana käyttäytyvät. En tiedä onko kyse huonosta kasvatuksesta vai pelkästään välinpitämättömyydestä. Ei nähdä juuri omaa nenää pidemmälle. Onko niin vaikeaa sanoa kiitos tai anteeksi? Mun mielestä hyviin käytöstapoihin kuuluu tervehtiä ja kiittää kaupankassalla ja bussissa, luovuttaa paikka bussissa vanhuksille, sairaille ja raskaana oleville, pyytää anteeksi jos loukkaa tai satuttaa toista, jättää tippiä ravintolassa hyvästä palvelusta, puhua asiallisesti ja olla kiroilematta julkisilla paikoilla, kunnioittaa toisia ihmisiä ja mitä näitä nyt on. Asioita, jotka jokaisen pitäisi ymmärtää. Toivon, että saisin tuon omankin mukulani kasvatettua hyville käytöstavoille. Mikään ei ole kauheamman kuuloista kuin 12-vuotias lapsi hokemassa vittua kaupan kulmalla.

Noh, tällaisia ärsytyksen aiheita tänään. Eikä ole edes suklaata lieventämään tätä ärsytystä ja turhautumista….

 

4 kommenttia

 1. ritu kirjoitti:

  Mua on aina myös ihmetyttänyt räkivät ihmiset. Teiniiässä tuntuu olevan erityisen cool, että räkää oikein valutetaan suusta pää alaspäin katsoen. Hieman vanhemmat taas joko ns jeräävät räkää ja sylkäisevät klimpin ulos suustaan. Tai sitten pitää räkiä muuten vaan. Olen tarkkaillut asiaa kuten huomata saattaa:-D. Toisekseen tämä vaikuttaa melko suomalaiselta ilmiöltä koska muualla asuessa en ole sitä niinkään havainnut. Joo, ja kyllä mullakin kerääntyy limaa kurkkuun joskus jne mutta sen voi kyllä hoitaa tyylikkäämmin kuin junttimaisesti syljeskelemällä missä sattuu. Olen puhunut, amen!

  • Jonna kirjoitti:

   No mä olen myös huomannut myös nuo räkivät teinit. Jos en väärin muista niin se oli joku cooliuden mittari munkin ollessa teini 😀

 2. Nimetön kirjoitti:

  Oon kyllä ihan samaa mieltä, ahdistaa välillä että miten typerää sakkia ihmiset ovat. ei tervehditä, sanota kiitosta tai pahoitella, jos tönäistään. KAIKKI ajattelevat vain itseään, kun kävelevät kauppakeskuksissa, seisovat tiellä, hidastelevat tai istuvat bussissa. mietitään vaan sitä omaa napaa. oikeasti, yks päivä jotain noin 10-vuotiaita poikia leikki kahdella lumikasalla ja huutelivat toisilleen v****a, mietin siinä että mikähän eläin nuokin on kasvattanut. Anteeksi nyt vaan mutta alkaa mennä usko ihmiskuntaan.. 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *