Hae
Palasia Arjestani

Helppo ja täyttävä protskulettu

Näin herkuttomat toukokuun kunniaksi jaan teille heti alkuun ohjeen todella helppoon ja täyttävään protskulettuun! Teen itse normaalisti aina banskulettuja, mutta tämä protskuletun ohje on miehen käsialaa. Hän teki näitä yhtenä iltapäivänä mökillä ja palasen maistettuani totesin, että täytynee tehdä saman tien itselleni omat letut. Nämä protskuletut ovat huomattavasti tuhdimpaa ja täyttävämpää tavaraa kuin perinteiset banskuletut ja näissä on speksitkin aika hyvin kohdallaan! Näillä voi hyvillä mielin korvata normiaterian ja makua sekä koostumusta voi varioida loputtomiin. Luulenpa että herkuttoman toukokuun aikana näitä tulee paisteltua melko usein…

Herkuttomasta toukokuusta tulossa lähiaikoina ihan oma postauksensa!

Helppo ja täyttävä protskulettu (2-3 kpl paksuudesta riippuen)

 • noin 0,5 l  kananmunan valkuaisia
 • 1 banaani
 • 2,5-4 dl kaurahiutaleita (jos haluat tuhdimpaa, laita lähemmäs 4)
 • kanelia ja suolaa
 • 1 tl leivinjauhetta

Laita kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi taikinaksi. Paista yksi lettu kerrallaan. Letuista tulee pannun kokoisia. Paista letut voissa miedolla lämmöllä (palavat helposti!) pari kolme minuuttia per puoli. Nautiskele marjojen tai jos oikein hurjaksi alat, niin nutellan, kanssa!

 

 

4 kommenttia

 1. ninna kirjoitti:

  tuttu ohje jossa banaanin sijasta käytän omena tai mangososetta ja täydennän proteiinijauheella.psyllium sitoo myös hyvin pysyy kasassa.onhan tuossa hiilareitakin aika paljon banaani+4dl kaurahiutaleita on jo 70g noin eli 35g per lettu teettekö usein?

  • Nimetön kirjoitti:

   No aamulla ihminen tarviiki paljo hiilareita 🙂 70g ihan normi määrä.

  • Jonna kirjoitti:

   Mies tekee useammin kuin minä. Mä tykkään tehdä yleensä ihan perusbanskulettuja 🙂

 2. ninna kirjoitti:

  paitsi jos haluaa karpata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *